Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A Stranger Things kapott egy hörcsögös feldolgozást a cukiság jegyében
A Stranger Things kapott egy hörcsögös feldolgozást a cukiság jegyében
Ez már biztos jelent valamit!

strangerthingshorcsog.png

A Stranger Things továbbra is elképesztő népszerűségnek örvend, az utóbbi időkben gyakorlatilag nem telik el úgy nap , hogy ne találkozzunk olyan tartalommal, amely valamilyen formában kapcsolatba hozható a nyár legkirályabb sorozatával. 

Úgy tűnik, hogy a  Mashable Watercooler csapata is 80-as évek-lázban ég, és készítettek is egy videót, amelyben a sorozat legemlékezetesebb jeleneteit hörcsögökkel forgatták újra. Igen, hörcsögökkel. 

Így turbózhatod fel a Catan telepesei társasjátékot!
Így turbózhatod fel a Catan telepesei társasjátékot!
Elképesztően gyönyörű műalkotást varázsolhatunk a klasszikus játékból.

siedler_von_catan_3d_1.jpg

A Catan telepesei egy megkerülhetetlen klasszikus a modern kori társasjátékok történetében. Egyesek szerint már eljárt felette az idő, azonban az kétségtelen, hogy Klaus Teuber játéka rengeteg emberrel ismertette meg a komolyabb asztali társasjátékok világát, és bár manapság nem nagyon vesszük elő a játékestek során, mégiscsak fontos helyet foglal el sokunk szívében, vagy éppen játékpolcán.

Bár a Catan telepesei esztétikai szempontból is kifejezetten ...

Fontos információk szivároghattak ki a Nintendo NX-ről
Fontos információk szivároghattak ki a Nintendo NX-ről
Ki tudja, még akár igaz is lehet.

nintendo-nx.png

Nem telik el úgy nap Internetföldén, hogy ne jelenne meg egy önjelölt bennfentes, aki szaftos részleteket szivárogtat ki a Nintendo legújabb, NX kódnévre hallgató konzoljáról . A legtöbbjükről persze első blikkre lehet tudni, hogy kamu az egész, ám azért néhanapján előbukkannak olyan források is, amelyek hihetősége az átlagosnál talán picivel nagyobbak .

Ezúttal az internet kétes hírű bugyrába, a Reddit fórumára érkezett nemrégiben egy belső ...

Mától kapható a Paper Mario: Color Splash és a Mario Party: Star Rush
Mától kapható a Paper Mario: Color Splash és a Mario Party: Star Rush
A Nintendo erősen zárja a 2016-os évet.

maxresdefault_4.jpg

Nagy nap ez a Wii U tulajdonosok számára, hiszen a mai naptól elérhető a Paper Mario: Color Splash, de a 3DS tulajdonosoknak sincs okuk a panaszkodásra, hiszen nekik ott ott van a Mario Party: Star Rush, ami a többjátékos mókák kedvelői számára tartogat kellemes élményeket.

70d.png

2016 utolsó hónapjai igen erősre sikerültek a Nintendo részéről, hiszen a fent említett játékok mellett hamarosan - egészen pontosan november 11-én - megjelenik a  Nintendo Classic Mini: ...

Pakliba zárt birodalom
Pakliba zárt birodalom
Dominion társasjáték-ajánló

mi.JPG

A Dominion 2008-as megjelenésével fenekestül felforgatta a társasjáték-világot, azóta pedig modern klasszikussá vált. A megjelenés óta nem kevesebb mint tíz (10!) kiegészítőt élt meg a játék (és hol van még a vége!), ami jó indokot szolgáltat arra, hogy végigvegyük, mit is tud nyújtani nyolc év távlatából a brand. Szigorúan elfogult, nagyobb lélegzetvételű társasjáték-ajánló következik!

A Dominion megjelenése előtt a pakliépítés szó gémer ...

Eddig 2,5 milliót harácsolt össze A Wasteland 3
Eddig 2,5 milliót harácsolt össze A Wasteland 3
Brian Fargo tudja, milyen a jó crowdfunding kampány!

waste3.png

És persze jó neve van... Nemcsak az eredeti Wasteland-et köszönhetjük neki, de a Fallout -ot is, no meg a Bard's Tale-t, de rengeteg más "óriás projekten" is rajta hagyta a kézjegyét. Mi tagadás, Biran Fargo neve izzó, sőt, lángoló betűkkel íródott a gamer világ szívébe. Most elindította a nagy sikerű Wasteland 2 után a harmadik rész kampányát, és a projekt első órákban át is lépte a millió dolláros álomhatárt...

Fargótól már megszokhattuk a ...

Stranger Things: Különös RPG napjaink legnépszerűbb sorozatából
Stranger Things: Különös RPG napjaink legnépszerűbb sorozatából
Mi a közös a Jengában, a Stranger Things-ben és a szerepjátékban?

stranger-things-poster_1200_1778_81_s.jpg

Mindent vivő csoda

A Netflix egyre-másra vállal be olyan sorozatötleteket, amik bár első látásra mindenképpen érdekesnek tűnnek, de nem sokan vágnák rá, hogy ebből bizony kasszasiker lesz – aztán ez rendre mégis megtörténik. Női börtön-sztori, erős drámai, és némi leszbi vonallal? Pipa. Alkoholista, káromkodó „szuperhős”-nő, akinek semmilyen látványos képessége nincs? Pipa. Minden idők egyik legnagyobb drogbárójának emberi bemutatása? Pipa . ...

Szombaton újra Demogorgon party az A38-on!
Szombaton újra Demogorgon party az A38-on!
Az est sztárfellépője a michigani GosT lesz, aki legújabb lemezét fogja bemutatni.

gostnonparadisi.jpg

Szombaton, azaz október 8-án folytatódik a The Demogorgon party , az A38 synthwave/darkwave sorozata, amely ezúttal egy igazi nemzetközi sztárfellépővel fogja súlyosbítani a helyzetet. A szombati buli fő fellépője a michigani GosT lesz, aki épp a napokban jelentette meg legújabb lemezét, amelyben a folyton halálfejes maszkot viselő producer Milton Elveszett Paradicsom című művére húzta rá torzított szintialapjait és brutális basszusait.

A zenei sajtóban ...

Királyi Áru - stratégiai játék 110 lapban
Királyi Áru - stratégiai játék 110 lapban
Vásárolj, építs, termelj, gyárts!

dscn1508_1.JPG

Amikor először megláttam a Királyi Áru dobozáról egy képet, rögtön az Agricola ugrott be, majd rendesen meglepődtem, hogy valójában “csak” egy kártyajátékról van szó. Hiába a társasjátékos gyakorlat, és a gyűjteményben szereplő sok komoly kártyás játék, meg voltam róla győződve, hogy a Királyi Áru nem több egy töltelék játéknál.

A félreértések tisztázása végett, a töltelék szónak itt most nincs negatív áthallása, csupán arról van ...

Jövőre dobják piacra a Toyota robotbabáját
Jövőre dobják piacra a Toyota robotbabáját
Vajon a magány legyőzhető a technológia segítségével?

toyota_kirobo_mini.jpg

Néhány éve Steven Spielberg A.I. - Mesterséges Értelem című filmjében játszott el a valódi gyerekeket helyettesítő robot gondolatával, ám akkor még bátorság lett volna azt gondolni, hogy a fikció már 2017-ben valósággá válik.

A Toyota ugyanis jövőre dobja piacra a Kirobo Mini nevű termékét, amely bár távolról sem hasonlít a fent említett film robottestbe zárt kisfiújára, funkcióját tekintve kísérteties hasonlóságokat mutat vele. Ezt az érzést a ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása