Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Nörd podcast: Nyulászi Zsolt és a M.A.G.U.S.-sztori
Megtörik vajon Nyúl átka?

nord_magus_podcast_nyulaszi_zsolt.png

Múlt héten indult podcastunkban Novák Csanádot kérdeztük a M.A.G.U.S. szerepjáték keletkezéséről, a 90-es évek könyvpiaci helyzetéről és persze arról, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a kultikus szerepjáték üzleti értelemben nem tudott a felszínen maradni. 

Ezen a héten is maradunk Yneven, ám most Délre utazunk; a beszélgetést Nyulászi Zsolttal folytatjuk, aki társalkotóként a kezdetektől jelen volt a M.A.G.U.S. szerepjáték történetében, ám a fokozódó belső feszültségek és a kreatív konfliktusok miatt végül néhány év után távozott a Valahalla Páholyból. Nyulászi nem csak játékfejlesztőként és világépítőként volt kulcsfigurája a kiadó korai életének: Dale Avery írói álnéven több regényt is írt, köztük a M.A.G.U.S. világán játszódó Renegátot, de a teljesen unofficial magyar Han Solo-trilógia is az ő (ál)nevéhez fűződik.

Nyulászi a M.A.G.U.S. után saját asztali szerepjátékot készített, ám az 1996-ban megjelent Codex már nem tudta elérni a Nagy Zöld sikereit. Az asztali játékok után videójátékok fejlesztése felé fordult, jelenleg az egyik legismertebb magyar játékfejlesztő stúdiónál, a Neocore Gamesnél dolgozik, amelynek többek között a King Arthur: Knight's Tale-t, a Warhammer 40,000 Inquisitor: Martyrt vagy épp a Van Helsing játéksorozatot köszönhetjük. Interjúnkat is a stúdió egyik tárgyalójában rögzítettük, amelyet itt hallgathattok meg:

A Kalandozók krónikái egyelőre véget értek a Nördön, Discord szerverünkön viszont folytathatjuk a beszélgetést, itt tudtok csatlakozni:

https://discord.gg/KR6n7xdn75  

Szintén fontos megjegyezni, hogy a M.A.G.U.S. 30 éves történetéről természetesen nem csak mi emlékeztünk meg. A Lumina Cornu Szerepjáték Klub november 11-én a XV. Kalandozók napja találkozót a M.A.G.U.S. szerepjáték jubileumának szentelik, és nem is akárhogyan: az eseményen az egykori alkotók közül Novák Csanád, Nyulászi Zsolt, Galántai János és és Kornya Zsolt köszöntik a rajongókat.

A 30 éves évfordulóból pedig a Delta Vision sem marad ki. Október 17-én Facebook-oldalukon jelentették be, hogy a jubileum alkalmából újra kiadják az ETK-t, azaz az Első Törvénykönyvet, ráadásul gyűjtői, exkluzív kiadásban. A kiadó tájékoztatása szerint semmit nem fognak változtatni az eredeti szabályokon, ugyanakkor a kötet kap egy teljes szöveggondozást ráadásul grafikailag is teljesen újratervezik a kiadványt. 

Hogy megtört-e Nyúl átka, egyelőre nem tudjuk. Az viszont egészen biztos, hogy hosszú évek után először jó dolgok történnek Yneven.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7118237043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2023.10.20. 08:58:06

Szuper beszélgetés! Nyomjátok srácok!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása