Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Eddig 2,5 milliót harácsolt össze A Wasteland 3
Brian Fargo tudja, milyen a jó crowdfunding kampány!

waste3.png

És persze jó neve van... Nemcsak az eredeti Wasteland-et köszönhetjük neki, de a Fallout-ot is, no meg a Bard's Tale-t, de rengeteg más "óriás projekten" is rajta hagyta a kézjegyét. Mi tagadás, Biran Fargo neve izzó, sőt, lángoló betűkkel íródott a gamer világ szívébe. Most elindította a nagy sikerű Wasteland 2 után a harmadik rész kampányát, és a projekt első órákban át is lépte a millió dolláros álomhatárt...

Fargótól már megszokhattuk a humoros kampányvideót, de azért most hozott mellé egy brutál erős gameplay bejátszást is, amiből nagyon sok kiderül a Waste3-ról. Először is az, hogy marad a klasszikus CRPG izometrikus nézet, a posztapokaliptikus világ is, sokat, nagyon sokat fejlődött a grafika, hangulatos közeli beszélgetéseket kapunk és hogy a szetting átutazott a tundra határán és a végtelen jégmezőkre invitál minket.

waste_1.png
Csontrepesztő hideg, kíméletlen körülmények, fagyhalál és túlélés... mindez Mad Maxien lepusztult világban. Talán ez az a csavar, ami kicsit kellett már az amúgy végletekig kimaxolt és rongyosra erőszakolt zsáneren belül. A Wasteland 2 után a minőség miatt nem kell aggódnunk, hisz az utóbbi idők egyik leggazdagabb RPG világát és a legtöbb játéktartalmat felvonultató RPG-k között volt, olyan nemessé csiszolódott címek mellett, mint a Pillars of Eternity vagy a Divinity: Original Sin.

waste_4.png
Aggodalomra semmi ok emberek, itt minden nagyon szép és jó...

Oké, a Wasteland 3 kampánya még mindig nem teljesült, holott már több mint két és fél milla gyűlt össze a Fig-en (ami a Kickstarter csak játékokra specializálódott konkurense), de a siker nem kérdés. Mindössze 250 ezer dollár kell még és megvan a kívánt 2,750.000 dolláros cél, de erre még 27 napjuk van a harácsolóknak. Személy szerint imádtam a Wasteland 2-t, ami nagyon lassan indul (ezért sokakat az elején el is tántorít) de megéri küzdeni érte, hisz ha beszippantja az embert, 100-150 játékórát is ígér és a Falloutnál kicsit érettebb, felnőttebb módon meséli el a világégés utáni világot.

waste_2.png
A játék Windows, Linux, Mac operációs rendszerekre érkezik, illetve a két nagy konzolon a Playstation-ön és az Xbox-on is tiszteletét teszi majd.

A kampány oldalát itt találjátok:


WASTELAND 3

Varga Bálint Bánk

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8911777767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása