Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kihirdették a 2018-as év játékait
Meglepi is, meg nem is

d7f58607a09dc413214208ac52ccd588.png

Minden évben érdeklődéssel szemléli a szerkesztőség a Spiel des Jahres díjátadó gáláját, és azt azt követő kommentvihart különböző fórumokon. Az év legrangosabb díja közül mindig nagy vihar kerekedik, és ettől ez az év sem tér el egyáltalán.

Mint ahogy azt mi is megjósoltuk a játékot boncolgató cikkünkben (tá-dádáááámmm), Michael Kiesling Azul című játéka nyerte el Az év játéka díjat, ezzel Kiesling mester immáron háromszoros győztes. A vita már éles, ám a játékosok javarészt nem más játéknak ítélték volna a háromból a díjat, hanem egész egyszerűen azt vonják kétségbe, hogy valójában jó játék-e az Azul.

fokep_4.jpg

Emlékezzünk meg a játékról, a verdiktünkkel: Az Azul egy egyszerű, ugyanakkor mély stratégiai absztrakt játék 2-4 főre, szemrevaló dobozban, szép játékelemekkel. Abszolút kezdőbarát társasjáték, de a tapasztalt játékosok sem fognak csalódni benne, főleg, ha kedvelik a zsánert, de ha nem így van, akkor is érdemes tenni vele egy próbát (úgyis beránt két kör után).

Összetett játék kategóriában a zsáképítős Die Quacksalber von Quedlinburg nyert, amely egyelőre csak német nyelven érhető el. Ha már valaki játszott vele, ne tartsa mnagában a véleményét, hanem írjon egy kommentet alant! ;) Magyar fronton egyelőre nincs nagy vihar, a legtöbben csupán a Mennyei sert ismerjük, és szeretjük, ha lesz angol-magyar kiadás, akkor lehet erről is vitázni.

pic3942497.png

Az év gyermektársasjátékát már hamarabb kihirdették, a cuki sárkányos Funkelschatz vitte haza a címet.

pic3778107.jpg

Ti mit gondoltok, jó dobozokra került az a bizonyos plecsni?

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1414130219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása