Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Fontos információk szivároghattak ki a Nintendo NX-ről
Ki tudja, még akár igaz is lehet.

nintendo-nx.png

Nem telik el úgy nap Internetföldén, hogy ne jelenne meg egy önjelölt bennfentes, aki szaftos részleteket szivárogtat ki a Nintendo legújabb, NX kódnévre hallgató konzoljáról. A legtöbbjükről persze első blikkre lehet tudni, hogy kamu az egész, ám azért néhanapján előbukkannak olyan források is, amelyek hihetősége az átlagosnál talán picivel nagyobbak.

Ezúttal az internet kétes hírű bugyrába, a Reddit fórumára érkezett nemrégiben egy belső információkból álló gyűjtemény, amit állítólag egy nagyobb kiskereskedelmi üzletlánc egyik alkalmazottja fedett fel a nyilvánosság számára. A forrás hitelességét a Reddit moderátorai legjobb igyekezetükkel ellenőrizték, miszerint az illető valóban olyan pozícióban van-e, hogy hozzájuthatott ilyen jellegű bizalmas információkhoz.

Ebből persze még egyáltalán nem következik, hogy az alábbiakban leírtakból bármi is igaz lenne. Azért csak vágjunk bele!

Marketing

  • Az „Állj kapcsolatban a játékoddal útközben is” mondat látszódott egy poszteren.
  • Mario brand és nyitócím társítása a konzolhoz számos poszteren.
  • A konzol legalább négy nyitócímmel érkezik majd.
  • A boltok február környékén kapnak majd demó készülékeket.
  • A készülék alapára 300 dollár lesz.

Csomag

  • Az NX elérhető lesz egy nagyobb csomagban is.
  • A bundle tartalma egyelőre ismeretlen.
  • A nagyobb csomag ára 400 dollár lesz.

Csomagolás

  • A készülék doboza valamelyes nagyobb lesz, mint a Wii U-é.
  • Design szempontból egyszerű és letisztult lesz, hasonlóan a Wii U-éhoz.
  • A csomagolás színvilága kékből és fehérből áll.
  • A csomagoláson az NX név szerepel, bár azt nem tudni, hogy a feltüntetett név végleges-e, vagy csak ideiglenes helykitöltőként használják.
  • Bizonyos területek elmosottak voltak, hogy a készülék titkos részletei ne látszódjanak.

Tulajdonságok és specifikáció

  • A játékok hagyományos lemezek helyett játékkazettákon fognak megjelenni.
  • A 4K streamelés lehetőségét is megemlítették. (Valószínűleg Netflixhez és hasonló videó szolgáltatásokhoz, mint az Xbox One S esetén.)
  • 1080p és 60fps kifejezéseket használja a marketing csapat a konzol esetében.

Egyelőre ezek kerültek napvilágra. Ha bármilyen új információ kiderülne a fentiekkel kapcsolatban, természetesen mihamarabb igyekszünk frissíteni a leírtakat.

gameboy-concept1.jpg

Mit tudunk biztosan az NX-ről?

Rövid válasz: jószerivel semmit.

Hosszabb válasz: a Nintendo legújabb videojáték készüléke, ami jövő év márciusában fog megjelenni. Olyan játékok lesznek rajta, mint a Zelda: Breath of the Wild (nyitócím), Mario, Pikmin 4, Pokémon, Dragon Quest X és XI, Project Sonic, Just Dance és még legalább egy Ubisoftos játék (ami igen nagy valószínűséggel a mostanában erőteljesen teaselt majd később hivatalosan is megerősített Beyond Good & Evil második része).

Minden más csupán pletyka, spekuláció avagy wishful thinking. A Ubisoft azért megteszi a tőle telhetőt, és lényegében ingyen marketinggel borzolja az NX infóra szomjazó rajongókat. Yves Guillemot, a Ubisoft ügyvezetője a következőket mondta nemrégiben:

Úgy vélem, hogy az [NX] interfésze igazán megnyerő. Ez egy olyan készülék, amit valamennyi játékos könnyedén tud majd használni. Beleépítettek valamit, aminek segítségével egy teljesen új élményben lehet részünk ahhoz képest, mint ami ma létezik. Ez az, amit szeretek, hogy előjönnek valami új dologgal, ami a mostani igényeinkhez igazodik.

Azt látjuk, hogy a Nintendo tanult a Wii U hibáiból. Az összes kiadó tanul abból, amit csinál, aztán kijönnek valami új és vonzó dologgal. Azt hiszem, hogy itt is ez az eset áll fenn.

Az új Nintendo [konzol] egy fantasztikus gép. Igazán új szemléletű, nagyon Nintendo, akik ezúttal ismét valami újjal rukkoltak elő. Imádjuk.

Igen jól hangzik! De vajon felér majd az egekbe szökött hype-pal a Nintendo új csodakonzolja? És mire fel ez a nagy titkolózás? Vajon mit rejtegethetnek ennyi ideig, amit nagyon nem szeretnének, hogy (ismételten) lemásoljon a konkurencia? Már csak kevesebb, mint fél év van hátra az NX megjelenéséig, de még azt sem tudjuk, hogy eszik-e vagy isszák. Az biztos, hogy a hivatalos bemutató nem jöhet elég hamar.commission_reggie_tease_aime_by_peskyplumber64-daflp0t.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7111782837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2016.10.10. 17:29:52

Na, mostmár senkinek nem hiszek el semmit, amíg nem látom :)

(Ezek után elég nagyot ütne, ha NEM kézi és asztali konzol hibrid lenne - mint ahogy azt most mindenki készpénznek veszi)

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása