Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Az idő hullámai | társasjáték-kritika
Az idő hullámai | társasjáték-kritika
18 lap is elég egy briliáns játékhoz.

image

Amikor szóba kerülnek a modern társasjátékok, szívesen dobálózunk olyan címekkel, mint a Trónok harca, az Evolúció vagy éppen az X-Wing figurás játék , de aki egy kicsit is jobban elmélyedt ebben hobbiban, az tudja, hogy nemcsak a “nagydobozos” szörnyek között érdemes keresgélni, ha valami igazán élvezetes játékot szeretne magának a gamer.

Én személy szerint nagyon csípem a mikrojátékokat. Nincs ellenemre egy 4-5 órás játékeste sem, de manapság ...

Final Fantasy XV infódömping
Final Fantasy XV infódömping
Március végén kiderül a megjelenési dátum, de egyéb érdekességekkel is szolgálunk.

image

A Final Fantasy XV már ezer éve készül, de jó tudni, hogy közel a cél, és hamarosan végre megjelenik a játék. Hogy pontosan mikor, azt csak március 30-án fogjuk megtudni, egy Uncovered: Final Fantasy XV nevű Los Angeles-i bulin. 

Ha a pontos megjelenési dátumot még nem is tudjuk, a fenti esemény bejelentése mellett egy csomó érdekes dolog kiderült a Square Enix legutóbbi  Active Time Report Vol. 7.0 live stream  során, ahol leginkább a mágiarendszer és ...

Ekkora területet foglalna el a Westeros, ha valóban létezne
Ekkora területet foglalna el a Westeros, ha valóban létezne
A Hét királyság egy hatalmas kontinens lenne, nagyobb mint Dél-Amerika.

image

A Trónok harca ikonikus helyszíneinek jól ismerjük a jellegzetességeit, de egymáshoz és a valósághoz viszonyítva ritkán képzeljük el őket. Milyen hosszú a Királyi út? Milyen magas hegyen van a Sasfészek? Mekkorák a sárkányok? Milyen magas a Fal? Mekkora területű Westeros és hányan lakják?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Daily Dot és készítettek néhány pofás infografikát, hogy jobban el tudjuk képzelni, hogy hogy bírnánk a gyűrődést ...

Ilyen lenne a Metal Gear Solid 5 80-as évekbeli tévésorozatként
Ilyen lenne a Metal Gear Solid 5 80-as évekbeli tévésorozatként
VHS-minőség és szintipop. Imádni való.

Bármilyen furcsán is hangzik, manapság a csapból is a 80-as évek folyik . A jelenlegi generáció valahogy újra felfedezte a magenta és ciánkék lézer esztétikájának csodáját, rájött, hogy nem is olyan ciki a szinti zene, és belátta, hogy az igazi hősök mindig, minden körülmények között rózsaszínű zakót viselnek .

A The Revolution Gaming YouTube-csatorna pontosan ebben a szellemiségben értelmezte újra a Metal Gear Solid 5: Phantom pain című játékot, és ...

Lépj be Salvador Dalí álmaiba!
Lépj be Salvador Dalí álmaiba!
Erre is jó a virtuális valóság.

Salvador Dalí nem volt egy egyszerű eset. Amellett, hogy elsősorban szürrealista festményeiről ismert, sokoldalú művész volt. Azt például kevesen tudják róla, hogy Walt Disney-vel is volt egy közös munkája , illetve ő játszotta volna az ismert univerzum császárát Alejandro Jodorowsky Dűne filmjében, ami sajnos soha nem készült el. 

A mester tehát érdeklődött a mozgókép iránt, és bizonyára felvillanyozta volna a lehetőség, hogy a modern technológia ...

Érdekelne egy szerepjáték, ami középkori fantasy kutyákról szól?
Érdekelne egy szerepjáték, ami középkori fantasy kutyákról szól?
Csak azért, mert lesz ilyen.

Az asztali szerepjátékokat többnyire azért is szeretjük, mert általuk rengeteg érdekes, nem e világi vagy csak simán menő karakter bőrébe bújva kalandozhatunk. Lehetünk űrgárdisták, félszerzet tolvajok, Jedik vagy épp kráni fejvadászok . Ja, nem, a kráni fejvadászhoz pont csírák vagyunk ...

A kickstarteres Pugmire -ben viszont kutyák lehetünk. Bizony, antropomorf kutyák fantasy környezetben, kardokkal, íjakkal és hasonló csodákkal. A készítők úgy is ...

Nyáron érkezik a játéktervező Barbie
Nyáron érkezik a játéktervező Barbie
Barbie-ék meghódítják a játékipart.

Épp a minap számoltunk be arról, hogy egy amerikai egyetemen több lány tanul játékfejlesztőnek, mint fiú , ami igencsak érdekes, hiszen általában a férfiakkal szokták azonosítani a játékipart. Az idők azonban változnak, és ez jó.

Úgy tűnik, a Mattel sem fél haladni a korral, ami meg is látszik 2016-os Barbie-kollekciójukon is. Egyrészt nyáron érkezik a videojáték-fejlesztő Barbie, aki fésű vagy magassarkú helyett laptopot és fejhallgatót kap majd. A ...

Gondoltad volna, hogy Kodzsima Hideo neve elhangzik a Star Wars: Az ébredő Erőben?
Gondoltad volna, hogy Kodzsima Hideo neve elhangzik a Star Wars: Az ébredő Erőben?
Mi sem. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy így történt.

image

A Star Wars. Az ébredő Erő rengeteg titkot és érdekességet rejt, szinte naponta derülnek ki újabb dolgok. Úgy tűnik, J.J. Abrams a japán játékfejlesztő-zsenit, Kodzsima Hideót is megidézte a messzi-messzi galaxisban.

Bár jó néhányszor megnéztük a filmet, egyszer sem vettük észre, hogy az egyik furcsa idegen jól hallhatóan a “kodzsima” szót mondja ki, miközben elhalad mellette BB-8.

Ezt támasztja alá a starwars.com-on nemrégiben nyilvánosságra hozott ...

Megvásárolható PDF formátumban az eredeti Dungeons & Dragons készlet
Megvásárolható PDF formátumban az eredeti Dungeons & Dragons készlet
Digitalizálódott a szerepjátékos hobbi kezdőpontja.

image

Bár a Dungeons & Dragons szabályai jelenleg az ötödik kiadásnál járnak , a Wizards of the Coast úgy gondolta, eljött a nosztalgiapornó ideje.

Nemrég felkerült a D&D Classics oldalra az eredeti Dungeons & Dragons készlet tartalma, amit még Gary Gygax és Dave Arneson írt 1974-ben. Függetlenül attól, hogy szeretjük-e a D&D-t, vagy éppen utáljuk, nem lehet elmenni amellett, hogy a modern szerepjátékos hobbi gyakorlatilag ezekkel a kiadványokkal született meg.

A ...

Szeretnél repülő növényt a szobádba?
Szeretnél repülő növényt a szobádba?
Igazi növények igazából repülnek a Kickstarteren.

A repülő bluetooth hangszórók után megérkeztek a repülő növények is. A futurisztikus megoldást egy japán csapat szállítja, akik Kickstarteren gyűjtenek pénzt a vállalkozásukhoz. A növények földlabdája egy mágneses tartószerkezetben van, ami két centivel az alatta levő energiabázis fölött lebeg. Még egy forgató mechanizmus is került a bele, hogy valóban egy animében érezhesd magadat.

Különböző kiadásokban rendelhető a levitáló csodaszerkezet: ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása