Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Nyáron érkezik a játéktervező Barbie
Barbie-ék meghódítják a játékipart.

Épp a minap számoltunk be arról, hogy egy amerikai egyetemen több lány tanul játékfejlesztőnek, mint fiú, ami igencsak érdekes, hiszen általában a férfiakkal szokták azonosítani a játékipart. Az idők azonban változnak, és ez jó.

Úgy tűnik, a Mattel sem fél haladni a korral, ami meg is látszik 2016-os Barbie-kollekciójukon is. Egyrészt nyáron érkezik a videojáték-fejlesztő Barbie, aki fésű vagy magassarkú helyett laptopot és fejhallgatót kap majd. A fentiek ismeretében tulajdonképpen ez nem is olyan meglepő, az azonban mindenképp szívderítő, hogy a jövőben ezáltal talán még több lány kezd el érdeklődni a videojátékos életpályamodell iránt. 

Nem ez az első eset egyébként, hogy a Mattel egy tipikusan fiús karriert adott Barbie-nak. 2015-ben a filmrendező volt a menő.

2016 azonban más szempontból is fontos év Barbie számára: idén először megjelennek a a gömbölyded, a magas és az alacsony babák is. Ez a lépés egyébként várható volt, hiszen már évek oda ekézik a Mattelt a Barbie-babák “tökéletes” alakja miatt, ami egyesek szerint hamis illúziókat kelthet a velük játszó kislányokban. 

Az alábbi videóban meg is nézhetitek az új modelleket:

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr948637712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása