Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Érdekelne egy szerepjáték, ami középkori fantasy kutyákról szól?
Csak azért, mert lesz ilyen.

Az asztali szerepjátékokat többnyire azért is szeretjük, mert általuk rengeteg érdekes, nem e világi vagy csak simán menő karakter bőrébe bújva kalandozhatunk. Lehetünk űrgárdisták, félszerzet tolvajok, Jedik vagy épp kráni fejvadászok. Ja, nem, a kráni fejvadászhoz pont csírák vagyunk...

A kickstarteres Pugmire-ben viszont kutyák lehetünk. Bizony, antropomorf kutyák fantasy környezetben, kardokkal, íjakkal és hasonló csodákkal. A készítők úgy is írják le a játékot, mint a Gyűrűk ura és a Majmok bolygója kutyás találkozása. 

Az egészben az az elképesztő, hogy a projekt brutálisan sikeres, a cikk írásának idején már több mint 53.000 dollár jött össze, és még 32 napig tart a kalapozás, szóval az már biztos, hogy elkészül a játék. Reméljük, a kalandmesterek készülnek majd jutalomfalatokkal a szófogadó játékosoknak.

Egyébként létezik már hasonló asztali szerepjáték. Luke Crane Mouse Guard című játékában ilyen cuki kisegerekkel tolhatjuk az ipart:

De azért lássuk be, a kutyák menőbbek, mint az egerek:

(Azt a riadt mopszot AZONNAL örökbe fogadnánk)

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr758637710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása