Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

18 év után végre játszható az elkaszált Warcraft-játék!
18 év után végre játszható az elkaszált Warcraft-játék!
Egy orosz jótét lélek ajándéka a rajongóknak.

warcraftadventureshero.png

Réges-régen, amikor még szó sem volt Warcraft-moziról , a dicső 90-es évek közepén egy PC-X magazin CD-mellékletén láttam először a Warcraft Adventures - Lord of the Clans című poin 'n click kalandjáték előzetesét, és azonnal megvett kilóra. 

Sajnos a Blizzard néhány nappal a 98-as E3 előtt elkaszálta a játékot, ám úgy tűnik, végül mégiscsak játszhatunk vele! 

Néhány napja egy Reidor nevű orosz jótét lélek a Scrolls of Lore nevű Warcraft ...

Kipróbáltuk a playmat.hu egyedi játékos tábláját
Kipróbáltuk a playmat.hu egyedi játékos tábláját
Nem voltunk kíméletesek.

playmathero_1.jpg

A Playmat.hu jóvoltából hozzájutottunk egy szép kis playmate-hez playmathez - kellemes volt a találkozás.

(stressz)tesztüzem

Megközelítőleg egy hete kezdtem el tesztelni az egyik első legyártott hazai playmatet, ám különös problémába ütköztem:

Mégis hogy lehet letesztelni egy játékteret egy hét alatt, amikor legrosszabb esetben is hónapok kellenek ahhoz, hogy megtudjuk, mit is bír ki valójában egy ilyen célra szánt termék?

Aztán gondoltam egyet, ...

Máris elkészült Super Mario Run 64 nevű mod
Máris elkészült Super Mario Run 64 nevű mod
Csak idő kérdése volt.

super-mario-runner-64_1.jpg

Alig három napja, hogy a Nintendo bemutatta legújabb mobiljátékát Mario főszereplésével , egy modder máris elkészítette annak egy sajátos mását a klasszikus Super Mario 64 témájába öltöztetve. Mind a képi világ, mind a háttérzene hűen idézi fel a 20 évvel ezelőtti nosztalgikus emlékeket, pedig mindössze három órába került az egy pályából álló mod elkészítése.

Ez az egyszerű kis mod azonban máris megmutatta, hogy milyen nehéz is tud lenni ...

Ennyi volt: a Games Workshop és a Fantasy Flight Games útjai elválnak
Ennyi volt: a Games Workshop és a Fantasy Flight Games útjai elválnak
9 év után tettek pontot a történet végére.

ffggw.png

A Fantasy Flight Games a mai napon hivatalosan is bejelentette , hogy a Games Workshoppal való partneri együttműködésük hamarosan véget ér.

Ennek értelmében 2017. február 28-tól a Games Workshop által birtokolt termékek már semmilyen formában nem lesznek elérhetők az FFG kínálatában, ami bizony szomorú hír, hiszen az együttműködés számos kiváló játékot hozott tető alá. Az alábbi játékoktól búcsúzhatunk tehát: 

  • Black Crusade
  • Blood Bowl: ...
Szóval a játék nem művészet | Vélemény
Szóval a játék nem művészet | Vélemény
Tweed zakókat és sálakat fel!

snapseed.jpg

Az utóbbi időkben egyre gyakrabban hallhatjuk - főleg videojátékok kapcsán -, hogy a játékok valójában művészi alkotások, és ennek megfelelően is kellene őket kezelni. Borzasztó érdekes, és rengeteg vitát generáló témáról van szó, amelyben általában a gémerek állnak szemben a tweed zakós, konzervatív esztétákkal, a helyzet azonban sokkal bonyolultabb, hiszen egyik véleménytábor sem egységes.

Én nem szeretnék zsákbamacskát árulni, ezért már ...

Máris brutális siker az ideggyenge kattintgatóknak szánt kocka
Máris brutális siker az ideggyenge kattintgatóknak szánt kocka
Nincs semmi értelme, de legalább lehet nyomogatni.

fidgetcube.png

Megvan az a srác, aki megállás nélkül kattintgatja a golyóstollát, és ezzel az őrületbe kerget mindenkit a környezetében? Van olyan ismerősöd, aki nem bírja türtőztetni magát, ha gombokat lát? Furcsa világban élünk, ahol a stressz mindennapos, és ezt általában különbözőképpen is dolgozzuk fel, ugyanakkor az is kétségtelen, hogy néha tényleg az őrületbe tudjuk kerget egymást sajátos szokásainkkal. De mégis mit tehetünk, ha éget a vágy, hogy ...

Super Mario Run névre hallgat a Nintendo első valódi mobiljátéka
Super Mario Run névre hallgat a Nintendo első valódi mobiljátéka
Fuss, Mario, fuss!

super-mario-run.jpg

A Nintendo rendhagyó módon ezúttal az Apple konferenciáját választotta arra, hogy leleplezze legújabb mobiljátékát, melynek főszereplője a mindenki által jól ismert olasz vízvezeték-szerelő. A Nintendo legelső, Miitomo nevű social media alkalmazását követően ezúttal úgy tűnik, visszatérnek a gyökerekhez. A Super Mario Run névre hallgató játék egész pontosan egy hagyományos runner lesz, amiben Mario balról jobbra fog megállás nélkül rohanni, mi pedig a ...

Bemutatkozott a PlayStation 4 Pro és a PlayStation 4 Slim
Bemutatkozott a PlayStation 4 Pro és a PlayStation 4 Slim
A Sony komolyan veszi a konzolháborút.

sonypspro4.png

A New York-i PlayStation Meetingen nemrégiben leleplezték a PlayStation 4 legújabb változatait, és bizony volt látnivaló bőven. A 2013-ban megjelent masina két új kiadást kap, ráadásul mindkét csomag már idén elérhető lesz.

ps4slim.png

A bemutató a PlayStation 4 Slim hivatalos leleplezésével kezdődött, amelynek részletei ugyan korábban már kiszivárogtak, mégis fontos bejelentésnek lehettünk szem- és fültanúi, hiszen ez a változat fogja felváltani az első ...

Valaki összevarázsolta a Stranger Things és a Twin Peaks zenéjét
Valaki összevarázsolta a Stranger Things és a Twin Peaks zenéjét
És csodát alkotott.

stranger-peaks.png

A Stranger Things-láz úgy látszik továbbra is tart, de képtelenek vagyunk emiatt bosszankodni. A készítők nemrég hivatalos formában is elérhetővé tették a sorozat zenéjét , bejelentésre került a következő évad és úgy általában elmondható, hogy Internetfölde most leginkább a furcsábbnál furcsább dolgok körül forog. 

Nemrég a seattle-i Prom Queen is beállt a kreatívkodók sorába, méghozzá egy különleges mashuppal, amelyben a Stranger Things ...

Scythe társasjáték - eljött a Nagy Kaszás
Scythe társasjáték - eljött a Nagy Kaszás
Kipróbáltuk a Kickstarteren nemrég debütált csodajátékot.

scythe_1_1.jpg

Csodabogár

Az IMOLa Társas- és Szerepjáték Táborban számtalan régi és új társas fordult meg tíz nap alatt, ám ennek legnagyobb sztárja a társasjátékok közül egyértelműen a Scythe volt. Ha nem volt valamilyen fő program, akkor mindig ültek mellette legalább öten, és több órán keresztül, sokszor hajnalokba fordulva tolták a gőzgépek véget nem érő csatáját, ami legalább annyiszor ment egymás legyőzésére, mint a helyi lakosság megnyerésére, vagy ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása