Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Super Mario Run névre hallgat a Nintendo első valódi mobiljátéka
Fuss, Mario, fuss!

super-mario-run.jpg

A Nintendo rendhagyó módon ezúttal az Apple konferenciáját választotta arra, hogy leleplezze legújabb mobiljátékát, melynek főszereplője a mindenki által jól ismert olasz vízvezeték-szerelő. A Nintendo legelső, Miitomo nevű social media alkalmazását követően ezúttal úgy tűnik, visszatérnek a gyökerekhez. A Super Mario Run névre hallgató játék egész pontosan egy hagyományos runner lesz, amiben Mario balról jobbra fog megállás nélkül rohanni, mi pedig a telefonunk képernyőjét nyomkodva ugorhatunk vele. Nagyon fontos lesz a precíz időzítés, továbbá hogy mennyi ideig maradunk a levegőben. Természetesen a Mushroom Kingdom jól ismert karakterei és pályái köszönnek majd vissza a játékban, amihez a mostanra már szokványosnak tekinthető New Super Mario Bros. témát választották a készítők. A játék legelső előzetesében láthatjuk, hogy pontosan hogyan is kell mindezt elképzelni:

Bár nem túl valószínű, hogy itt is lesznek majd olyan elvetemült pályák, mint a Super Mario Makerben, ennek ellenére aki játszott már a New Super Mario Bros. sorozat Time Attack módjával, az nagyon jól tudja, hogy sok esetben egyáltalán nem egyszerű precízen végrehajtani az ugrásokat a szükséges ritmusban. Elég egy rossz mozdulat, vagy esetleg figyelmetlen kapkodás, és már oda is az első helyezés. Persze ennek a játéknak elsősorban a mobilos célközönség lesz a középpontjában, így ne nagyon várjunk az átlag mobiljátéknál nagyobb kihívásokat.

A különleges bejelentéshez különleges helyszín dukált: az Apple szeptember 7-ei, iPhone 7-et bejelentő konferenciáján tette tiszteletét Shigeru Miyamoto, kinek nevéhez számos videojáték-karakter fűződik – többek között maga Super Mario is –, és bejelentette, hogy a Nintendo legújabb mobiljátéka először iOS-re fog megjelenni valamikor idén decemberben. Androidra valamikor később fog megérkezni, egyelőre viszont még nem tudni, hogy pontosan mikor. Azt is elárulta, hogy a játék ingyenesen kipróbálható lesz egy adott részig, a folytatásért viszont majd fizetni kell (free-to-start modell). Hogy pontosan mennyibe fog kerülni a teljes játék, azt egyelőre még nem tudni.

Azt persze nehéz megjósolni, hogy mennyire lesz sikeres a játék, viszont ha kiindulási alapnak a Pokémon GO elsöprő sikerét vesszük, ami ráadásul épp nemrégiben lépte át az 500 millió letöltést, akkor nem nagyon kell aggódnunk Mario első mobiljátékának sorsa felől. Nem is csoda, hogy a Nintendo részvényei néhány óra alatt több mint 20%-ot emelkedtek a bejelentést követően.

super-mario-coin-head.jpg

A játék három különféle módot kínál:

  • Az alapjátékban egyénileg kell végigvinni a pályákat a megadott idő alatt.
  • A második, Toad Rally nevű módban egy vetélytárs által felállított rekordot kell megdönteni.
  • A harmadikban pedig saját Mushroom Kingdom-öt lehet létrehozni a korábban begyűjtött érmékkel és Toadokkal. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt egyelőre nem tudni.

A Super Mario Run weboldalát itt lehet megtekinteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8611687017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása