Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Vajon a rajongók jobb Star Wars-filmeket készítenek, mint J.J. Abrams?
Vajon a rajongók jobb Star Wars-filmeket készítenek, mint J.J. Abrams?
Most bizonyíthatnak a Star Wars-őrült filmesek.

Úgy tűnik, a LucasFilm új hagyományt kíván teremteni a Star Wars Fan Film Awardsszal, amelyre lelkes rajongók Star Wars-központú rövidfilmjeit várják küönböző kategóriákban.

A versenyt maga J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője jelentette be, aki bár maga is szívesen nevezne, sajnos ezt megtiltották neki a szervezők. Mindenesetre itt a lehetőség, hogy a rajongók és az amatőr filmesek is megmutassák, ők hogy látják a messzi-messzi galaxist. Az ...

Így nézne ki a Hearthstone 8-bitesen
Így nézne ki a Hearthstone 8-bitesen
Vajon Game Boyon is meghódította volna világot?

A Hearthstone korunk talán legnépszerűbb kártyajátéka és nem is alaptalanul.   De vajon milyen lett volna, ha a régi időkben dönt úgy a Blizzard, hogy meghódítja ezt a játékstílust?

A RoflStone nevű YouTuber egy igazi old school esztétikával megáldott videó formájában ad választ a fenti kérdésre. A videóban egy Priest és egy Druid ádáz küzdelmét nézhetjük végig, a győztest illetően azonban nem lőjük le a poént.

Az élvezeten túl - avagy mire tanított meg a társasozás?
Az élvezeten túl - avagy mire tanított meg a társasozás?
Elgondolkodtál már azon, hogy mire tanít meg téged a társasozás?

image

Engem például arra, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Meg, hogy játszva tanulunk igazán . És arra is, hogy a képernyőn túl is van élet. No, meg azt, hogy kimaradni egy körből felér egy örökkévalósággal. A közhelyeken túl azt vettem észre, hogy a rendszeres játék hatására megváltozott a gondolkodásmódom, sőt bizonyos helyzetekben a viselkedésem is. Lássuk, miket tanultam a társasjátékoktól , és azt, hogy mely játékokat ajánlom egy-egy ...

Ingyenesen letölthető kezdőkészletet kapott az új Conan asztali szerepjáték
Ingyenesen letölthető kezdőkészletet kapott az új Conan asztali szerepjáték
Egy kis ízelítő 2016 egyik legjobban várt asztali szerepjátékából.

image

Épp néhány napja számoltunk be a  CONAN Roleplaying game - Adventures In An Age Undreamed Of  című szerepjáték Kickstarteres indulásáról , ami már az első nap megszerezte az elkészüléshez szükséges pénzmagot. A kampány azóta is szépen dübörög, jelenleg 140 ezer fontnál tart a kalapozás.

Most végre mélyebben is belepillanthatunk a játékba, ugyanis a Modiphius Games elérhetővé tett egy ingyenesen letölthető kiadványt , amelyben a szabályrendszer ...

Csubi megosztotta az eredeti Star Wars forgatókönyv részleteit a Twitteren
Csubi megosztotta az eredeti Star Wars forgatókönyv részleteit a Twitteren
Luke Starkiller kalandjai - a Whillek krónikái alapján…

Az eredeti Csillagok háborúja rengeteg változáson esett át, mire George Lucasék elkezdték a forgatást. Elképesztően izgalmas belegondolni, hogy milyen lett volna a Star Wars, ha Lucas eredeti ötletei szerint készül el, nem mintha elégedetlenek lennénk a végeredménnyel.

A Csubakkát alakító színészóriás (hehe), Peter Mayhew a Twitteren osztott meg néhány részletet az eredeti szkriptből, ami rengeteg jelentős eltérést tartalmaz az általunk ismert változathoz ...

Premierdátumot kapott a Szárnyas Fejvadász folytatása
Premierdátumot kapott a Szárnyas Fejvadász folytatása
Még sok időd van elvégezni a Voight-Kampff tesztet!

image

A Szárnyas Fejvadász 2

2018 január 12-én debütál a mozikban.

Harrison Ford mellett Ryan Gosling is feltűnik majd minden idők egyik legjobb sci-fijének folytatásában, amit Denis Villeneuve rendez, aki nemrégiben a Sicario - a bérgyilkossal bizonyított.

A sztori az 1982-es film után néhány évtizeddel fog játszódni, és csak remélni tudjuk, hogy ilyen csodás jelenetekkel lesz tele:

Nyerd meg DiCaprioval az Oscart!
Nyerd meg DiCaprioval az Oscart!
Az internetes népművészet ismét csodát alkotott!

Rohanj Leoval az Oscarért! A londoni The Line animációs stúdió egy klasszikus 8-bites játékot alkotott, amiben Leo üldözi a szeme előtt lebegő Oscart. Az útját a vörös szőnyegen különböző akadályok nehezítik: fotósok, jéghegy, Lady Gaga, illetve versenyeznie kell különböző színészekkel: a marsi szkafanderes Matt Damonnal, a Breaking Bades Bryan Cranstonnal, vagy éppen a (dán) lánynak öltözött Eddie Redmayne-nel.

A körök között bónuszfeladatokat ...

Így fest minden idők legkaotikusabb Mario Kart futama
Így fest minden idők legkaotikusabb Mario Kart futama
101 klasszikus videojáték karakter ámokfutása.

Már a Star Wars és a Mario Kart találkozása is egy csoda volt, de akkor mit mondjuk arra, amikor 101 videojátékos karakter versenyzik egymással?

 A videót  Hat-Loving Gamer  készítette klasszikus Nintendo sprite-ok segítségével, és többek között a Mortal Kombat, a Halo és a Sonic játékok karaktereit ültette gokartba, de mintha még Eccót, a delfint is láttuk volna satufékezni valahol.

Rajongók készítik a Star Wars: Knights of the Old Republic rebootját
Rajongók készítik a Star Wars: Knights of the Old Republic rebootját
A videojáték-történelem egyik legambiciózusabb vállalkozása.

A 2003-ban megjelent Star Wars: Knights of the Old Republic az egyik legkedveltebb Star Wars-játék evőr és nem is alaptalanul. A KOTOR egy kiváló történetet mesélt el, nagyszerű karakterekkel találkozhattunk  benne, és általa még mélyebben beáshattuk magunkat a messzi-messzi galaxis történetébe.

Az Apeiron nevű rajongói projekt pedig szeretné rebootolni ezt az élményt, mégpedig az Uneal Engine 4 segítségével. A lelkes rajongók célja nem egyszerűen ...

Itt az első Star Wars: The Force Awakens LEGO rövidfilm
Itt az első Star Wars: The Force Awakens LEGO rövidfilm
Poe Dameron most jóval több szerepet kapott.

A LEGO és a Star Wars találkozása általában csak jól sülhet el, és nincs ez másképp a tegnap debütált Lego Star Wars: The Resistance Rises-zal sem, amelynek első részében Poe Dameron, 3PO és BB-8 Ackbar admirálist szabadítják ki Phasma századosék karmaiból.

A minisorozat a szokásos LEGO-hangulat jegyében fogant és felvezetésül szolgál a nyáron rajtoló Lego Star Wars: The Freemaker Adventures -höz, ami szintén egy animációs film lesz a Disney XD-n.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása