Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kickstarteren a Sharknado társasjáték
Kickstarteren a Sharknado társasjáték
Kétség kívül minőségibbnek tűnik, mint a film, amely alapján készült.

sharknadoheader.jpg

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Sharknado című filmalkotás társasjátékos feldolgozást kap , illetve hogy az alkotók a közösségi finanszírozás szent eszközének segítségével próbálják majd megvalósítani. A rajongók örülhetnek, ugyanis a Sharknado nemrég betámadta a Kickstarter vizeit, ráadásul a játék első blikkre nem is tűnik rossznak.

A Sharknado egy kooperatív társasjáték, amelyben 2-4 játékos küzdhet szeretett városuk ...

Zsivány Egyes trailer #2 | analízis
Zsivány Egyes trailer #2 | analízis
Górcső alá vettünk minden zsiványságot.

hero.jpg

Régóta vártuk már a Zsivány Egyes második előzetesét , amit kis csúszással ugyan, de péntek hajnalban végül megkaptuk. És úgy tűnik, megérte a várakozást. Természetesen szokásunkhoz híven ezúttal is igyekeztünk kielemezni minden egyes eldugott részletet, ahogyan azt már az első előzetes esetén is tettük . Most viszont a legújabb traileren a sor, hogy felfedjük annak minden lehetséges titkát.

FIGYELEM! A következőkben kisebb SPOILERek szerepelhetnek. Ha ...

No Man's Sky – Nem gémnek való vidék
No Man's Sky – Nem gémnek való vidék
Avagy óda az unalomhoz.

66425675.jpg

Próbálok pozitív maradni, de nem tudom leküzdeni mardosó csalódottságomat. Sikerült figyelmen kívül hagynom az óriási hype -ot, ami a játékot övezte már jó egy évvel a megjelenése előtt – és ami ezek után csak erősödött – de mégis óriási elvárásokkal ültem neki a játéknak. Egyszerűen azért, mert hittem benne. Sajnos a játék szinte minden egyes ponton alulmúlta az elvárásaimat, és míg egy teljesen rendhagyó teszttel készültem, inkább lett ...

Már hallgatható a Stranger Things soundtrack
Már hallgatható a Stranger Things soundtrack
Atmoszferikus szinti egyenesen a 80-as évekből.

stranger_thingshero.jpg

Úgy tűnik, hogy a Stranger Things című sorozat 80-as évekbeli nosztalgiája szíven találta az egész világot, de ennek csak örülni tudunk, hiszen mi is nagyon csípjük az ilyesmit. A sorozat zenéjét is nagyon szerettük, ezért külön öröm, hogy a mai naptól végre elérhető a hivatalos filmzenealbum első fele, amit a S U R V I V E nevű együttes két tagja, Kyle Dixon és Michael Stein követett el. Ha bírod a Tangerine Dreamet, John Carpenteret, vagy egyszerűen csak ...

Itt a Zsivány Egyes legújabb előzetese - nézd meg nálunk magyar felirattal!
Itt a Zsivány Egyes legújabb előzetese - nézd meg nálunk magyar felirattal!
Legyen már december!

rogueonetrailer2hero.png

Irtózatosan sokat kellet rá várni, de megérte. A Zsivány egyes - egy Star Wars-történet új előzetesének a bemutatóját az amerikai olimpiai közvetítéshez igazították, így a fanatikus rajongóknak muszáj volt virrasztani, de cserébe a trailer kegyetlenül jó lett, igaz, az új képsorokat végignézve még nehezebb lesz kivárni a decembert. Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet legújabb előzetese magyar felirattal ...

A barcelonai viaszmúzeum Star Wars kiállítása annyira förtelmes, hogy az már csodálatos
A barcelonai viaszmúzeum Star Wars kiállítása annyira förtelmes, hogy az már csodálatos
Az alkotók vajon látták a filmeket?

museo-cera.jpg

A barcelonai viaszmúzeum munkatársai Ed Wood-i mélységekbe merültek ezzel a hipergagyi Star Wars kiállítással, amelyhez nehéz bármit is hozzáfűzni, pedig bejártuk az internetet keresztül-kasul, és sok cifra dolgot láttunk már. A hab a tortán, hogy a messzi-messzi galaxis szinte felismerhetetlen hősei mellett még E.T. is helyet kapott az ízléstelenül összeállított kompozícióban, amire nem nagyon tudunk értelmes magyarázatot adni.

Bár ha jobban belegondolunk, ...

Novemberben érkezik a Star Wars: Az ébredő Erő 3D Blu-Ray
Novemberben érkezik a Star Wars: Az ébredő Erő 3D Blu-Ray
Egy rakás extrát és audiokommentárt is tartalmaz majd a gyűjtői kiadás.

ebredoero3d.png

Bár az idei év fő Star Wars-os eseménye kétség kívül a decemberi Zsivány egyes - Egy Star Wars történet bemutatója lesz, novemberben azért érkezik egy 3D kiadás is a Star Wars: Az ébredő Erő höz is, ami a formátum mellett természetesen rengeteg extra tartalommal fogja hergelni a rajongókat. Legalábbis Amerikában.

starwarsebredobluray.png

A négylemezes kiadvány tartalmazni fogja a film sima és 3D változatát, egy digitális példányt és egy extra lemezt is, amin új dokumentumfilmek, ...

Nyúlfarknyi ízelítő a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet előzeteséhez
Nyúlfarknyi ízelítő a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet előzeteséhez
15 másodpercnyi hangulatkeltő a várakozás enyhítésére.

rogue-one-teaser.jpg

Habár Miki egér ügyesen felültetett minden rajongót az európai Star Wars Celebration során egy szimpla werkfilmmel , úgy tűnik, ezúttal igyekeznek kiköszörülni a csorbát, és a Zsivány Egyes második előzetesét a riói olimpiai játékok  közvetítése alatt tervezik bemutatni, várhatóan valamikor a holnapi nap során, de legkésőbb péntek éjjel.

A várakozás enyhítéséhez azonban kaptunk egy igen rövid, mindössze 15 másodperces teaser trailert, amiben pár ...

Vonatozd körbe a századfoduló Európáját! | Ticket to Ride játékbemutató
Vonatozd körbe a századfoduló Európáját! | Ticket to Ride játékbemutató
A játék, ami annyira egyszerű, mint a Monopoly, de mégis milliószor jobb.

pic1660163_lg.jpg

Milyen az ideális társasjáték?

Mindannyian más szempontok szerint értékeljük a játékokat, ám vannak olyan pontok, amik mellett nem lehet elmenni, pl. az újrajátszhatóság, skálázódás, játékélmény, pontszerzési lehetőségek. Ennek ellenére úgy érzem, mégis akad egy-két olyan játék, ami megközelíti “a nagybetűs társasjáték” ideáját, ilyen például a Ticket to Ride társasjátékcsalád is.

Ticket to Ride játékok

Jelenleg három (plusz egy ...

Dominódöntés Super Mario módra
Dominódöntés Super Mario módra
Klasszikus pixelművészet dominók segítségével.

super-mario-world-domino.jpg

Összesen 81 032 darab dominóból készítette el  TheDominoKing azt a látványos videót, amelyhez kedvenc Super Mario játékának, a klasszikus Super Mario World témáját választotta. A 16-bites pixeles játék kiváló alapanyagul szolgált a dominósor felépítéséhez, amely több különálló részletben készült el, összesen egy hónapnyi kemény munkát követően. A jól ismert videojáték-karakterekről készült dominó videót alább tekinthetitek meg:

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása