Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Sharknado társasjáték – lecápázzák a társas piacot?
A méltatlanul híressé vált trilógia társasjátékos változata sokkal nagyobb szórakozást ígér, mint a filmek, amikből készült.

Sose nyomd fullba a kretént?

Lehet valami akkora baromság, hogy az már jó lesz? Ha Uwe Boll filmjeit nézzük, akkor a válasz egyértelműen nem, de aztán jött a Sharkando, amely bebizonyította az ellenkezőjét. Természetesen mindig is megvoltak a ZS-kategóriás horror-akciófilmek rajongói, ám csak ezen szubkultúra tagjaira támaszkodva az évente új résszel jelentkező Sharknado-trilógia közel sem ért volna el ekkora sikert. Bár először mindenki hoaxnak hitte a plakátjait, de aztán hírességek és politikusok posztolgattak róla a Twitteren és Facebookon, trend volt együtt leülni és megnézni a filmet - amely egyszerűen akkora baromság, hogy látni kell.

Aki nem tudná, hogy miről szól: érkezik egy gyilkos tornádó, amelyben cápák vannak, és elpusztítják a várost… és igen, ennyi. Mindez olyan véletlenül sem hiteles akciójelenetekkel, amelyben sok a láncfűrész és még több a vér. Ráadásul ez az agymenés úgy lett teljes siker, és élt meg további két – még betegebb – folytatást, hogy az első részben a női főszereplő melleit csak az első öt percben mutogatták, pedig volt mit rendesen. Az eddigiek alapján nem kizárható a negyedik rész sem, de az már biztos, hogy a franchise alapján most társasjáték készül.

Hát persze, hogy Kickstarter!

Bár a hírt nemrég jelentették be, és még nem lehet róla sokat tudni, de az biztos, hogy Kickstarteren fogják beindítani a hype-hullámot. Nem mintha a The Asylum és a SyFy támogatásával készülő játékhoz túl sok anyagi támogatás kellene a Devious Devices-nak (amely már most háttérképe közepén hirdeti a születendő játékot), sokkal inkább azért, hogy marketingfelületként használják a közösségi finanszírozás legnagyobb oldalát. Ez nem mellékesen egy olyan egyre növekvő trend, hogy lassan nem ártana külön ikonnal jelölni a ténylegesen anyagi támogatásra szoruló projekteket, és elkülöníteni azokat, amik csak értékesítési felületet látnak a KS-ben…

De mit kapunk majd a társasban? Mivel a kiadónak nem ez lesz az első elborult játéka, méltán számíthatunk némi „minőségre”. Bizonyosan lesznek benne hatalmas, kicsi, repülő és mindenféle más cápák, némi tornádó, no meg ártatlan emberek, akiket a cápák brutálisan megesznek. A kiadó bejelentése alapján lesz még benne nem egy láncfűrész, némi bombát dobáló helikopter, és persze néhány főhős is, sok-sok vérrel - épp ahogy a filmben is. Kíváncsiak vagyunk, mit hoznak ki belőle…

-Nosfi

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr278637868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása