Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

7 Csoda társasjáték-ajánló
7 Csoda társasjáték-ajánló
Az ókori bölcsek is a csodájára járnának.

dscn1747.jpg

Karácsonyi társasjáték-ajánlónk írása közben döbbentünk rá, hogy fontos adósságot kell törlesztenünk a társasjátékos világ felé: még sosem írtunk a 7 Csodáról, pedig a modern társasjátékok egyik örökzöld darabjáról van szó, így aztán a bejglikómából felocsúdva klaviatúrát ragadtunk, hogy törlesszük ezt az elmaradásunkat. De nem csak ezért írunk most Antoine Bauza remekművéről, hanem mert egy különlegesen jó játékról van szó.

A ...

15 kép egy sosevolt Ká-Európáról, ahol mechák tapostak az ugaron
15 kép egy sosevolt Ká-Európáról, ahol mechák tapostak az ugaron
Jakub Różalski usánkát húzott a steampunkra, és ezért nem lehetünk eléggé hálásak neki.

jakub-rozalski-1920-first-snow-blonias1.jpg

Tavaly nyáron már írtunk a Scythe című társasjátékról, amely 2016 egyik legfontosabb megjelenésének bizonyult. A sors különös fintora, hogy 2017-ben is elmondhatjuk ugyanezt, hiszen hamarosan érkezik a játék a magyar változata a Delta Vision gondozásában, ráadásul nem sokkal utána a kiegészítő is megjelenik, ezért gondolatban mi is egyre gyakrabban térünk vissza az 1920-as évek sosevolt Kelet-Európájába, ahol többek között gőzgéppel vívják a ...

Temérdek új Fire Emblem játékot jelentett be a Nintendo
Temérdek új Fire Emblem játékot jelentett be a Nintendo
Nintendo Switch, 3DS, de még mobil is szerepel a célplatformok között.

fire-emblem-heroes.jpg

A népszerű taktikai szerepjáték-sorozat számos új címmel fog érkezni a közeljövőben, többek között 3DS-re, Nintendo Switch -re, valamint okoskészülékekre is. Lássuk hát, milyen új játékélményben lesz részünk a Fire Emblem-széria legújabb kínálataiban:

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Az eredetileg 1992-ben megjelent Japán-exkluzív Fire Emblem Gaiden játékot ezúttal 3DS-re is átültették. Ám nem egy szimpla portról van szó, a játékot ...

Képregény készül Gary Gygax életéről
Képregény készül Gary Gygax életéről
A Dungeons & Dragons atyjának történetét már idén májusban kézbe vehetjük.

gary_gygax.jpg

Bárhogy is vélekedünk a Dungeons & Dragonsról vagy éppen az asztali szerepjátékokról, az egészen biztos, hogy Gary Gygax 1974-es játéka egy igazi lavinát indított be a játékos világában. A D&D keletkezésének története önmagában is elképesztően izgalmas téma, de magának a szerzőnek, Gygaxnek is különös élete volt, amelyről eddig méltatlanul kevés mű született - hirtelen csak a tavaly megjelent Empire of Imagination című életrajzi könyv jut eszembe. 

...

Így találkozik a Disney és a Star Wars világa
Így találkozik a Disney és a Star Wars világa
Néhány cosplayes összekeverte a messzi-messzi galaxist a Disney rajzfilmek ismert szereplőivel.

disney-character-star-wars-mashup-cosplayers-gather-together-for-a-photo.jpg

Annak idején, amikor a Disney bekebelezte a Star Warst , a rajongók egy igen jelentős része rettegett attól, hogy az egérgyárra jellemző giccsparádé szépen átterjed a messzi-messzi galaxisba is. Szerencsére nem ez történt, sem az ébredő Erőt , sem pedig a Zsivány Egyest nem mikiegerezték össze a készítők, és minden okunk megvan arra, hogy bizakodva várjuk a soron következő Star Wars-filmeket. 

Ettől függetlenül persze a kreatívabb rajongók eljátszanak ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása