Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Így találkozik a húsvét, a LEGO és a kreativitás
Így találkozik a húsvét, a LEGO és a kreativitás
Bízd a tojásfestést egy legóból készült robotra!

A húsvét már látótávolságon belül van, ami tulajdonképpen nagyszerű, hiszen hamarosan rengeteg tormával súlyosbított sonkát juttathatunk a szervezetünkbe, vérciki locsolóversekkel borzolhatjuk a lakosság nőstényeit és természetesen egy kicsit meg is pihenhetünk.

Vannak azonban olyanok is, akik ilyenkor a tojásfestés hagyományának hódolnak, ami meglehetősen időigényes és macerás mulatság. Éppen ezért kiváló alternatívának tűnik ez a LEGO-ból ...

Minden Mijazaki-rajongónak látnia kell ezt a rövidfilmet
Minden Mijazaki-rajongónak látnia kell ezt a rövidfilmet
Egy francia diák munkáján ámul a világ.

Miyazaki Hajao munkásságát nem nagyon kell bemutatni senkinek, filmjeit általában még azok is ismerik, akik egyébként távol tartják magukat a japán animációs filmektől.

Ez nem is csoda, hiszen Mijazaki elképesztően nagy hatással volt a filmművészetre, a világ minden táján vannak rajongói, köztük szép számmal akadnak művészek is, akiknek saját alkotásaikban is visszaköszönnek a japán mestertől ellesett fogások.

Gwenn Germain is ilyen művész, aki a ...

Van szomorúbb látvány a junk foodot burkoló George Lucasnál? :(
Van szomorúbb látvány a junk foodot burkoló George Lucasnál? :(
Szomorú Keanu már a múlté.

image

Könnyedén el tudjuk képzelni, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő sikerét látva George Lucas baromira megbánta, hogy Miki egérre bízta a messzi-messzi galaxis sorsát. Persze az is lehet, hogy eszébe se jutott ilyesmi, az viszont biztos, hogy nemrég Ausztráliában kapták lencsevégre a mestert, és bár nem értünk a képzőművészethez, tutira nem róla mintáznánk a túláradó boldogság szobrát:

Jön a Keresztapa társasjáték változata
Jön a Keresztapa társasjáték változata
Attól tartunk, Eric M. Lang és Karl Kopinski ajánlatát nem tudjuk majd visszautasítani.

Francis Ford Coppola klasszikus maffiafilmjének csupán 44 évet kellett várnia arra, hogy társasjáték formájában szülessen újjá. A Keresztapa társasjátékot Eric M. Lang hegeszti, akinek olyan nagyszerű játékokat köszönhetünk, mint például a Chaos in the Old World, az Arcadia Quest vagy a nemrégiben Kickstarteren arató Blood Rage.

Az illusztrációkért Karl Kopinski felel, akinek a munkáit leginkább a Games Workshop különböző kiadványaiban láthattuk, de ...

A Gyűrűk Ura szerepjáték DnD verziója közeleg
A Gyűrűk Ura szerepjáték DnD verziója közeleg
Az érzéseink kissé bizonytalanok ezzel kapcsolatban.

image

A Cubicle 7 kiadó, a One Ring rpg jelenlegi tulajdonosának igazgatója, Ian McDowell nyilatkozta a Gyűrűk Ura és a Dungeons & Dragons összeházasításával kapcsolatban, hogy alig várja már, hogy egyesíthessék ezt a két dolgot, ami oly közel áll a játékosok szívéhez. Alig várja már a nyarat.

Elgondolkodtató.

A Wizard of the Coast nemrég nyílt licencre tette a D&D szabályait , természetesen ezért történik az egész, de még nem tudjuk eldönteni, hogy ...

Megható videóval tisztelegtek Satoru Iwata emlékének az idei GDC-n
Megható videóval tisztelegtek Satoru Iwata emlékének az idei GDC-n
Van valakinél zsebkendő?

image

Satoru Iwata, a Nintendo volt elnökének tavalyi, váratlan halála megrázta az egész világot. A tegnapi nap során megrendezett, 2016-os Game Developers Conference alatt bemutattak egy háromperces videót, amit Raber Umphenour, Shawne Benson, David Hellman és Chris Kohler készítettek Iwata tiszteletére:

A videóban láthatjuk Iwata legkülönfélébb hozzájárulásait a videojáték világ számára - a Balloon Flight programozásától kezdve a DS és Wii konzolokig, amik ...

Geeks Against Humanity – Újabb bőr lehúzása a sikertörténetről
Geeks Against Humanity – Újabb bőr lehúzása a sikertörténetről
Mi lenne, ha a Cards Against Humanity-nek lenne egy geek változata? Vajon megvennénk vagy maradnánk a sokkal inkább geekebb játékoknál?

Ha egy trend beindul… lője le valaki!

Azt mondják, hogy ha a társasjátékok világában beindul egy trend, akkor egy-két évig bármit is adunk ki az adott trendhez kapcsolódóan, azt vinni fogják, mint a cukrot – de sokak szerint ugyanez igaz a kártyajátékokra is. A boardgame-ek esetében most a kalózok évét írjuk, kártyajátékok esetében pedig az offenzív, poénépítős játékok az abszolút favoritok. A Cards Against Humanity jó ideje tartja az első helyét ...

Indiana Jones visszatér!
Indiana Jones visszatér!
Harrison Ford és Steven Spielberg a fedélzeten.

A Disney nemrég bejelentette, hogy kedvenc régészünk, Indiana Jones új mozifilmet kap. Az Indiana Jones 5. része 2019 július 19-én debütál a mozikban, de még ennél is jobb hír, hogy a filmet Steven Spielberg rendezi, ráadásul ismét Harrison Ford alakítja Indyt.

A produceri teendőket Frank Marshall és Kathleen Kennedy látja majd el. Érdekesség, hogy a hivatalos sajtóközleményben egy szót sem ejtenek George Lucasról, aki Steven Spielberg mellett a franchise egyik ...

Társas után terepasztal – érdemes-e belekezdeni?
Társas után terepasztal – érdemes-e belekezdeni?
Nagy váltás lenne? Nagyon más? Menyire drága? Nekem való? Élvezni fogom? Egyáltalán melyikkel kezdjem? A cikk ezekre és sok más hasonló kérdésre próbál választ adni.

image

Igen sokan kacsingatnak a társasjátékos szubkultúrából a terepasztalos stratégiai játékok felé (főleg a festett társas-figurák terjedése óta), de  sokszor félnek belekezdeni, illetve nem tudják hol lehetne ezekkel a játékcsodákkal megismerkedni. A cikk végigveszi a hasonlóságokat és a különbségeket a két játéktípus közt, majd bemutatja a legkedveltebb tabletop wargame játékokat, és a fővárosi klubokat ahol ki lehet őket próbálni.

...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása