Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Minden Mijazaki-rajongónak látnia kell ezt a rövidfilmet
Egy francia diák munkáján ámul a világ.

Miyazaki Hajao munkásságát nem nagyon kell bemutatni senkinek, filmjeit általában még azok is ismerik, akik egyébként távol tartják magukat a japán animációs filmektől.

Ez nem is csoda, hiszen Mijazaki elképesztően nagy hatással volt a filmművészetre, a világ minden táján vannak rajongói, köztük szép számmal akadnak művészek is, akiknek saját alkotásaikban is visszaköszönnek a japán mestertől ellesett fogások.

Gwenn Germain is ilyen művész, aki a francia Créapole művészeti iskola hallgatójaként egy olyan animációs filmetűdöt készített, ami gyakorlatilag egy modern szerelemes levél is lehetne Mijazakinak.

Az ismerős alakok és motívumok mellett néha egészen konkrét képi utalásokkal találkozhatunk olyan mesterművekre, mint a Chihiro Szellemországban vagy A vadon hercegnője, de Germain még a kísérőzenét is Hiszaisi Joe-tól kölcsönözte, aki számos Mijazaki-filmnek volt a zeneszerzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr998637918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása