Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Megépítettük az új LEGO Star Wars Lépegetőt | 75153 AT-ST Walker bemutató
A Jedi visszatér kultikus járműve a Zsivány Egyesben is visszatér.

legoatsthero.jpg

Hihetetlen, de a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet bemutatója már tényleg látótávolságon belül van. Ha az idő múlása nem is lenne annyira nyilvánvaló, elég csak marketinggépezet dübörgését hallgatni, amely napról napra egyre hangosabb.

Ahogy tavaly a Star Wars: Az ébredő Erő esetében is tapasztalhattuk, úgy a Zsivány Egyesnél is rengeteg játék, figura és hasonló nyalánkság kerül a piacra az elkövetkezendő hetekben, amelyek között most is kiemelt figyelmet érdemel a LEGO Star Wars Rogue One kollekciója. A készletek pont ma kerültek fel a boltok polcaira, ennek örömére most be is mutatjuk nektek a kollekció egyik legzsiványabb darabját, a régi ismerősnek számító AT-ST lépegetőt!

A Birodalom Visszavár

A különös kétlábú technoszörny annak idején a Jedi visszatérben tűnt fel először, egészen pontosan az endori ütközetben láthattuk csetleni-botlani.

Függetlenül attól, hogy az ewokok könnyedén kifogtak a birodalmi csúcstechnológián, a rajongók között mindig is nagy népszerűségnek örvendett a furcsa jármű, így különösen örültünk, hogy nemcsak a Zsivány Egyesben, hanem LEGO formában is visszatér a túlméretezett mechacsirke.

az ewokok nem kegyelmeztek ennek a korábbi modellnek :(

Az új AT-ST dobozában 449 építőelem lapul, amivel az új Star Wars kollekció közepes méretű készletei közé sorolhatjuk.

A modell mégis roppant elegánsra sikerült, szinte tökéletesen elkapta a filmből ismert jármű jellegzetességeit és formavilágát,

ráadásul a készlet méretarányait tekintve is nagyszerű lett. Sajnos néhány matricát is fel kell ragasztanunk építés közben, de szerencsére tényleg csak kevés darabról van szó, felhelyezésük pedig egyáltalán nem vészes.

méretarányok

Gyűjtőké az elsőbbség

Már a leleplezés idején is volt egy olyan érzésem, hogy az új LEGO AT-ST mintha elsősorban a gyűjtők és a régi rajongók felé szeretne tipegni, hiszen egy olyan közönségkedvenc járműről van szó, amely először a klasszikus filmek egyikében tűnt fel. A modell kifejezetten esztétikus is lett, amit bármelyik rajongó íróasztala vagy polca nyugodt szívvel fogad be.

Ezzel együtt egy könnyen és gyorsan megépíthető készletről beszélünk, ami a fiatalabb rajongók számára is élményszerű építéssel kecsegtet, ám a játékbeli funkciókat tekintve már sokkal visszafogottabb a helyzet.  Lehet nyitogatni a vezetői kabint, egy csavaró segítségével mozgathatjuk a jármű fejét, lövöldözhetünk és a lábak is állíthatóak valamelyest, mégis úgy érzem, hogy

alapvetően egy statikus építményről van szó, amely elsősorban nekünk, gyűjtőknek jó hír.

játékos elemek és funkciók 

2016-lego-star-wars-at-st-walker-rogue-one-set_1.jpg

Minifigurák nélkül nem élet az élet

legoatst.jpg

A lépegető mellett 3 minifigurát is rejt a készlet, amely első blikkre talán egy kicsit csekély mennyiségnek tűnik, de mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet egyik központi figurája, Baze Malbus LEGO formában jelenleg csak ebben a szettben lesz hozzáférhető. Baze-en kívül egy nem túlzottan vidám lázadó harcos és egy rendkívül baljós félmosollyal megáldott lépegető vezető kapott helyet. Mindhárom figura nagyon jól sikerült, mind a festés, mind a kiegészítők ügyesen lettek megvalósítva (kiváltképp Baze fegyvere), az viszont kétségtelen, hogy a mai napon startolt Star Wars kollekcióban vannak sokkal izgalmasabb minifigurákkal megpakolt készletek is, így

aki a figurák gyűjtésére hajt elsősorban, valószínűleg nem ez lesz a legkedvesebb szettje.

Verdikt

Az AT-ST lépegető népszerűsége abban rejlik, hogy személyisége van, a legújabb LEGO készlet pedig nagyon jól el tudta csípni ezt az egyediséget. Egy könnyű és kifejezetten élvezetes építési élményt rejt a doboz, amelynek végeredménye egy rendkívül esztétikus modell, ami inkább a rajongók szívét dobogtatja meg, de kellően játékos ahhoz, hogy a fiatalabb építészek is örömüket leljék benne. A kiváló megvalósítás mellett a készlet ára is rendkívül kedvező, így beszerzését nyugodt szívvel ajánlom minden Star Wars- és LEGO-rajongónak. Mondjuk az új LEGO Store-ban.

lego_75153_web_sec01_1488.jpg

A készlet a mai naptól kapható! 

Köszönjük a LEGO Hungária Kft.-nek, hogy támogatta a fenti cikk létrejöttét! 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr111755155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sith Lord 2016.10.02. 08:39:32

Nem a jediben tûnt fel elôször, már a Birodalomban is elmenetelt egy a háttérben a nagy tesók mellett.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása