Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Elon Musk kedvenc játékai
Az igazi Vasember sem veti meg a videojátékokat!

elon_musk_iron_man.jpg

Elon Musk a technológia császára, aki többek között PayPal alapítójaként, a Tesla és a SpaceX tulajdonosként és más sci-fibe illő találmányairól ismert. Több tweetjében és interjújában lelkesedett különböző videojátékokért. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a történettel rendelkező lövöldözős, a sci-fi és a stratégiai játékokat szereti.

Nézzük is meg pontosan, hogy miket!

A napokban a fenékbotrányt kirobbantó Overwatchot ajánlotta 4 millió követőjének a Twitterén:

 

Korábban a Mass Effect 2-t is a valaha készült egyik legjobb játéknak nevezte. Ez egy 22. században játszódó szerepjáték, amiben az emberiség megmentése a cél, űrhajókkal, földönkívüli lényekkel és szintén sok lehetőséggel a lövöldözésre.

Musk szintén dicsérte a Saints Row 4-et, amiben egy utcai banda szuperképességekkel rendelkező fejét kell irányítani és harcolni különböző szituációkban, többek között alienek, zombik vagy energiaitalos dobozok ellen, de akár a pokolba is eljuthatunk vele.

Egy reddites AMA-ban Musk a BioShockot és a Fallout-sorozatot, a Civilizationt és a Warcraftot említette. Nem meglepő egy tech zsenitől, hogy a gondolkodtató stratégiai elemekkel tűzdelt scif-iket és a isten szemszögű, mikrotársadalmakat irányító játékokat szereti, főleg, hogy nemrég azt nyilatkozta, hogy nem kizárt, hogy egy szuperfejlettségű társadalom által létrehozott szimulációban élünk.

Visszanézve ezt a listát reméljük, hogy Musk nem kezd fegyvergyártásba, mert még a végén tényleg ő lesz a Vasember!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr198793758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása