Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A függetlenség napja – támadnak a 90-es évek
A függetlenség napja – támadnak a 90-es évek
És nem kegyelmeznek senkinek.

image

A függetlenség napja: Feltámadás előzetesét már láthattuk angolul is , magyarul is , ám ezúttal kaptunk egy egészen egyedi változatot Darren Wallace jóvoltából. Az eredeti film pont 20 évvel ezelőtt, azaz éppen a 90-es évek derekán készült, ami így kiváló apropót adott arra, hogy a jól ismert űrlények helyett a régi szép idők mára már kissé megkopott jelképei térjenek vissza egy igen szórakoztató mashup keretében:

6 új kánon küldetés lesz a LEGO Star Wars: The Force Awakensben
6 új kánon küldetés lesz a LEGO Star Wars: The Force Awakensben
Ráadásul egyik-másik exkluzív lesz.

image

Nemrég mutatkozott be hivatalosan a LEGO Star Wars: The Force Awakens, ami idén nyáron fog megjelenni valamennyi létező platformra. Ám most kiderült az is, hogy az alaptörténet mellet hat extra küldetés is lesz a játékban, ráadásul valamennyi kánon, azaz hivatalosan fognak kapcsolódni Az ébredő Erő történetéhez.

Ezek a mellékküldetések opcionálisak lesznek, azaz nem szükséges teljesíteni őket a játék végigviteléhez. Mi több, csak megfelelő mennyiségű ...

Mirror’s Edge – sztori előzetes és zárt béta teszt
Mirror’s Edge – sztori előzetes és zárt béta teszt
Ezúttal jobban koncentrálnak majd a történetre is.

image

A Mirror’s Edge Catalyst az eredeti, 2008-as játék újragondolása, amelyben ezúttal nagy hangsúlyt fektetnek majd a főszereplő, Faith karakterének eredettörténetébe. Ehhez kaptunk most egy jó kis előzetest, amiből lassan körvonalazódik az alaptörténet:

Az EA emellett bejelentette, hogy egy zárt béta tesztelés során lehetőséget nyújt majd néhányaknak, hogy a hivatalos megjelenés előtt kipróbálhassák a játékot. A béta tesztre itt lehet jelentkezni .

...
Így kell végigvinni 15 perc alatt a Super Mariót... vakon
Így kell végigvinni 15 perc alatt a Super Mariót... vakon
Nem semmi mutatvány!

image

Nagy hagyománya van manapság az ún. speedrunoknak, amikor a játékosok igyekeznek minél rövidebb idő alatt végigvinni egy adott – általában klasszikus – videojátékot. Ám hogy saját dolgukat nehezítsék, a legelvetemültebbek ma már bekötött szemmel teszik mindezt.

Az eredeti Super Mario Bros. jelenlegi világrekordja közel 5 perc, így ehhez képest a kevesebb, mint 15 perces végigjátszás szemfedő használatával igazán kimagasló teljesítmény. Persze azt ...

Apocalypse World 2nd Edition - brutális siker Kickstarteren
Apocalypse World 2nd Edition - brutális siker Kickstarteren
Az emberek szívesen gyűjtenek a világvégére.

D. Vincent Baker rengeteg innovatív asztali szerepjáték kitalálója, de kétség kívül az Apocalypse World az egyik legnagyobb sikere. A szakma és a játékosok imádták, rengetegen vették át a rendszert , ám ahogy az lenni szokott, néha a legjobb kottákat is át kell egy picit írni.

Így született meg az Apocalypse World 2nd Edition ötlete, amit a Baker házaspár nemrég fel is lőtt Kickstarterre. A siker gyorsan jött, néhány óra alatt meg is lett a megvalósuláshoz ...

Taylor Swift mobiljáték van készülőben
Taylor Swift mobiljáték van készülőben
Kim Kardashian és Britney Spears után elkerülhetetlen volt.

Napjaink talán legnépszerűbb popénekesnője, Taylor Swift hamarosan saját videojátékot is kap. Swiftnek elképesztően nagy rajongótábora van az Instagramon és a Facebookon , lemezei kegyetlenül jól fogynak, így teljesen érthető, hogy a Taylor Swift-élmény a mobiljátékok piacán is meg fog jelenni.

A játékot a Glu fogja készíteni, akik veteránnak számítanak témában, az ő nevükhöz fűződik a Kim Karadshian és a Britney Spears játék is. Az sem mellékes ...

Óvakodj a túlságosan udvarias emberektől!
Óvakodj a túlságosan udvarias emberektől!
A tudósok a Diplomacy társasjáték beható tanulmányozása után fogalmazták meg a fenti tanácsot.

A Számítógépes Nyelvészeti Társaság minden évben összeül Pekingben, hogy megvitassák az év legfontosabb tudományos kérdéseit és kutatásait. Tavaly decemberben egy rendkívül érdekes téma került elő, amely az emberek kommunikációs stratégiáival foglalkozott, ezen belül is a kedvesség és udvariasság mögött megbúvó sötétebb dolgokról.

A kutatók a Diplomacy című társasjáték segítségével vizsgálták az embereket, és arra a következtetésre ...

Crusader Kings 2 - Itt a Konklávé
Crusader Kings 2 - Itt a Konklávé
Minden idők egyik legjobb játéka még jobb lett!

image

Ha nem tudod, milyen az, amikor megöleted a Karoling uralkodó legifjabb gyermekét, hogy a te féltestvéred örökölje a birodalmát, aztán később őt is álmában megfojtatva rád szálljon minden birtoka, akkor nem tudod, milyen egy jó játék, milyen a Crusader Kings II. Ezt a roppant aljas vonulatot erősíti tovább a sokadik kiegészítő, a Conclave. Frakciók és aljas senkiháziak fenekednek majd ellened és családod ellen, vagy éppen te fenheted majd a kést törvényes ...

Így néz ki a 18 ezer darabos LEGO Arkham elmegyógyintézet
Így néz ki a 18 ezer darabos LEGO Arkham elmegyógyintézet
Majdnem 2 év tervezés után épült meg a diliház.

Gotham egyik legikonikusabb épülete, az Arkham elmegyógyintézet nemrég kockákból épült meg egy ausztrál LEGO -építésznek köszönhetően. Dayton majdnem két évig tervezte a 18 ezer darabos csodát, amelynek az építése úgy 3-4 hónapot vett igénybe.

Az Arkham elmegyógyintézet egyébként jópofa hely, az Öngyilkos osztag több tagja is visszajáró vendége a helynek.

Itt van néhány kép is: 

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása