Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Az amerikai gyerekek a Civilization V módosított változatának segítségével fogják tanulni a törit
Az amerikai gyerekek a Civilization V módosított változatának segítségével fogják tanulni a törit
Játszva tanulni mindig jobb.

45565-sid-meier-s-civilization-dos-front-cover.jpg

Örülhetnek az amerikai gimik diákjai, hiszen hamarosan játékosított formában tanulhatják a történelmet a Firaxis és a GlassLab együttműködésének köszönhetően. A közös projekt gyümölcse a CivilizationEDU nevű program, amely tulajdonképpen a Firaxis Civilization V játékának egy jelentősen módosított változata lesz, ami ha minden jól megy, 2017 őszétől már be is költözhet az amerikai sulikba. 

A fejlesztők szerint a CivilizationEDU segítségével ...

Kalapozzuk össze az év gamer buliját!
Kalapozzuk össze az év gamer buliját!
A PixelCon szervezői a közösségi finanszírozás segítségével emelnek a téteken.

masufb.png

Hazánk egyik legkirályabb gamer rendezvénye, a PixelCon idén novemberben már negyedik alkalommal várja a retro és kurrens videojátékok kedvelőit, ám az Insert Coin Egyesület ezúttal egy igazi nemzetközi különlegességgel is készül a bulira a chiptune-t és a metalt keverő Machine Supremacy képében, ám ti is kelletek ahhoz, hogy ez a nem mindennapi koncert megvalósuljon.

A szervezők közösségi finanszírozás segítségével igyekeznek összehozni a bulit; ...

Összepixelezték a Trónok harcát
Összepixelezték a Trónok harcát
És milyen jól tették!

A Trónok harca 6. évada múlt héten sajnos véget ért , de szerencsére  a következő évadig sem maradunk westerosi tartalmak nélkül.

A pixelművészet király dolog, ráadásul már többször is találkozott a Trónok harcával , de  Cezary Luczynski ezt új szintre emelete legutóbbi alkotásaival, amelyben a széria legnépszerűbb karaktereit változtatta 16-bites játékokra hajazó hősökké. El tudnánk viselni egy ilyen küllemmel megáldott Trónok harca retro ...

Kázmér és Huba, ahogy még soha nem láttad
Kázmér és Huba, ahogy még soha nem láttad
Egy rajongó 3D-be ültette Kázmérék egyik képregényét.

kazmer_es_huba.png

Bill Watterson Kázmér és Huba (eredetileg Calvin and Hobbes) képregényei óriási népszerűségnek örvendenek, de ezen nem is lehet nagyon csodálkozni, hiszen zseniális alkotásokról van szó. Bár Watterson 1995-ben - sokak óriási bánatára - befejezte a képregényt, a kreatívabb rajongók néha maguk is ecset ragadnak, hogy tisztelegjenek Kázmér és Huba előtt. 

Néhány hónapja a Star Wars: Az ébredő Erő kapott egy nagyszerű Kázmér és Huba feldolgozást , ...

Planetarium: Építs saját naprendszert!
Planetarium: Építs saját naprendszert!

planetarium3.jpg

Vajon milyen bolygók alakulhatnak ki egy frissen születő nap körül? Ezt te döntheted el egy remek társasjátékban, ami segít megérteni a bolygók kialakulásának tudományos hátterét is.

Kreatív ötlet

Sokan azon keseregtek nemrég a hazai társasjátékos csoportokban, hogy nincs semmi új a nap alatt: vagy bizonyos játékokat csinálnak meg alternatív változatokban, vagy számítógépes játékokat (és egyéb formában kreált világokat) ültetnek át ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása