Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kiválónak tűnik Stephen King egyik legjobb könyvének új filmes feldolgozása
A rendező ígéretes részletekkel hergeli a rajongókat.

pennywise.png

Bár Stephen King 1986-os regénye, az Az már kapott egy egészen emlékezetes tv-filmes feldolgozást, időről időre fellibbentették a hollywoodi remake szándékát, ami érthető is, hiszen a mester egyik legjobb regényéről van szó. 

Hosszú évek tökölése után Andrés Muschietti ülhetett a rendezői székbe, és úgy tűnik, egész jól halad a projekt, legalábbis a rendező által szivárogtatott képek és infók alapján joggal következtethetünk erre. Pennywise (a regény magyar fordításában Krajcáros) például egészen félelmetesnek tűnik, bár a bohócok ugye eleve jelentős bónuszokkal bírnak ezen téren. Ebből a szempontból egyébként a tv-film is jól teljesített, Tim Curry baromi félelmetes volt Pennywise szerepében. 

Az új filmfeldolgozásban egyébként a 26 éves Bill Skarsgård ölti magára a bohóc jelmezt, akit többek között a 2012-es Anna Kareninában láthattunk. 

Muschietti a főgonosz mellett a történetbeli Vesztesek Klubját is bemutatta, azaz a gyerekszínészeket, akiknek szembe kell majd nézniük a borzalmakkal. 

vesztesek_klubja.png

És bizony itt ismerős arcra bukkanhatunk, ugyanis Richie Tozier szerepét az a Finn Wolfhard (balról a második) alakítja, akit idén nyáron a Stranger Thingsben ismerhettünk meg Mike-ként. Wolfhard szerepeltetése több szempontból is érdekes: A sorozatot tető alá hozó Duffer testvérek szerették volna megcsinálni eredetileg az Az új filmes feldolgozását, ám a Warner ebbe nem ment bele, így az alkotópáros kénytelen volt továbbállni, ami végső soron a Stranger Things megszületéséhez vezett, amit akár egy Stephen Kinghez írott szerelemes levélként is felfoghatunk.

Wolfhard szerepeltetése marketing szempontból is fontos, és arra enged következtetni, hogy az új Az is kihasználja a mostanában futó 80-as évek iránti nosztalgiát, amit most ugye a Stranger Things járatott csúcsra. Dan Lin, a film producere így fogalmazott a Collidernek erről a különös kapcsolatról:

Tényleg van párhuzam a netflixes Stranger Thingsszel. Mi is főhajtással adózunk a 80-as évek mozijai előtt, legyen szó klasszikus Stephen King feldolgozásokról vagy épp Steven Spielberg filmjeiről. A gyerekek összecsiszolódását látva eszünkbe juthat az Állj mellém! azzal a különbséggel, hogy Krajcáros személyében itt egy rémisztő elem is jelen van.

A nosztalgiázásnak 2017-ben tehát még koránt sem lesz vége, hiszen a Ready Player One mellett az Az is ekkor érkezik a mozikba. Zárásként nézzünk meg néhány további ízelítőt a rendező Instagramjáról:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1110424004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása