Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kara - egy újabb kiváló Star Wars rajongói film
“Az Erő van ezzel!”

Lássuk be: A Star Wars rajongói filmek túlnyomó többsége értékelhetetlen. Ez persze nem jelenti azt, hogy értéktelenek is lennének ezek az alkotások, egyszerűen csak arról van szó, hogy teljesen más szemmel kell rájuk tekinteni, mintha mondjuk egy játékfilmet néznénk.

Ettől függetlenül néha előbukkannak olyan filmek is, amelyek túlmutatnak azon a bizonyos “rajongói” skatulyán. Ilyen volt nemrég a Rebel Scum, és most itt egy újabb gyönyörű példa, a Kara című kisfilm.

A Kara készítése során minden szinten a jó ízlés (vagy talán az Erő?) vezérelte az alkotók kezét, elképesztő munkát végeztek. Gyönyörű fényképezéssel, nagyszerűen használt zenével és jó színészi alakításokkal találkozunk, de mégsem ezek adják az igazi erejét ennek a kisfilmnek.

A rendező Joe Sill jó érzékkel nyúlt az alapanyaghoz, és egy olyan aspektusát mutatta be az Erőnek, ami nem tipikusan Star Warsos, mégis tökéletesen beilleszthető a világba. És ami a legfontosabb: azok számára is érthető és átélhető filmet alkotott, akik számára a Star Wars semmit sem jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr748637770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása