Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Sosem láttam a Csillagok háborúját
Sosem láttam a Csillagok háborúját
Egyszerűen csak nem alakult úgy.

image

Van az a szituáció, amikor egy társaság beszélget valamiről és neked van egy nagyon durva hozzászólásod, amivel tudod, hogy döbbenetet fogsz okozni. Ilyenkor vagy magadban tartod a dolgot, vagy kilépsz a beszélgetésből, vagy – egy bizonyos ponton túl – nem tudod vagy nem akarod visszatartani azt a bizonyos döbbenetet okozó információt. Elmondod. Rövid lefagyás, majd jön a pánik.

Nekem tipikusan ilyen az, hogy nem láttam a Csillagok háborúját.

image

Amikor ezt ...

Új előzetes jött ki a Kingdom Hearts III és 2.8 Final Chapter Prologue játékokhoz
Új előzetes jött ki a Kingdom Hearts III és 2.8 Final Chapter Prologue játékokhoz
Csak győzzük kivárni!

image

Az idei E3-on már láthattunk egy trailert az új játékról, ám a Square Enix nemrégiben meglepett minket egy újabb előzetessel, amiben a Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue, valamint a Kingdom Hearts III vadonatúj képsorai szerepelnek. Míg az előző játék valamikor 2016-ban fog kijönni PS4-re, az utóbbinak viszont sajnos még ennyire sem ismerjük a megjelenési dátumát, ellenben szerencsére multiplatform lesz (legalábbis konzolra).

A játék fejlesztői azt ...

Így énekelnek Star Wars dalokat az új film szereplői
Így énekelnek Star Wars dalokat az új film szereplői
Ha még nem szálltál volna fel a Star Wars hype-vonatra, akkor itt az idő!

image

Bizony, ez a hét a Star Warsról szól, nem is lehet vitás. Nemrégiben mi is megnéztük a filmet, első kritikánkat már olvashatjátok is . Ám akár látta valaki a filmet, akár nem, a következő videó biztosan tetszeni fog valamennyi Csillagok háborúja rajongónak. Jimmy Fallon jóvoltából a Star Wars: Az ébredő Erő szereplői a cappella énekléssel klasszikus nótákat zengve csinálnak kedvet az új filmhez. Sikerült is nekik!

Star Wars: Az ébredő Erő – spoilermentes filmkritika
Star Wars: Az ébredő Erő – spoilermentes filmkritika
Ez az a film, amire immár bő harminc éve vártak a rajongók.

image

Először is szögezzük le: ennek a filmnek nem volt célja valami korszakalkotóan új dologgal előrukkolni, alapjaiban megreformálva a már sok éve belénk ivódott Star Wars életérzést. Ennek a filmnek első és legfontosabb feladata az volt, hogy a már több mint harminc éve porosodó filmtekercseket valaki levegye a polcról, újragondolja, és egy vadonatúj, modern köntösbe helyezve visszaadja a legifjabb generációknak mindazt, amit annak idején mi is átéltünk. És ...

Itt az Amerika kapitány: Polgárháború szinkronos előzetese
Itt az Amerika kapitány: Polgárháború szinkronos előzetese
Újabb kasszasiker-gyanús film a Disney zsebében.

image

A Star Wars: Az ébredő Erő premierjével közel egy időben jött ki az Amerika kapitány: Polgárháború magyar szinkronos előzetese is, így aki a tegnapi nap mozi közelében járt, az valószínűleg már látta is Vasember és Amerika kapitány összecsapásának magyar szinkronos előzetesét. Az igencsak ütősre sikeredett trailer akciódús moziélményt ígér, melyre hazánkban jövő év május 12-étől kerülhet majd sor.

Star Wars: A jedi visszatér | visszatekintő
Star Wars: A jedi visszatér | visszatekintő
Az ewokok bosszúja lesújt.

image

Valójában nagyon örülök, hogy megnéztem a VII. rész előtt a VI részt. Olyan alacsonyra tette a mércét, amennyire csak lehet. Azért különösen szomorú, mert mindannyian érezzük a nosztalgiát, amikor megszólal a zene és elhúznak a csillaghajók a képen, de a kor olyan tempóban haladta meg ezt a filmet, hogy szinte fáj az elmúló idő.

A Jedi visszatér egy rettenetes, vontatott katyvasz.

Mintha nem is használtak volna forgatókönyvet hozzá, csak leforgattak ...

Super Smash Bros. prezentáció összefoglaló
Super Smash Bros. prezentáció összefoglaló
Így kell feltenni az i-re a pontot.

image

Elérkeztünk végül az idei évi utolsó Nintendo prezentációhoz, ami egyben az utolsó felvonása a jelen generációs Super Smash Bros.-höz tartozó videósorozatnak. Lássuk hát, milyen végső ínyencséget tartogatott számunkra Masahiro Sakurai, a népszerű franchise első számú embere. (A teljes prezentáció itt megtekinthető .)

Corrin

Újabb karakterrel bővül a harcosok köre: ezúttal a 2016-ban érkező Fire Emblem Fates főhősére, Corrinra esett a ...

Legendás állatok és megfigyelésük – trailer magyar felirattal
Legendás állatok és megfigyelésük – trailer magyar felirattal
Filmvászonra érkezik a Harry Potter tankönyv.

2016 novemberében érkezik a mozikba a Harry Potter spin-off, a Legendás állatok és megfigyelésük. A film alapjául az azonos című rövidebb könyv szolgál, ami a Harry Potter sorozattal párhuzamosan jelent meg, és tulajdonképpen a varázslóiskola egyik tankönyve: a fiktív szerző Newt Scamander, az álnév természetesen Rowlingot takarja.

A film egy új trilógia első darabja, amit a Rowling-féle roxforti tankönyv inspirált. Az új történet írója is maga Rowling, ...

Itt a Star Trek Beyond magyar szinkronos előzetese
Itt a Star Trek Beyond magyar szinkronos előzetese
Csihi-puhi, Enterprise és Beastie Boys.

image

A mai kellemes Star Trek cosplay után újra a legvégsőbb határ felé tekintünk, hiszen befutott a Star Trek Beyond első, renkdívül popcorn ízű előzetese.

A filmre jövő nyárig várnunk kell, de mindenképp kíváncsiak vagyunk rá, hogy a Halálos iramban filmekről ismert Justin Lin merrefelé kormányozza az Enterprise-t. Az biztos, hogy akcióban nem lesz hiány…

UPDATE:

Itt a szinkronos változat is:

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása