Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Super Smash Bros. prezentáció összefoglaló
Így kell feltenni az i-re a pontot.

image

Elérkeztünk végül az idei évi utolsó Nintendo prezentációhoz, ami egyben az utolsó felvonása a jelen generációs Super Smash Bros.-höz tartozó videósorozatnak. Lássuk hát, milyen végső ínyencséget tartogatott számunkra Masahiro Sakurai, a népszerű franchise első számú embere. (A teljes prezentáció itt megtekinthető.)

Corrin

Újabb karakterrel bővül a harcosok köre: ezúttal a 2016-ban érkező Fire Emblem Fates főhősére, Corrinra esett a választás. Bár mindenképpen kellemes meglepetésnek bizonyult, felmerül a kérdés, kell-e még egy újabb karakter a Fire Emblem sorozatból, ráadásul aki így egy N+1-edik kardforgató? Bár nyilvánvalóan akadt volna bőven még bőven választható opció (Shovel Knight, Shantae), vegyük figyelembe, hogy valójában igen logikus döntés egy közelgő játék karakterét beválasztani a harcosok közé, ezzel is tovább reklámozva a jövő évi Fire Emblem Fates játékot.

Corrin karakteréhez tartozik egy másik, női változat is, aki csak külső jegyeiben tér el, kettejük mozdulatsorai azonosak. Új pályát azonabn sajnos nem tartalmaz a DLC, amely várhatóan februárban fog érkezni, ára pedig 4,99 € / £4.49 (kb. 1500 / 2000 Ft) lesz.

Yūsuke Kozaki, a Fire Emblem Fates karakterdizájnere eme jeles alkalomra készített egy csodaszép manga illusztrációt is:

image

Cloud Strife

A novemberi Nintendo Directből már megtudhattuk, hogy Cloud Strife, a Final Fantasy sorozat legismertebb karaktere ezúttal Super Mario és Link társaságában fog harcolni a küzdőtéren, bemutatván lenyűgöző harci technikáját. A karakter egyik különleges képessége a Limit Break: támadás vagy sérülés esetén automatikusan, vagy akár külön manuálisan is fel lehet tölteni egy limit mérőt, amely ha elérte a maximumot, megnöveli a játékos statjait. Egyszeri alkalommal pedig egy tetszőlegesen kiválasztott speciális támadást le lehet cserélni vele egy fejlettebb változatra.

A karakterhez tartozik egy vadonatúj pálya is, ami az ismerős Midgar városról lett mintázva. A karakter és a pálya ára együttesen 5,99 € / £5.39 (kb. 1900 / 2300 Ft), és már tölthető is Nintendo szervereiről.

Most pedig következzen egy újabb illusztráció, amit nem más készített, mint Tetsuya Nomura, a Final Fantasy VII vezető dizájnere:

image

Mii jelmezek

Apró, de kellemes meglepetés, hogy további új Mii jelmezek érkeztek, ezúttal két külön csomagban:

Az első csomagban Geno, akit a Super Mario RPG-ből ismerhetünk, illetve egy Chocobo sapka szerepel, amit így együtt már lehet is tölteni. Ára 0,79 € / £0.69 (kb. 250 / 300 Ft).

A másik csomagban két Bionic (saját), Takamaru (The Mysterious Murasame Castle), Ashley (WarioWare), Gil (The Tower of Druaga), Tails (Sonic), Knuckles (Sonic) jelmezek kaptak helyet. A teljes pakk ára szintén 0,79 € / £0.69 (kb. 250 / 300 Ft).

Bayonetta

És végül jöjjön az igazi bomba meglepetés: Bayonetta, az Umbra boszorkány személyesen teszi tiszteletét a Smash Bros. harcterén. A nemrégiben lezárult nyilvános karakter szavazásban Bayonetta első helyet ért el az európai toplistán, míg az amerikaiban is az első 5 között szerepelt. Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy kik voltak a riválisai, s hogy mennyire volt szoros a verseny, ám a végső választást mindenképp üdvözöljük, ugyanis kiváló döntés volt a szexi boszorkány felvétele a csapatba.

A karakter mellé egy Umbra Clock Tower nevű pálya is jár majd, megjelenésük februárban várhatók. A kettő ára együtt 5,99 € / £5.39 (kb. 1900 / 2300 Ft).

Végül pedig jöjjön egy káprázatos illusztráció Eiji Funahashi, a PlatinumGames grafikusának tollából:

image

Amiibo

Az idei nyári Smash Bros. prezentációból már tudtuk, hogy készülőben van 3 új amiibo figura is: R.O.B., Roy, valamint Ryu, amik jövő év március 18-án fognak megjelenni. Ám mivelhogy most újabb három karakterekkel bővült a lista, így természetesen ők sem maradhatnak amiibo nélkül:

image

Végszó

Elérkeztünk tehát az utolsó Smash Bros. (és egyeben az idei év utolsó Nintendo) prezentációjához. A játék jövő év februárjában eléri majd végleges állapotát, új tartalommal már nem nagyon fog bővülni. Ám panaszra senkinek sem lehet oka a legcsekélyebb mértékben sem: a tavalyi megjelenést követően számtalan új tartalom jelent meg a játékhoz, amiket mind kemény és szorgos munkával készítettek, szemben a ma oly népszerű hagyománnyal, mint amikor egyszerűen csak kivágnak egy szeletet a játékból, majd átnevezik “on-disk DLC”-nek.

Összesen tehát 58 harcos, 84 pálya, valamint 507 háttérzene készült a játékhoz, ami több mint figyelemreméltó teljesítmény. Le a kalappal Masahiro Sakurai és csapata előtt, mert valóban bámulatos munkát végeztek, amit csak dicsérni lehet. Csak remélni tudjuk, hogy a jövőben sem hagynak fel a kiemelkedő színvonalú munkával, és valami még gigászibbal rukkolnak elő legközelebb.

- Scotty

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr748637622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása