Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

E3 2017 | Nintendo prezentáció összefoglaló
A Nintendo bár nem vitte nagyon túlzásba, mégis messze felülmúlta várakozásainkat.

Az idei E3 felvezető konferenciáinak utolsó felvonásaként a Nintendón volt a sor, hogy az eddigi felemás színvonalú E3-at helyrerázza. Tavaly sikerült gyakorlatilag egyetlen játékkal vinni a prímet, idén viszont már kénytelenek voltak valami újat is felmutatni.

A mindösszesen 25 perces Nintendo Spotlightban akadt bőven szép új előzetes a már ismert játékokról, de szerencsére egy-két kellemes meglepetést is tartogattak a számunkra. Nézzük tehát, mivel nyitották meg a Nintendo Switch első E3-ját:

Xenoblade Chronicles 2

Számos pletyka szólt arról, miszerint a rajongói körökben igen népszerű Xenoblade Chronicles második része a jövő évre csúszik, azonban a Nintendo most hivatalosan is megnyugtatta a kedélyeket: idén év végén várható az anime-mázba öntött JRPG franchise legújabb része.

Kirby

Az egyelőre alcím nélküli, valamikor 2018-ban megjelenő Kirby játék nem túl meglepő, mégis váratlan újdonságként szolgált az egyébként kizárólag 2017-es Switch játékbemutatók közepette. A klasszikus játékmenettel, valamint többjátékos móddal is rendelkező platformer pontos megjelenési dátumát azonban egyelőre nem ismerjük.

Pokémon

Bár a múlt héten már bejelentették, hogy idén szeptember 22-én érkezik a Pokkén Tournament DX, azaz a Wii U-s Pokkén felújított és kiegészített változata, az igazán fontos bejelentés – amit valószínűleg már mindenki tudott, csak senki sem hitt –, miszerint

egy hagyományos, teljes értékű Pokémon játék is érkezik majd valamikor a Nintendo Switch-re.

Habár ez sokaknak triviálisnak tűnhet, a múltkori Ultra Sun/Moon fiaskó után, ahol is 3DS-re (és nem Switch-re) fog megjelenni az egy évvel ezelőtti játék remake-je (DLC helyett), sokan megkérdőjelezték, hogy valaha is játszhatnak majd Pokémonnal otthoni konzolon. Így viszont már hivatalos: jön a Pokémon a Switch-re, meg lehet nyugodni.

Metroid Prime 4

Az igazi bombameglepetést azonban a Metroid Prime sorozat felélesztése okozta, melynél pusztán a logó és az ismerős háttérzene elegendő volt ahhoz, hogy a rajongók örömkönnyekben kitörve könnyebbüljenek meg 10 évnyi várakozás után – amivel egyúttal le is fagyott a fél internet. Az új Metroid játékról azonban egyelőre szinte semmit sem tudunk, pusztán annyit, hogy az eredeti sorozat producere, Kensuke Tanabe vezényli a fejlesztést, viszont ezúttal nem a Retro Studios közreműködésével – akik így továbbra is egy mindenki számára ismeretlen projekten dolgoznak. Egy új IP-n esetleg?

Yoshi

A Kirbyhez hasonlóan szintén alcím nélküli, 2018-ban megjelenő Yoshi játékot a hipercuki Yoshi's Woolly World fejlesztői készítik, ezúttal bolyhos szövetbe burkolva a kis zöld dinoszauruszt. A Paper Marióból kölcsönvett kartonpapír díszlet igen hangulatora sikerült, azonban még akad némi csiszolnivaló a jövő évi megjelenésig.

Fire Emlem Warriors

A Zelda után ezúttal a népszerű Fire Emblem sorozat következett a Dynasty Warriors nevű, eddig inkább csak Japánban ismert hack & slash játékkal való keresztezésben. Ugyan a Fire Emblem Warriorsból januárban már kaptunk némi ízelítőt, rendes trailert, illetve gameplay videókat csak most, az E3-on osztottak meg velünk. A játék egyébiránt nem is olyan sokára, valamikor idén ősszel jelenik meg, pontos dátum viszont egyelőre még nem ismert.

Skyrim és Zelda: Breath of the Wild DLC

A Bethesda konferenciájából már kiderült, hogy az idén Switch-re érkező Skyrim felújított változata egyrészt mozgásérzékelős irányítással is működik, másfelől pedig kompatibilis a Zelda amiibókkal, amelyekkel Link jelmezbe bújtathatjuk főhősünket, valamint kezében a Master Sworddal és a Hylian Shielddel öldösheti az ellent.

A Zelda: Breath of the Wild játékhoz június 30-án érkező első DLC tartalmat már korábban megismerhettük, azonban az év végén érkező második DLC-ről sajnos továbbra sem tudunk sokat, csak annyit, hogy egy új történetet és egy vadiúj dungeont kapunk majd a játékhoz. A két DLC együttesen 20 dolcsiba fog kerülni.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

A Ubisoft konferenciáján korábban már leleplezték az elsőre bizarrnak tűnő, amúgy abszolút kellemes csalódásnak ígérkező Mario / Rabbids mashupot, mely a Fire Emblemhez és az XCOM-hoz hasonlóan egy körökre osztott taktikai-stratégiai játék. Fura ezt kimondani, de igen, most már ilyen is van. Két és fél hónap múlva, azaz augusztus 29-én pedig akár már játszhatunk is vele.

Rocket League

A népszerű autós foci mindenki legnagyobb örömére végre a Switch-en is tiszteletét teszi. Benne lesz minden eddig megjelent tartalom, ráadásul – a Minecrafthez hasonlóan – a különböző platformok között is játszhatunk majd, azaz mostantól kezdve távol otthonunktól is tolhatjuk majd a Rocket League-et PC-s és Xbox-os barátainkkal (a PlayStation viszont sajnos nem játszik). Ja, és természetesen jár majd Mario sapka is az autókra extra kiegészítőként, illetve néhány még be nem jelentett exkluzív járgány is. A játék várhatóan valamikor az idei év vége felé fog megjelenni.

Super Mario Osyssey

Végül, de nem utolsó sorban pedig következzék a Nintendo nagyágyúja, Super Mario legújabb kalandjának előzetese. Mind a zene, mint a látványvilág önmagában elegendő lenne egy valamirevaló trailerhez, azonban most először láthatjuk, hogyan bújik Mario különböző tárgyak és élőlények bőrébe, hogy irányítsa őket, ezzel teljesen új játékélményt biztosítva. A Zelda: A Link Between Worlds mintájára pedig a falba préselődve kétdimenziós karakterként tudunk majd klasszikus oldalnézetben is játszani Marióval. De persze számos egyéb új játékelem vár felfedezésre az október 27-én megjelenő Super Mario Osyssey-ben, de mind közül természetesen a legfontosabb, hogy irányíthatunk majd egy T-Rexet is. Igen, egy bajszos T-Rexet.

mario-trex.jpg

Ez volt tehát a Nintendo felhozatala 25 percben, de még számos egyéb meglepetést tartogatnak a következő napokra, mint amilyen a frissen bejelentett Metroid: Samus Returns címet viselő 3DS játék is. Az E3 tehát még nem ért véget, extra bejelentésekre bármikor lehet számítani. A Nintendónál sosem lehet tudni…

– Scotty

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1412592313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása