Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kihirdették a legrangosabb társasjáték-díj 2017-es jelöltjeit!

Társasjátékos berkekben számos szervezet és/vagy közönség oszt díjakat, mégis a német Spiel des Jahres számít továbbra is a legrangosabb elismerésnek. A díjat három kategóriában osztják: a Spiel des Jahres az év családi játékát, a Kinderspiel des Jahres az év gyerekjátékát, a Kennerspiel des Jahres pedig az év gémer játékát illeti. Ezen kívül a német bizottság hagyományosan tesz jónéhány ajánlást ezekben a kategóriákban (ezek a játékok valamilyen kritérium miatt nem lehettek jelöltek, de vannak annyira jók a zsűri szerint, hogy ajánlva legyenek). Lássuk, mit hozott az idei év!

Az Év Játéka (Spiel des Jahres) kategória jelöltjei

A kategória további ajánlásai:

Az Év Gyerekjátéka (Kinderspiel des Jahres) jelöltjei

A kategória további ajánlásai:

A Év Gémer Játéka (Kennerspiel des Jahres) jelöltjei

A kategória további ajánlásai:

A gyerekjátékos díj nyerteseit június 19-én hirdetik ki Hamburgban, a két "nagydíj" nyerteseiről pedig július 17-én rántják le a leplet Berlinben.

Ahogy láthatjuk, minden kategóriában van legalább egy játék, ami kapott (vagy hamarosan kapni fog) magyar kiadást is, ez pedig jó hír a hazai közönségnek. Szerkesztőségünk izgatottan várja, hogy mely játékok dobozára fog idén kerülni az a bizonyos rangos plecsni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr5612531815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonda 2017.05.23. 12:13:51

Magic Mazere kíváncsi vagyok, így videók alapján jónak tűnik.

Jöjjenek a tesztek! :D

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása