Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kiderült Jar Jar Binks sanyarú sorsa
Chuck Wendig új regényében minden idők leggyűlöltebb Star Wars karaktere is felbukkan.

jar_jar_hero.jpg

A Star Wars világa hatalmas, ám talán egy szereplő sem kapott még annyi gyűlöletet, mint Jar Jar Binks. A Baljós árnyakban feltűnt gungan gyakorlatilag 1999 óta fürdik a rajongók gyűlöletében, így talán nem is véletlen, hogy fokozatosan csökkent a szerepe az előzménytrilógia egyes epizódjaiban.

Ettől függetlenül részben az ő szenátori tevékenységének köszönhető a Birodalom rémuralma, hiszen a Klónok támadásában ő segítette hozzá Palpatine-t a különleges jogosítványokhoz. Ez pedig olyan ostobaság volt, amit a messzi-messzi galaxis lakói valószínűleg nehezen vagy egyáltalán nem bocsátottak meg.

Ezen a vonalon indult el Chuck Wendig is, a Star Wars: Utóhatás könyvek írója. A trilógia zárókötetében, az Empire's Endben egy rövid jelenet erejéig megjelenik a csekély értelmű gungan, és kiderül, hogy szerencsétlent száműzték (vagy inkább "számonűzték") balgasága miatt, az emberek megvetik, szomorú napjait pedig a Naboo-n tölti utcai bohócként. Végül is járhatott volna sokkal rosszabbul, mi legalábbis Wendigtől valami sokkal vagányabb dologra számítottunk.    

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr3312269626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2017.02.17. 21:22:40

Wendingtől komolyabbat?

Az Utóhatás után? :)

Balázs AttiIa · http://diceandsorcery.blog.hu/ 2017.02.17. 21:27:21

@szekőcei: Nem komolyabbat, hanem vagányabbat :) Én legalábbis minimum egy megkövezésben gondolkodtam.

Gábriel Ádám · http://startupmustra.blog.hu/ 2017.02.17. 21:40:55

Szóval akkor mégsem ő a sötét nagyúr, aki a háttérből irányította a dolgokat? :D

szekőcei 2017.02.18. 09:11:18

@Balázs AttiIa: á, miután végigszenvedtem az Utóhatást én már nem reménykedek semmiben.. :(

Balázs AttiIa · http://diceandsorcery.blog.hu/ 2017.02.18. 09:42:35

@szekőcei: Nekem nem volt vele különösebb bajom, de tény, hogy nem volt egy nagy lövés. Én az Elveszett csillagokat például nehezebben viseltem el.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása