Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A Legendary Entertainment megszerezte a Dűne film- és televíziós jogait
Reméljük, nem kell a 10 191. évig várni az új mozifilmre.

dune_concept_art_illustration_01_gary_jamroz.jpg

A Dűne minden idők egyik legfontosabb science fiction regénye, ám nem volt igazán szerencsés, ami a filmadaptációkat illeti. Először a kissé kattant Alejandro Jodorowsky próbálta filmre vinni, ám sajnos elképesztő tervei soha nem valósulhattak meg, de próbálkozott Ridley Scott is megpróbált eljutni az Arrakisra, szintén sikeretlenül. 

A Dűne első filmes feldolgozásáig egészen 1984-ig kellett várni, ám David Lynch víziója sajnos nem aratott túl nagy sikert, ráadásul maga a mester is gyűlöli az elkészült alkotást. Az elmúlt néhány évben is voltak fellángolások, hogy újra feldolgozzák Frank Herbert klasszikusát, ezek a próbálkozások azonban hamar befulladtak, és nem sok esély látszott arra, hogy a közeljövőben változni fog a helyzet.

dune_speedpainting_01_2.jpg

Molnár Márk elképesztő Dűne illusztrációja

A többek között az Interstellart, a Warcraftot és Christopher Nolan Batman-filmjeit jegyző Legendary Entertainment azonban a minap megszerezte a Dűne film és tévés jogait, ami azt jelenti, hogy hamarosan újra beindul a fűszertermelés Hollywoodban is! 

Egyesek máris a Szárnyas Fejvadász második részén dolgozó Dennis Villeneuve-öt szeretnék a rendezői székben látni, ami nem is lenne rossz ötlet, hiszen nemrég ő maga árulta el, hogy szívesen dolgozna egy Dűne-filmen. Bárki is ülhet majd a rendezői székbe, nehéz dolga lesz, hiszen a Star Wars népszerűségével kell majd megküzdenie, ami nem lesz egy egyszerű masni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr6611992012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása