Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

PlayTable | a társasjátékok sem kerülhetik el a digitalizációt
Máris elkezdődött a jövő?

playtable.jpg

Ha szigorúan vesszük, a társasjátékok digitalizációja már évekkel ezelőtt megkezdődött az okostelefonok és tabletek elterjedésével, illetve a különböző online platformok térhódításával. A legjobb játékok applikációk formájában már simán elérhetők, elég csak a Ticket to Ride-ra, az Eclipse-re vagy éppen a hamarosan megjelenő Terra Mysticára gondolni.

Persze egy applikációval való játék vagy egy online platform nem ugyanolyan, mint amikor összeülünk egy game nightra Pandemic Legacy-t játszani... 

Ezen kíván változtatni a PlayTabe nevű platform, amely folytatja az asztali játékok digitalizációját, ám megtartja a társasjátékok "társas" jellegét is. A PlayTable tulajdonképpen egy nagyra nőtt tablet, amit többszemélyes játékra optimalizáltak, saját applikációs áruházzal fog rendelkezni, ahol a klasszikus kártya- és társasjátékok mellett a modern sikerjátékok is helyet kapnak, de a fejlesztők szerint a szerepjátékok rajongói számára is hasznos lehet a masina, hiszen többek között a Pathfinder és a Dungeons & Dragons is játszható lesz rajta, de a Disney Infinity és Skylandershez hasonló játékok is simán futni fognak rajta.

A koncepció nagyon érdekes, de legalább ennyire drága is. A készülék előrendelési ára 349 dollár (kb. 101 ezer forint), amire jön még 99 dollár foglaló is, ami elég húzósnak tűnik, de még mindig barátságosabb, mint az ajánlott kereskedelmi ár, ami 599  dollár (kb. 175 ezer forint). Nem valószínű tehát, hogy a jövő nyáron/ősszel megjelenő PlayTable egyik napról a másikra ki fogja szorítani a hagyományos asztali játékokat a piacról, az viszont biztos, hogy a digitális megoldások ebben a hobbiban is egyre gyakoribbak lesznek a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr4211976050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2016.11.21. 07:23:45

Érdekes ötlet, de úgy tűnik, hogy a méretéből adódóan egyelőre inkább az egyszerűbb játékok férnek el rajta. Ez persze könnyen változhat a jövőben.

Hogyan oldják meg az olyan dolgokat, amit csak egy játékos láthat? Gondolok itt akár a kézben tartott kártyákra, akár pl. a Tigris & Euphrates, Fist of Dragonstones stb. paraván mögötti dolgaira, titokban tartott pénzre.
Éppenséggel itt is el lehetne takarni ezeket egy hasonló kartonelemmel...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása