Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kiderült a Nintendo Switch ára?
Megbízható források szerint olcsóbb lesz, mint gondolnánk.

nintendo-switch-on-the-go.jpg

A Nintendo legújabb, Switch nevű konzoljáról egyelőre még mindig csak nagyon keveset tudunk, konkrétan annyit, amennyi hivatalos bemutatkozó videójában szerepelt. A gép ára, teljesítménye, nyitó címei, illetve további különleges tulajdonságai egyelőre még nem ismertek, ezeket a kiotói cég január 12-én (itthon 13-án éjjel) tervezi leleplezni a nagyközönség előtt.

Azonban hiába rendelkeznek egy szuperhősi képességekkel rendelkező vízvezeték-szerelővel, gyakorlatilag folyamatosak a szivárgások: a Nintendo Switch eddig ismert jellegzetességeit sebészi pontossággal előre megjósoló Laura Kate Dale újabb részletet osztott meg velünk a jövő márciusban debütáló konzolról. Állítása szerint a gép várható fogyasztói ára 200 angol font lesz, ami úgy nagyjából 250 amerikai dollárnak felel meg (bár ez csak spekuláció a részéről). Az alap csomag mellett a konzol egy másik összeállításban is elérhető lesz, amiben nagyobb belső tárhely és egy extra játék kap majd helyet; ennek ára 250 font lesz, ami pedig egy 300 dolláros konstrukciót sejtet.

chibi-karen.jpg

A videojátékos árkonverzió segítségével könnyedén kiszámíthatjuk, hogy a fenti árak durván 77, illetve 93 ezer jó magyar forintra fordíthatók le, ami nagyjából a Wii U jelenlegi árának felel meg. Érdekes megfigyelni, hogy mind a Wii, mind a 3DS, mind pedig az alap PS Vita 250 dollárba került a megjelenésekor. A Wii egyedi, olcsó, megfizethető konzolként megjelenése napján sikertermékké avanzsált, míg handheld társai küszködve startoltak ezzel az árkategóriával. Továbbra is fennáll tehát az a kérdés, hogy minek tekintsünk a Nintendo Switch-et: bivalyerős handheldnek avagy idejétmúlt otthoni konzolnak?

Laura Dale azt is hozzátette az elhangzottakhoz, hogy a Pro Controller ára 39 font lesz, ami olyan 15 ezer forintnak felel meg. A fent leírt információkat azonban egyelőre ne tessék 100%-osra venni (különösen nem az árkonverziókat), bár ha hozzávesszük, hogy a kanadai Toys “R” Us – már megszűnt termékoldala – szerint 330 kanadai dollárba, azaz kb. 245 amerikai dollárba kerül majd, ami megfelel a fenti kalkulációknak.

nintendo-switch-pro-controller.jpg

A konkurenciához képesti viszonylagos olcsósága mindenképp jót fog tenni a konzolnak, és valljuk be, szükség is lesz rá a PS4 Slim 300 dolláros árcédulája mellett. De hogy pontosan milyen meglepetéseket tartogat még számunka a spéci masina, annak megismerésére még két hónapot várnunk kell:

Még nem fedtünk fel mindent a Nintendo Switch-ről. Jövő év januárjában, amikor ismertté válik a szoftveres felhozatal, és bárki személyesen is kipróbálhatja a konzolt, akkor először érhetővé válik majd, hogyan nyújt új játékélményt a Nintendo Switch a hardver és a szoftver együttes kombinációjával.

– Tatsumi Kimishima, a Nintendo elnöke

Végezetül pedig következzék egy random rajongói videó, melyet a Transformers 80-as évekbeli rajzfilmsorozatának mintájára készítettek:

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr5911961607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása