Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Mi lesz a Kung Fury 2-ben?
Eleve eszement elme.

kf_1.jpg

Epikus kezdetek

Senki sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz a projektnek, amikor David Sandberg megálmodta, és feltette ötletét a közösségi finanszírozás legmenőbb oldalára, a Kickstarterre. Egyrészt mert egy nagyon elborult szatírát gondolt ki, másrészt általában nem sok jó sül ki abból, ha valaki az író, a rendező és főszerelő is egyben, mindenfajta társ nélkül. Aztán a valóság hatalmas fityiszt mutatott a fikciónak: a bizarr vízióra háromszor annyi pénz - több mint 600 ezer dollár - gyűlt össze, mint amennyi tervezve volt. Ami ennél is fontosabb, Sandberg képes volt ezt a nem kis pluszmennyiséget az utolsó centig értelmesen elkölteni: felkérte David Hasselhoffot, a 80-as évek ikonikus alakját egy beugró szerepre és egy számra, és olyan különleges effekteket rakott a filmbe, amitől az az érzésünk támad, mintha egy 35 évvel ezelőtti tékából kölcsönzött videokazettát néznénk.

A film annyira összeállt, és annyira jól fogta meg azt a vonalat, amire emlékezünk a 80-as évek akció-, zsaru- és karatefilmjeiből, hogy összességében már több mint 25 millióan nézték meg csak a YouTube-on. Ami pedig még jobb eredménynek számít: majd minden országban szervezetek fizetett vetítéseket annak ellenére, hogy a film a megjelenés első percétől elérhető volt ingyenesen, HD minőségben, és ezeknél sem maradt sok üres szék. A „vírus” terjed, a rajongók tábora egyre népesebb, így nem volt kérdés, hogy lesz belőle folytatás - a kérdés csak az volt, hogy mikor, és hogy mi lesz benne.

kf_3.jpg

Epikusabb távlatok?

 Sandberg az Instagramon osztotta meg követőivel a Kung Fury II forgatókönyvét, amely jelenleg még csak így néz ki. Ami igencsak beszédes, az az alcíme: The Movie. Sokan az első rész egyetlen hiányának a hosszát rótták fel: a mindennel együtt 31 perces alkotásból sokan simán el tudtak volna viselni másfél-két órát, így ez most minden bizonnyal be fog következni. A The Movie alcím utalhat azon dolgok kifigurázási célpontjára, amik hasonló alcímekkel kerültek anno és most a mozikba, de erre még semmi más nem utal. Mindenesetre a sztorielemeket és a felvonuló ellenségek, valamint társak képzeletbeli kívánságlistáját már írják a rajongók. Szerepelnek benne természetesen istenek, dínók és Kung Führer (aki már az első rész végén visszatért), de ezeken kívül elég széles a felhozatal. Zombiinvázión keresztül fénykardos yetilovagokon át, régi és új szuperhősök felemlegetéséig sok minden megtalálható.

kf_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr628769556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása