Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Megvannak a II. Társasjáték-tervezői pályázat győztesei
Három kategóriában diadalmaskodtak a magyar fejlesztők.

jemgem2.jpg

Bárki bármit mond, Magyarországon is egyre gyorsabban fejlődik a társasjátékos kultúra, amit mi sem bizonyít jobban, mint az egymás után nyíló, társasjátékokkal is foglalkozó gamer szórakozóhelyek, de említhetnék a Saltlands és az Ave Roma Kickstarteres sikerét is.

Még tavaly hirdette meg a JEM-magazin a Gémklub támogatásával a II. Társasjáték-tervező pályázatot, amely szintén fontos a hazai társasjátékos élet szempontjából, hiszen rengeteg gamer rendelkezik kiváló ötletekkel, amelyek érdemesek a megvalósításra, és mindig jó látni, ha a tehetségek teret kapnak.

A pályázat rendkívül sikeres volt, több mint 44 alkotás érkezett, amelyből végül 10 került az elődöntőbe, ahol a Gémklub szakmai zsűrije tesztelte a játékokat. Az ítészeknek nem volt könnyű dolguk, hiszen más-más típusú és különböző mechanikájú játékok érkeztek. A zsűri éppen ezért úgy döntött, hogy három kategóriában hirdet győzteseket:

Gyerekjáték kategória 

 
Bojti Anna Titkok szigete című társasjátéka lett a kategória győztese.

A Titkok szigete egy kooperatív játék kicsiknek, amelyben a gyerekeknek együtt kell nyomozniuk a rejtélyes tettes után, aki a sziget 16 helyszíne közül az egyikről elcsent valamit.

Családi Játék kategóra 


Tamás Miklós Storekeeper című társasjátéka diadalmaskodott a családi játék kategóriában.

A Storekeeper taktikai játék, amelyben raktárosként kell helytállnunk: a targoncánkkal a folyamatosan érkező különféle árukat a megfelelő helyekre kell pakolnunk.

Partijáték


A partijáték kategória győztese Zubály Sándor lett Koboldkirály nevű kártyajátékával.

A Koboldkirály komoly memóriát igénylő partijáték, ahol minden játékoshoz 8 kincskártya kerül úgy, hogy azt mindenki láthatja. Azonban amikor a zsákmánnyal tömött koboldok hazatérnek, királyuk elszámoltatja őket a kincsekkel.

A győztesek oklevelet, társasjáték vásárlási utalványt, illetve társasjátékot kapnak ajándékba.

Gratulálunk a győzteseknek, és reméljük, hamarosan mi is kipróbálhatjuk játékaikat!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr648712722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása