Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Barcraftoztunk | kocsmatúra
Megnéztük Magyarország legmenőbb geek bárját.

image

Tavaly ilyenkor talán még nem mertem volna leírni, de tele vagyunk jobbnál jobb geek helyekkel, ahol amellett, hogy különöbző nemes nedűkkel olthatjuk szomjunkat, még játékos hobbijainknak és szenvedélyeinknek is hódolhatunk. A Board Game Café-ban és a HammerTime Cafe-ban tett kirándulásunk után most a Barcraft 2 esport bárt vettük célba.

Minden a Krakennel kezdődött

Vagyis a sörrel. Méghozzá literes korsóban, de ne szaladjunk ennyire előre. A MyTV League of Legends viewing party és farsang első napja tökéletes apropónak bizonyult, hogy megnézzük, milyen is a Barcraft 2, ráadásul a májunk is teljesen optimális állapotban volt egy jó kis szombat esti iszogatáshoz.

Este 6 körül érkeztünk, ekkor már szép számú vendégsereg mulatott, amit egyrészt nagyon király volt látni, másrészt viszont egy picit gondban voltunk a helyfoglalással, de szerencsére ez az állapot nem tartott túl sokáig, sikeres szociális próbát téve hozzácsapódtunk egy nálunk előrelátóbb társasághoz, akik az asztalfoglalás mágikus intézményét kihasználva indultak neki az estének. Bölcs döntés volt részükről, ugyanis nagyon sokan érkeztek még az est folyamán.

image

Sörrel indítottunk, amit mindig nagyobb öröm literes korsóból fogyasztani, mi pedig általában kaphatóak vagyunk a nagyobb örömökre, így a folyékony kenyeret is literenként kezdtük pusztítatni. Közben persze beszélgettünk és fekete öves ivóként természetesen az Italok könyvét is fürkésztük, hogy az est folyamán kipróbáljunk néhány magasabb tapasztalati szintet igénylő nedűt is. Így jutottunk el a fantasztikus Release the Kraken koktélig, amit egy picit később néhány súlyosabb döntés is követett… 

H.A.N.G.U.L.A.T.

A különböző koktélok elfogyasztása után úgy döntöttünk, hogy bedobunk egy-egy Health Potiont is, ami szerencsére sikeresen helyrebillentette a lelkivilágunkat és alkalmunk nyílt egy kicsit szemlélődni is. Bár a Barcraft 2 csak néhány hete nyitott, öröm volt látni, hogy a gamerek és a geekek máris belakták a helyet. A társasjátékos teremben az egyik asztalnál épp egy Évszakok-partit nyomtak a srácok, tőlük nem messze pedig a Terra Mystica volt a főszereplő, de még jó néhány társaságnál volt állandó a kockacsörgés és a tokenvihar, amit mindig örömmel tapasztal az ember.

image

De nemcsak a jó társaság adott okot az örömre. Az egész hely hangulata, a gamer relikviák és a kialakítás mind értő háttérről tanuskodtak. Elég csak végiglapozni az Italok és Étkek Nagykönyvét: a különböző utalások és a hely szerepjátékos dungeonként ábrázolt alaprajza pont úgy szól hozzánk, ahogy azt elvárhatjuk egy geek kocsmától. Az italkínálat is elképesztően bőséges, amit csak a májunk bánt, ráadásul a pultnál lehetőségünk van a Végzet kockája segítségével a Sors kezébe adni a választás jogát. Mivel nem vagyok túlságosan jóban a húszoldalú dobókockával dobótesttel, így inkább kihagytam ezt a lehetőséget, de pont az ilyen és ehhez hasonló kreatív megoldások miatt éreztem magam igazán otthon. Külön öröm volt tapasztalni, hogy csak a játékosok és vendégek zsivaja tölti be a teret, nincs üvöltő zene, amit sajnos nagyon kevés szórakozóhelyről lehet elmondani.

Az asztali játékos szekció mellett a videojátékok is otthon vannak a Barcraft 2-ben, ami szintén nagyon fontos dolog. Több kivetítőn követhettünk League of Legends meccseket, itt-ott láttunk néhány Hearthstone-mágust is, de a Konzol szobában zajló Just Dance parti is kiváló hangulatot teremtett. Talán ha több Health Potiont dobunk be, magunk is táncra perdültünk volna, de inkább abban állapodtunk meg, hogy egy következő alkalommal avatjuk fel a táncparkettet/borzoljuk a kedélyeket.

Verdikt

Nagyszerű estét töltöttünk a Barcraft 2-ben, amit az is nagyon jól jelez, hogy szinte azonnal elröpült az idő, baromi jól éreztük magunkat. Tuti, hogy visszatérünk még, és nektek is csak azt tudjuk javasolni, hogy térjetek be, szórakozzatok és játsszatok! Ja igen, a Queen of Pain koktéllal pedig vigyázzatok!

-Cae

A Barcraft 2 Facebook-oldala

image

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr298637952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása