Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Zelda 2016: választható lesz majd Link neme?
Valamint ezúttal szinkronhangot is kaphat majd a karakterek többsége.

image

UPDATE: Eiji Aonuma, a Zelda játékok atyja hivatalosan is bejelentette, hogy bár megfontolták a női főszereplő lehetőségét, végül nem valósították meg.

Napról napra közelebb kerülünk az idei év egyik legjobban várt játékának megjelenéséhez, ám ezidáig oly kevés információt kaptunk róla, hogy gyakorlatilag még az alcímét sem ismerjük. Most viszont Emily Rogersnek köszönhetően megtört a csend, aki három fontos információt szivárogtatott ki a hamarosan debütáló címről:

1. A játék egyaránt megjelenik majd Wii U-ra és NX-re is

Ez valójában egy újabb megerősítése annak, amiről korábban már mi is írtunk.

2. Link kivételével a legtöbb karakter kap majd szinkronhangot

Ha ez igaz, akkor ez egy esszenciális változtatás lesz majd a sorozat szigorú hagyományaiban, eddig ugyanis kizárólag feliratokkal látták el a párbeszédeket. Most viszont – a játék történetében először – Zelda és a többiek saját hangjukon is megszólalhatnak majd. Bár eleinte minden bizonnyal furcsa élmény lesz, a döntés alapvetően üdvözlendő, különösen annak tükrében, hogy a Zelda, mint film előbb vagy utóbb eljön majd a mozivászonra is.

image

Ne feledjük továbbá Eiji Aonuma szavait sem, aki a játék készítőjeként nemrégiben a következőket mondta:

Úgy vélem, a titkos szószunk alapja mindig is az Ocarina of Time volt. Ám ezúttal az ízbeli változás olyan lesz, mint áttérni a japán konyháról az amerikai stílusú ételekre.

Hogy pontosan mire gondolt a mester, azt nem fejtette ki bővebben, viszont igen valószínű, hogy a hangok megjelenése egyike lesz a sarkalatos változásoknak.

3. A karakterünk neme választható lesz

Emily Rogers több forrásától is ugyanazt hallotta, ráadásul mindezt a Nintendo World Report főszerkesztője, Neal Ronaghan is megerősítette. Link neme tehát minden bizonnyal választható lesz. De valóban bevállalna egy ekkora konvencióváltást a Nintendo? Nos, ez egyáltalán nem esélytelen, ugyanis a híres Link fiú vagy lány? fiaskó után Aonuma a következő kijelentéseket tette:

Nem szeretném, hogy bárki is fennakadjon azon, hogyan néz ki Link, hiszen ő végső soron magát a játékost reprezentálja a játékban.

Nem szeretném őt olyannyira meghatározni, hogy az már korlátozza a játékosokat. Örülnék, ha a trailer többi elemére összpontosítanának, és nem kizárólag magára a karakterre, mivel Link, mint már mondtam, magát a játékost reprezentálja.

Ha tehát valóban választható lesz majd Link neme a játékban, az minden bizonnyal nagyban megnövelheti majd a női játékosok kedvét is a játék megismeréséhez. Emlékezzünk csak arra, amikor egy apa a lánya számára meghekkelte a Link to the Past játékot, átírva benne a szövegeket úgy, hogy azok a játékos nemétől függetlenek legyenek.

image

De vajon hogy fog kinézni a női Link? Az azért valószínűsíthető, hogy nem Linkle karakterét veszik majd alapul, hiszen ő egy egészen új karakter. Ennek ellenére azért Aonumáék nemrégiben úgy nyilatkoztak, hogy a jövőbeli címeknél megfontolják majd, hogy valamilyen formában beveszik Linkle-t a játékba. Ez azonban az idei évben már szinte biztosan nem fog megtörténni (hacsak nem pont emiatt volt a csúszás).

Szerencsére azért nem kell hozzá túl sok fantázia, hogy elképzeljünk egy női alakot zöld tunikában, karddal a kezében. Mi több, internetnépe ezt már idejekorán, számos esetben meg is tette.

image

Ne feledjük azonban, hogy bár a fentieket többen is megerősítették, egyáltalán nem tekinthetők hivatalosnak, és könnyen lehet, hogy az egész csak kacsa. Mindenesetre mi reménykedünk, hogy a pletykák végül igaznak bizonyulnak.

Végezetül pedig következzék egy ideillő, örökzöld klasszikus:

Mit gondoltok, nektek bejönnének ezek a változások?

- Scotty

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr108637864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása