Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Hivatalos: jönnek a Nintendo filmek és animék
Már csak az a kérdés, hogy mik és mikor.

image

A Nintendónál egyáltalán nem ismeretlen jelenség az animációs filmek és sorozatok gyártása. Gondoljunk csak a népszerű Pokémon anime sorozatra, amit majd’ 20 éve mind a mai napig vetítenek. Mi több, Mario, Zelda, Donkey Kong, F-Zero, Kirby, valamint Fire Emblem animációs sorozatokat is készítettek már. Igaz, ezekhez már több mint 10 éve nem nyúltak.

image

Ami a filmeket illeti, a híres / hírhedt Super Mario Bros. mozi után senkinek nem volt kedve / bátorsága újabb filmadaptációt készíteni, kizárólag Pokémon filmek érkeztek a nagyvászonra. Ám ahogy mobil téren is óriási változásokon megy át a cég, úgy a hollywoodi filmstúdiókkal való kapcsolatukat is alaposan újragondolják: emlékezzünk csak a Rontó Ralph-ra (melynek folytatásában a hírek szerint Mario is szerepelni fog), vagy a nemrég bemutatott Pixelre (ne, erre inkább ne emlékezzünk).

image

A hollywoodi álomgyár azonban az idén megjelenő Warcraft és Assassin’s Creed filmek mellett a Nintendóval is tárgyalásokat folytat. Tatsumi Kimishima, a Nintendo új elnöke nemrégiben nyilatkozatot adott egy japán újságnak, amelyben az idei évre vonatkozó terveit osztotta meg:

  • Kimishima szeretné a rajongókat új ötletekkel meglepni, és nem a régiekre építeni. (Az NX nevű új konzoljuk tehát nem lesz sem a Wii, sem a Wii U utóda.)
  • Megerősíti a nyitást az okostelefonok és a téma parkok felé, továbbá filmek és TV rajzfilmsorozatok készítése is folyamatban van (karakter licenceléssel).
  • Állítja, hogy a Nintendónak alapvető fontosságú a különböző üzleti modellekkel való kísérletezés.
  • Megerősíti, hogy az első mobilalkalmazás idén márciusban fog megjelenni, valamint ígéri, hogy még az idei évben kiadnak mobiljátékokat a Nintendo híres karaktereivel.
  • A cég bevételeit pedig új szintekre emelné: néhány éven belül szeretné elérni az évi 100 milliárd jen profitot, ami a tavalyi év négyszerese lenne.

Köszönet Dr. Serkan Totonak a fordításért!

Konkrét részleteket sajnos nem kaptunk a filmes tervekről, például hogy milyen IP-ket szeretnének feldolgozni, sem azt, hogy milyen arányban lesznek animált, illetve élőszereplős produkciók. Ám az biztos, hogy óriási lehetőség rejlik mindebben, emlékezzünk csak a zseniális rajongói Zelda videóra, vagy akár Palutena anime bemutatkozójára a Smash Bros.-ben:

Akárhogy is, mi mindenesetre izgatottan várjuk a további fejleményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr898637840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása