Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

2016 a Final Fantasy éve lesz - előzetesek magyar felirattal
A játék mellett film is érkezik.

image

Tegnap végre hivatalossá vált a Final Fantasy XV megjelenési dátuma. A játék az előzetes híreknek megfelelően szeptember 30-án jelenik meg, de úgy tűnik, hogy a Final Fantasy XV csak a jéghegy csúcsa lesz, hiszen érkezik egy egész estés animációs film és anime-sorozat is. Bizony, a Square Enix nem aprózza el.

Kaptunk egy új trailert is a játékhoz, amelyet itt csekkolhattok magyar felirattal:

A Final Fantasy XV egyébként elképesztően menő kiadásokban és árakon érkezik a boltok polcaira, úgyhogy készülni kell lelkileg, mert attól tartunk, sokunk pénztárcája fogja kilehelni az életét szeptember végén. Ez a Deluxe Edition például túlságosan menő:

image

De az Ultimate Collector’s Edition az igazi sárkány:

image

Beszéljünk egy kicsit az egész estés CGI-filmről, a Kingsglaive: Final Fantasy XV-ről. A filmet az a Nozue Takeshi rendezi, aki a Final Fantasy VII: Advent Children társrendezőjeként már alkotott valami egész vállalhatót, de ennek a projektnek az igazi sztárjai minden kétséget kizárólag a foglalkoztatott színészek lesznek.

A filmben szerepelni fog Sean Bean és Lena Heady a Trónok harcából, illetve Aaron Paul a Breaking Badből, úgy tűnik, a Square Enix nem spórolt semmin. Az viszont mindenképp okos döntés volt részükről, hogy gyakorlatilag a legnépszerűbb sorozatok színészeiből válogatottak, hiszen ezzel a Final Fantasy olyan emberekhez is eljuthat, akik talán még az életükben nem hallottak a játéksorozatról.

Persze ez nem feltétlen garancia a sikerre, emlékezzünk csak a Final Fantasy: A harc szelleme című gigabukásra, ahol szintén többnyire A-listás sztárokat állítottak csatasorba, mégsem sikerült megnyerni a közönséget. Az viszont biztos, hogy kegyetlen jól néz ki a cucc:

Egy ötrészes anime-sorozat is érkezik Brotherhood: Final Fantasy néven, ami a játék főszereplőinek háttértörténetére koncentrál.

A Final Fantasy XV tehát egy igazi médiaszörnyeteg, amely több fronton támad, ám egyelőre ez nem tud zavarni minket. Bízunk benne, hogy mind játékos, mind mozgóképes oldalról minőségi cuccokat kapunk.

Nem véletlen persze ez az agresszív terjeszkedés. A Final Fantasy XV egy baromi hosszú és drága projekt, amit nyereségessé szeretnének tenni. A játék rendezője, Tabata Hajime elmondta, hogy a Final Fantasy XV franchise működése utolsó napjáig 10 millió eladott példányt kell elérni, ami nem kis cél. Ezt a hetedik rész kivételével eddig egyetlen Final Fantasy sem tudta elérni, és hogy érezzük a nyomást, ez több mint kétszerese lenne a Metal Gear Solid 5 vagy a Witcher 3 eladásainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr968637892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása