Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Trónok harca 6. évad – Sansa elárult pár dolgot
Sansa és Theon évada lesz a következő, radikális változások állnak be a történetben.

image

Sophie Turnerrel az Entertainment Weekly készített interjút, amiben utalt néhány fontos fordulatra a következő évadból. A fiatal színésznő mondatai elég sejtelmesek, nyilván nem árulhat el konkrétumokat, de pár fordulatot felfedett.

“Ez az évad nagyon fontos Sansa számára. Talán ez lesz az eddigi legjobb évada. Tényleg magára fog találni. Meg fogja követelni a tiszteletet, ami neki jár, átveszi az irányítást és él a lehetőségeivel, és ez nagyon jó.”

Sansara, és az egész Stark családra eléggé rájár a rúd a Trónok harca történetében. Egy tiszteletbeli uralkodócsaládként ismerjük meg őket a történet elején, szimpatikusak, szerények, és igazságosak. Talán ez a legfőbb bajuk: a hataloméhes családok pillanatok alatt felőrlik őket, Sansa gyakorlatilag az utolsó evilágon élő Stark – Arya és Bran időközben eltűntek a halandó szereplők szeme elől és túlvilági képességekre tettek szert, így a sorsuk elég kérdőjeles. Sansa pedig nem úszta meg egy egyszerű halállal, először a pszichopata szadista Joffrey leendő felesége és játékszere lett, majd Tyrionhoz adták feleségül. Joffrey halálakor Kisujj megszökteti, hogy unatkozzon kicsit a Sasfészekben, majd kiderül, hogy Kisujj eredeti terve, hogy a szintén őrült és szadista Ramsay-hez adja, aki nem mellesleg gyerekkori barátját, Theont kínozza évek óta. Az esküvőjük után Ramsay megerőszakolja Sansát, amit végignézet Theonnal. Ugyan Brienne eközben Sansa segítségére indult, és várja Sansa jelzését, hogy megszöktesse, közben Stannis seregei elérik a várat, így Brienne nem látja Sansa gyertyáját a toronyban. A zavart kihasználva Sansa és Theon megpróbálnak megszökni a várból úgy, hogy levetik magukat a várfalról és remélik, hogy elég mély a hó ahhoz, hogy ne haljanak bele az ugrásba.

Innen fog folytatódni a hatodik évad és nagyon úgy tűnik, hogy a kis Sansa elkezd felnőni és beletanulni az emberek befolyásolásába és kezébe veszi a saját sorsát. Az interjúban említett még valamit Turner kisasszony:

“Annyira sokkoló évad lesz, masszív, az eddigi legnagyobb… A jellemfejlődésben is, annyi szereplő történetéért izgulok. Izgatott vagyok Alfie karaktere miatt ebben az évadban. Jó lesz.”

Alfie Allen a Theont alakító színész neve, amiből arra következtethetünk, hogy Theonnal végre valami jó is fog történni. Talán megszabadul Ramsay-tól és visszanyeri önmagát? Már ami a csonkítás után marad szegényből persze.

A hatodik évad lesz az első, amihez nincs párhuzamos könyv, mert George R. R. Martin nem készült (vagy készülhetett?) el a történet alapjául szolgáló The Winds of Winter című regénnyel. Bár a sorozat készítői egyre többször tértek el az eredeti történettől (például a nagy felháborodást kiváltó Sansa nászéjszakás erőszakjelenete sincs a könyvben), most biztosan minden fordulat új lesz mindenki számára.

További infókat a hatodik évadról itt olvashattok. Trónok harca infografikákhoz ide kattintsatok és kövessétek az oldalt a további GoT hírekért!

Ez pedig a hatodik évad első trailere magyar felirattal:

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr458637676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása