Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Final Fantasy XV infódömping
Március végén kiderül a megjelenési dátum, de egyéb érdekességekkel is szolgálunk.

image

A Final Fantasy XV már ezer éve készül, de jó tudni, hogy közel a cél, és hamarosan végre megjelenik a játék. Hogy pontosan mikor, azt csak március 30-án fogjuk megtudni, egy Uncovered: Final Fantasy XV nevű Los Angeles-i bulin. 

Ha a pontos megjelenési dátumot még nem is tudjuk, a fenti esemény bejelentése mellett egy csomó érdekes dolog kiderült a Square Enix legutóbbi Active Time Report Vol. 7.0 live stream során, ahol leginkább a mágiarendszer és Niflheim birodalma került középpontba.

Mágiarendszer

A mágia két különböző formában lesz jelen a játékban: elemi és gyűrű mágiát használhatunk majd. Igaz, utóbbit csak a sztori néhány pontján tudjuk aktiválni és értelemszerűen szükségünk is lesz hozzá egy alkalmas gyűrűre is.

Az elemi mágia a tűz (Fire), a hóvihar (Blizzard) és mennydörgés (Thunder) aranyháromszögében fogja kifejteni a hatását, amiben így elsőre semmi igazán érdekes nincs, de a fejlesztők azt ígérik, hogy az ilyen típusú varázslatok érezhető hatással lesznek a környezetre, ami taktikai szempontból nagyon fontos lehet. Egy egészen bagatell példa: ha esik az eső, nagyobb sebzést tudunk okozni a villám alapú varázslatokkal, illetve a tűzvarázslatok kevésbé lesznek hatásosak. Vízközelben pedig fagyásra lehet számítani, ha hóvihar varázslatokkal sanyargatjuk az ellent.

Fejlesztési beszámoló

A Square-Enix megosztotta a második (és egyben utolsó) fejlesztési videóját, amely a játék technikai fejlődését hivatott bemutatni. Itt meg is nézhetitek:

Az ellenség

A Final Fantasy XV gonoszai a Niflheim birodalom öltenek testet. Egy igazi katonai alapokon nyugvó hódító társadalom, amely a játék kezdetén a világ jelentős részét már bekebelezte. Lucis királysága kivételt képez ez alól, ez az ellenállás egyik utolsó bástyája és az sem elhanyagolható tény, hogy hőseink is innen származnak. 

Lucis és Niflheim nemcsak világlátásban különbözik, a két társadalom hadviselése teljesen más alapokon nyugszik. Míg Lucis elsősorban a mágiára alapozza katonai sikereit, addig Niflheim az erősen technokrata, mechanikus megoldásokat alkalmazza. Katonáik nem is emberek, hanem mechanikus rohamosztagosok, ráadásul igen nagy számban állnak rendelkezésre, ami rossz hír lehet hőseink számára…

Íme, Niflheim birodalmának szervezeti ábrája vezetői struktúrája:

image

A nagyfőnök:

image

Iedolas Aldercapt egy kegyetlen fasisztoid vezető, aki valószínűleg már az oviban is abban lelte örömét, hogy szétrúghatja kistársai homokvárait. Egyedül a katonai terjeszkedésben hisz, ám a játék elején még nem ő a birodalom első embere.

image

Ardyn Izunia kancellár egy humorosabb karakter, aki kellően beágyazta magát a birodalom ügyeibe. Igazi ravasz intrikus, aki a történet szempontjából is fontos szerepet fog játszani. Valójában az ő kezében futnak össze a birodalom vezetésével kapcsolatos szálak.

image

Glauca tábornok vezeti a birodalmi hadakat.

image

Ők pedig a birodalmi rohamosztagosok Final Fantasy változatai. Arcnélküli gyalogos egységek. Fogyóeszközök. Valószínűleg nem céloznak túl jól ők sem. 

image

Aranea Highwind a levegő úrnője, egy igazi közönségkedvenc, akit már a Final Fantasy XIII Versusos időkben kinéztek maguknak a geekek. Mivel elsősorban a légitámadásokban érzi otthon magát, megkapta a “sárkány” becenevet.

Ezeken kívül kaptunk egy új videót a harcról, amit alább tekinthettek meg. Látható, hogy csiszoltak egy picit a kameramozgáson, fejlődött a fegyverválasztó és úgy általában a felhasználói felület drasztikusan megváltozott. Tessék csak nézni:

Mi jön ezután? 

Ahogy a cikk elején írtuk, március 30-án Los Angelesben lesz egy Uncovered: Final Fantasy XV nevezetű buli, ahol a pontos megjelenési dátum mellett valószínűleg még sok érdekesség fog kiderülni a legújabb Final Fantasyről. Mi kíváncsi várjuk a folytatást, és természetesen beszámolunk mindenről.

image

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr398637702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása