Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A Microsoft szerint nem hibásak az Xbox 360-as lemezek karcolódásában
Rossz júzer. Rossz!

image

Még 2007-ben indítottak el egy csoportos bírósági kereset, melyben panaszos Xbox 360 tulajok perelték a Microsoftot lemezeik karcolódása, és ezáltal használhatatlanná válása miatt.

Az ügy sok-sok évnyi huzavona után, 2012-ben végül egy amerikai szövetségi bíróhoz került, aki a keresetet elutasította. Indoklása az volt, hogy nem volt elég vevői panasz a csoportos keresethez. (A Microsoft szerint a felhasználók 4 ezreléke élt panasszal.)

Az ügy azonban nemrégiben újabb fordulóponthoz ért, mivel hamarosan a Legfelsőbb Bíróság elé kerül az ügy. A Microsoft most azzal érvel, hogy eddig valamennyi egyéni keresetet elutasított a bíróság. Valamint, hogy

bárminemű kár a készülékek téves használatából ered, nem pedig azok hibás működéséből.

Csakhogy a Microsoft nagyon is tudott erről a problémáról, jóval a bírósági kereset benyújtása előtt. A jelentés szerint nemcsak, hogy a Microsoft mérnökei még a konzol megjelenése előtt szembesültek a problémával, de lett is volna rá megoldás, azonban az súlyos 50 centbe került volna konzolonként. Úgy látszik, jobb üzletnek bizonyult megvágni a károsultakat 20 dolláros cserejátékokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr768637818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása