Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Star Wars I: Baljós árnyak visszatekintő
Star Wars I: Baljós árnyak visszatekintő
Egy film, amit illik gyűlölni. Pedig az csak kínt és szenvedés okoz.

1999-ben is jó volt Star Wars-rajongónak lenni. Soha nem felejtem el azt az időszakot, már csak azért sem, mert tökéletes volt az időzítés. 12 éves voltam, a klasszikus trilógián nevelkedtem, és jobban bíztam Yoda mester bölcsességeiben, mint bármelyik osztályfőnököm szavaiban. Mélységesen belezúgtam a Csillagok Háborújába és úgy éreztem, ez az én időm.

 Már az ezt megelőző időszak is csodás volt, hiszen újra bemutatták a klasszikus trilógia ...

Egyperces Star Wars TV reklám jöhet?
Egyperces Star Wars TV reklám jöhet?
Igen, vannak benne új jelenetek!

image

Már csak 34-et kell aludni a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatójáig, ami jó hír, mert tegnap még 35-öt kellett, tehát szép lassan közeledünk. Ettől függetlenül baromi nehéz a várakozás, és nem túlzás azt állítani, hogy egy egész világ várja kiéhezve, hogy újra ellátogasson a messzi-messzi galaxisba.

Szerencsére Miki egér és társai egész humánusan állnak a kérdéshez, és szivárogtatják is rendesen az infókat, képeket és előzeteseket. Így azért ...

Elképesztően gyönyörű LEGO Star Wars képek
Elképesztően gyönyörű LEGO Star Wars képek
Egy finn fotós kimaxolta a LEGO fotózás művészetét.

Vesa Lehtimäki  Finnországban tevékenykedik, és a LEGO fotózás a specialitása. Gyönyörű képeket készít, amelyek egyszerre realisztikusak és egyszerre idézik a régi idők LEGO katalógusait, ahol szintén keveredett a valóság és a játékszerek világa.  

Nem véletlen, hogy mostanság nagy figyelmet kapnak a munkái, hiszen egy lélegzetelállító LEGO Star Wars fotósorozatot is készített , amely Small Scenes of a Big Galaxy címmel könyvformában is kiadásra ...

Élő szerepjátékosoknak szánt fénykardra megy a gyűjtés Kickstarteren
Élő szerepjátékosoknak szánt fénykardra megy a gyűjtés Kickstarteren
LARP-osabb fegyver. LARP-osabb időkre való.

image

Az élő szerepjátéknak megvan a maga romantikája, de speciális eszközök is szükségesek hozzá, ha a biztonság is fontos szempont a szervezők részéről. A Star Wars-rajongó élő szerepjátékosok pedig a fénykardok miatt egy teljesen sajátos nehézséggel is küzdenek, hiszen nehéz hihető és egyben biztonságos fénykardutánzatokkal kaszabolni egymást.

Ezt az állapotot elégelte meg a francia-kanadai Calimacil nevű cég, amely élő szerepjátékosok számára ...

Megannyi játék, de kevés újdonság – Nintendo Direct összefoglaló
Megannyi játék, de kevés újdonság – Nintendo Direct összefoglaló
Továbbra is megállás nélkül pörögnek az amiibo gyár fogaskerekei.

image

Hosszú ideje már, egész pontosan az idei E3 óta nem jött ki semmilyen Nintendo Direct, vagy bármi hasonló prezentáció. Néhány előzetes imitt-amott, egy bejelentés a jövő évi mobil tervekről , ám valójában semmi igazán extra nem került napvilágra az elmúlt hónapokban. Nem is csoda, hiszen Satoru Iwata tragikus halála óta a legfontosabb teendők közé az új elnök megválasztása volt, lehetőleg még a karácsonyi szezon előtt.

Tatsumi Kimishima, a Nintendo ...

Itt az éhezők viadala: A kiválasztott befejező részének utolsó szinkronos előzetese
Itt az éhezők viadala: A kiválasztott befejező részének utolsó szinkronos előzetese
Hamarosan véget ér az éhezők viadala.

image

Katnissék már jó ideje küzdenek, ám közel az alagút vége, ugyanis jön az Éhezők viadala: A kiválasztott második része , ami a történet lezárása is egyben.

Mi már tűkön ülve várjuk a filmet, egyelőre azonban be kell érnünk a szinkronos előzetessel, amit alább nézhettek meg.

Ti mit vártok az utolsó résztől?

Itt a Tenger szívében szinkronos előzetese
Itt a Tenger szívében szinkronos előzetese
Moby Dick legendájának legújabb feldolgozása igencsak látványosnak ígérkezik.

image

Herman Melville Boby Dick című regénye az amerikai irodalom egyik legnagyobb alkotása, amit már jó néhányszor feldolgoztak, a filmvilág azonban nem nyugszik, és idén decemberben egy új változattal gazdagítja a palettát.

Az új adaptáció Ron Howard nevéhez fűződik, aki nem kispályás rendező, olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint az Apollo 13 vagy Az Egy Csodálatos Elme, így mindenképp kíváncsiak vagyunk, hogy milyen sikerrel birkózik meg az óriási ...

Közép-Európa legnagyobb LEGO karácsonyfáját Budapesten fogjátok megtalálni
Közép-Európa legnagyobb LEGO karácsonyfáját Budapesten fogjátok megtalálni
A karácsony LEGO nélkül olyan, mint Darth Vader szuszogás nélkül.

Már javában dúl a karácsonyi szezon, ami kinek nyűg, kinek boldogság, mindenesetre az év egyik legizgalmasabb időszaka ez gyerekeknek és felnőttek egyaránt.

Mindig különleges ez az időszak, a LEGO-rajongók azonban külön örülhetnek, ugyanis november 21-én, szombaton az Aréna Plázában állítják fel Közép-Európa legnagyobb LEGO karácsonyfáját, ami 200.000 kockájával és 5.5 méteres magasságával tornyosul majd a látogatók fölé.

De a karácsonyfa ...

Több csajnak van játékkonzolja, mint pasinak
Több csajnak van játékkonzolja, mint pasinak
Ennyit a sztereotípiákról.

image

Egy amerikai demográfiai kutatás meghökkentő adatokat közölt nemrégiben. Kiderült ugyanis, hogy az Egyesült Államokban a nők 42%-a birtokol valamilyen játékkonzolt, szemben a férfiakkal, akiknél ez az arány csupán 37%. A mintavétel 1907 fős volt, és mind az 50 államból kérdeztek meg embereket, amivel már közel valós összképet kaphatunk a jelenlegi gamer szokásokról.

A kutatás kitért arra is, hogy az okostelefon-használók aránya a férfiaknál 70%, a ...

Star Wars szereplők ókori görög szobrok stílusában
Star Wars szereplők ókori görög szobrok stílusában
Így találkozik a klasszikus művészet a Star Warsszal.

image

George Lucas rengeteg legendából, mítoszból és történetből merített, amikor megírta a Csillagok Háborúját , és tagadhatatlan, hogy az ókori görög eposzok és drámák is hatások között voltak.

A francia (egyébként álnéven dolgozó) Travis Durden azonban nem elégedett meg az irodalmi hatásokkal. Készített egy szoborsorozatot műmárványból, amelyben a Star Wars Saga karaktereit az ókori görög szobrok stílusában ábrázolta. Az tuti, hogy így még nem ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása