Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Megannyi játék, de kevés újdonság – Nintendo Direct összefoglaló
Továbbra is megállás nélkül pörögnek az amiibo gyár fogaskerekei.

image

Hosszú ideje már, egész pontosan az idei E3 óta nem jött ki semmilyen Nintendo Direct, vagy bármi hasonló prezentáció. Néhány előzetes imitt-amott, egy bejelentés a jövő évi mobil tervekről, ám valójában semmi igazán extra nem került napvilágra az elmúlt hónapokban. Nem is csoda, hiszen Satoru Iwata tragikus halála óta a legfontosabb teendők közé az új elnök megválasztása volt, lehetőleg még a karácsonyi szezon előtt.

Tatsumi Kimishima, a Nintendo új elnöke nemrégiben kijelentette, hogy az Iwata által bevezetett Nintendo Directek ugyan folytatódni fognak, ám a jövő évtől kezdve viszont már (a Nintendo többi részlegével együtt) ez is meg fog újulni (hogy miképpen, az egyelőre még nem ismert). Egy utolsó, klasszikus Nintendo Direct azonban még váratott magára az idei év zárásaként. Lássuk hát, milyen érdekességeket mutatott be a legutóbbi műsor!

The Legend of Zelda – Twilight Princess HD

Egy ideje lehetett már sejteni, hogy a Twilight Princess kapni fog egy remake-et Wii U-ra. Erről tanúskodott néhány fájl a Wii U eShop szerverén, amit hanyagul nem rejtettek el eléggé. Így ha nagy meglepetésként talán nem is ért annyira mindenkit a bejelentés, ám az mindenképp említésre méltó, hogy az egyik legkiválóbb Zelda játékot újra kiadják – ezúttal HD felbontásban. Nézzük is meg az előzetest:

Elsőre talán nem tűnik fel a vizuális különbség, de a ninten2tv YouTube csatorna máris készített egy összehasonlító videót az eredeti játékról, illetve az új feldolgozásról:

Látható, hogy a kép sokkal élesebb lett, valamint az elemek is jóval részletgazdagabbak. Kérdés persze, hogy az egyértelmű grafikai korszerűsítésen kívül milyen újítások lesznek még a játékban? Gamepad, mint gyors inventory? Hero mode? Ki tudja… Az viszont bizonyos, hogy egy vadonatúj amiibo is kerül majd a játék mellé, mégpedig Link farkas alakjában, a hátán Midnával. Gyűjtőknek kötelező darab!

image

Ám ezzel még nincs vége: mindemellett még egy nyúlfarknyi teasert is kaptunk a legújabb Zelda játékról, ami most már hivatalosan is 2016-ban fog megjelenni Wii U-ra. Persze az továbbra sincs kizárva (mi több, valószínű), hogy a várhatóan eddigi legnagyobb Zelda játék a Wii U mellett NX-re, a Nintendo soron következő konzoljára is meg fog jelenni (ellenkező esetben az lenne a videojáték világ egyik legnagyobb üzleti ballépése). Egyelőre azonban továbbra is be kell érnünk a közel zéró információval.

image

További infók már jól ismert játékokról

Ezt követően jött egy nagyon hosszú szakasz, amiben felsorolták az idei év végi, valamint a jövő év eleji megjelenéseket. Valamennyi játék kapott új előzetest, a többségük pedig megjelenési dátumot is. A sor nagyon hosszú, ám azért gyorsan vegyük végig a legfontosabbakat, természetesen a teljesség igénye nélkül:

  • A Zelda: Tri Force Heroes kapott két új, ingyenesen letölthető jelmezt
  • Új pályákat és öltözékeket kap a Splatoon
  • A Super Mario Maker decemberben kap egy weboldalt, ahol immár könnyedén kiválaszthatjuk, milyen pályákkal szeretnénk játszani, amikor hazaértünk a suliból / munkából
  • A Mario Tennis: Ultra Smash is kapott egy új előzetest
  • A giga-JRPG Xenoblade Chronicles X-ről is kaptunk pár új információt, köztük egy új előzetest is
  • Néhány új konzol bundle is megjelenik az ünnepek előtt
  • A Pokkén Tournament kapott egy új teastert, valamint jár majd hozzá egy limitált amiibo kártya is, ami rögtön elérhetővé teszi Shadow Mewtwo-t
  • A jövő áprilisban megjelenő Star Fox Zero-hoz is adtak ki egy új trailert
  • Új, megjelenés előtti trailer jött ki a Mario & Luigi: Paper Jam Bros.-höz, valamint néhány szót ejtettek az amiibo támogatásról is
  • A 3DS-re megjelenő Final Fantasy Explorers is kapott egy új előzetest, valamint gyűjtői kiadás is jár majd hozzá
  • A Fire Emblem Fate három kiadást is fog kapni, amikben különböző oldalról közelíthetjük meg a történetet, és amik a Birthright, Conquest, illetve Revelation alcímet kapták
  • A Pokémon Red, Blue és Yellow játékokat újta kiadják Virtual Console-on, mégpedig 2016. február 27-én, pontosan 20 évvel az eredeti játékok megjelenését követően
  • A Mega Man amiibo kap egy aranyszínű különkiadást is, ami exkluzív lesz a Mega Man Legacy Collection Collector’s Edition-höz

image

Linkle

És akkor most végre következzék egy nem mindennapi újdonság: Linkle, avagy Link női alteregója. A Hyrule Warriors alkotói ugyanis már a Wii U-ra megjelenő játék készítésekor gondolkodtak egy testvérszerű, női Link karakteren, ám ez végül nem került bele a játékba, csupán az artbookba, mint lehetséges karakter. Sokan azonban csalódottságukat fejezték ki, hogy végül kimaradt a játék végleges változatából. Ám végül a 3DS-re megjelenő port kapcsán a készítők meghallgatták a rajongók kérését, és korrigálták a hibát, s így Linkle néven egy vadonatúj karakterrel fog bővülni a játék:

És íme pár kép:

image

image

S ha mindez nem lenne elég, a Hyrule Warriors Legends egy limitált különkiadást is fog kapni, amelyhez egy csinos kis kompasz formájú óra is jár majd:

És végül jöjjön a slusszpoén

Ahogy az Apple prezentációk végén rendre elhangzik a „one more thing” jelmondat, úgy a Nintendo Directek végén is mindig akad egy ütős kis előzetes, amitől rendszerint leesik az ember álla. Most sem volt ez másként:

Igen, ez bizony Cloud Strife, a Final Fantasy VII főhőse személyesen. És igen, a Nintendo-féle Super Smash Bros.-ben. Gondoltátok volna? Ugye, hogy nem? Márpedig a Final Fantasy sorozat legismertebb karaktere ezúttal bekerül Mario és Ryu mellé a küzdőtérre – bár hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni. Decemberben azonban lesz majd egy speciális Smash Bros. közvetítés is, ahol valószínűleg bővebb információt kapunk majd.

Ám joggal merül fel a kérdés: mit keres egy majdhogynem Sony-exkluzív játékkarakter egy Nintendo konzolon? Mint ismeretes, az első 6 Final Fantasy játék Nintendóra, utána viszont sokáig kizárólag PlayStationre érkeztek, beleértve a kultikus 7. kiadást. Bár a 3DS-re megjelent Final Fantasy Exporersben szintén szerepel Cloud, mégis könnyen lehet, hogy ez a húzás valójában jelzés értékű, s a Final Fantasy VII remake-je NX-re is meg fog jelenni a PS4-et követően. Ami egyáltalán nincs kizárva, sőt.

Konklúzió

Maga a Direct ugyan nem bővelkedett meglepetésekben, ám azért természetesen jó volt újra látni az ismerős arcokat. Egy dolog azonban viszont mára már mindenki számára bizonyossá kellett, hogy váljon: a Wii U-ra a már bejelentett játékokon kívül nem sok babér fog teremni (bár egy Pikmin 4 nincs teljesen kizárva). Amíg még az E3-at követően lehetett hallani olyan hangokat, akik egy új Directben reménykedtek, hogy majd vélhetően abban kapunk izgalmas új trailereket a jövő évi játékokról – hiszen mint köztudott, az E3 nem erről szól (ühüm) –, addig most már a napnál is világosabb, hogy december 31-e után a Wii U-t gyakorlatilag már csak a lélegeztetőgépek fogják életben tartani.

Hogy ez rossz dolog lenne? Dehogy. Éppen arra van most leginkább szüksége a Nintendónak, hogy végre tiszta lappal indulhasson, megszabadulva az nehézkes béklyóktól. Jövőre pedig pontosan ezt fogják csinálni. Csak győzzük kivárni!

Scotty

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr168637432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása