Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Miki egér szívesen fenyegeti perrel a Star Wars-rajongókat
Semmiképp ne fényképezd le a legálisan megvásárolt Star Wars-figuráidat!

image

Egészen elképesztő, de nagyon úgy tűnik, hogy a Disney éppen azokkal balhézik, akik tökéletesen beszopták a marketingcumit és egy olyan filmnek veszik meg gondolkodás nélkül az összes szirszarját, amit még nem is láttak.

Történt, hogy a Star Wars Action News posztolt néhány képet egy újonnan vásárolt Rey figuráról, ami aztán természetesen elkezdett vírusként terjedni a neten, hiszen Erősen (höhö) spoileres az anyag, így osztotta meg a képeket többek között a Star Wars Unity weboldal is. A megosztás utáni napon azonban már kapták is a hivatalos felszólításokat, hogy távolítsák el a képeket a weboldalról és a közösségi oldalakról, különben perre számíthatnak.

A helyzet azért vicces, mert a fenyegetésben arra hivatkoztak, hogy egy olyan figura képét osztották meg, ami még kereskedelmi forgalomban nem kapható.

Millió dolláros kérdés következik: Hogyan vásárolt meg néhány Star Wars-rajongó egy elvileg még nem kapható figurát a Wal-Martban?

image

Természetesen nem célunk a Disney lejáratása vagy sározása. A Star Wars Unity tulajdonosa eleinte nem is az egérgyárra gyanakodott, hanem a Hasbro-ra (kapták is a savat rendesen), ám később a Yakface-nél kiderítették, hogy a jogi fenyegetések hátterében a Disney/Lucasfilm áll. Ezt eddig még nem cáfolta senki.

Az egyébként érthető, hogy a Disney védi az általa birtokolt intellektuális tartalmakat, és nem szeretné, hogy egy-egy idejekorán kiderült meglepetés károsítsa a rajongók élményét, és így a végtermék renoméját. Mi is azért kerültük el ennek a figurának a megosztását, mert tényleg poéngyilkos dologról van szó. Ez az eljárás azonban nagyon nem pálya, és bízunk benne, hogy ezt előbb-utóbb a palotában is belátják. 

Utolsó utáni tanulság Károly bácsitól: “Amit titokban akarsz tartani, egyszerűen csak titokban kell tartani.”

-Cae (aki egyébként szívesen veszi meg nem látott filmek szirszarjait)

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr798637260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása