Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Star Wars virtuális valóság: egy 40 éves álom válhat valóra
Végre magad is megkeresheted azokat a droidokat.

image

A virtuális valóság térhódításának és a technológia ugrásszerű fejlődésének köszönhetően azok a régóta dédelgetett álmok, miszerint bárki sétálhat a Tatuinon, belebújhat egy X-szárnyú pilóta bőrébe, avagy megsétáltathatja kedvenc raptorjait, nos mindezek ma már egyáltalán nem a távoli jövőt képezik. A filmes történetmesélés előtt vadonatúj távlatok nyíltak.

A Lucasfilmhez tartozó Industrial Light & Magic részleget George Lucas alapította 40 évvel ezelőtt abból a célból, hogy addig még soha nem látott vizuális effekteket és számítógépes animációkat biztosítson a Star Wars filmekhez. Ma már számos egyéb blockbuster filmhez készítenek speciális effekteket, többek között a Jurassic Worldhöz és a Bosszúállókhoz is. Az ILM a Lucasfilmmel együtt a Disney tulajdonát képezik, de úgy véljük, nagyon is jó kezekben van.

image

Nemrégiben azonban az ILM, a Lucasfilm és a Skywalker Sound összefogásában egy új részleg született ILM Experience Lab (ILMxLAB) néven. Ennek az egységnek az a feladata, hogy segítsen szó szerint belecsöppenni a Star Wars és sok más egyéb film világába. Ehhez virtuális valóságot, augmented reality-t, valós idejű mozit, illetve számos új technológiát fognak alkalmazni, hogy „lebilincselő élményben” legyen részünk akár filmes vidámparkokban, akár az otthon kényelmében.

image

Az ILMxLAB jelenleg gőzerővel dolgozik számos projekten, többek között egy exkluzív Star Wars alapú élményen is, amelyet még az idei évben be fognak jelenteni. Igencsak valószínű, hogy a már küszöbön álló Oculus Rift és a többi VR headset kitüntetett szerepet fog kapni a készülő projektben.

S bár még mindig sok a kérdőjel, egy dolog azonban bizonyos: mindez csupán még csak egy kis ízelítő volt mindabból, ami még ránk vár. A határ a halálcsillagos ég.

-Scotty

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr648644700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása