Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A hét 8 legjobb játékos fogása!
Megnéztük milyen kihagyhatatlan videojáték dealek várnak ránk ezen a héten…

Legújabb videojátékos rovatunkban igyekszünk megmutatni a hazai paletta és a nemzetközi (de itthon is elérhető) piac legtutibb heti akcióit, árzuhanásait vagy egyszerűen csak alapvetően szuper fogásait. Minden héten jelentkezünk majd aktuális listákkal, szóval érdemes velünk tartani, főleg, hogy a cikksorozatban nagy AAA kategóriás címek mellett kisebb kult és/vagy indie játékokkal is foglalkozni fogunk!

1. Batman: Arkham Franchise

Kezdjük is egy nagy, de már „újkori” klasszikussal. Az egész Arkham-sorozat brutális, 60-75%-os akciózás alá került a Steam rendszerében, ami azt jelenti, hogy kétségtelenül a sorozata legjobbjának számító Arkham City mindössze 5 euróért a miénk lehet! A megtépázott hírnevű, de megjelenése óta szanaszét patchelt Arkham Knight is 60%-os címkét kapott, a teljes Batman Lego sorozat pedig szintén 75%-os leárazással röpköd a héten.

Hol találom? – STEAM

És mennyiért? – 4,99€ – kb. 1500 Ft

2. Commandos Collection

Az izometruikus nézetű taktikai-stratégiai játékok sokszor megkoronázott királya a legendás Commandos-sorozat, ami megannyi élményt és kíméletlen nehézségéből fakadóan bizonyára sok-sok-sok szétcsapkodott billentyűzetet okozott egy egész generáció számára. Az első rész és annak talán még mesteribb kiegészítőjét (Call of Duty before it was cool!) a szintén nagy sikert elért második epizód, majd egy harmadik etap követte és arról ugyan megoszlanak a vélemények, hogy melyik volt a legjobb (az első… az első volt az.) de az biztos, hogy a maga nemében mindegyik epizód kifogástalan klasszikus.

Ráadásul az egész 4 játékot tartalmazó csomag valami nevetségesen alacsony, kevesebb, mint 2 és fél ójrós áron a miénk lehet, tehát azoknak, akik nosztalgiázni szeretnének és azoknak is, akik azt hitték kemény játékosok de még nem próbálták a sorozatot, a Commandos k.ö.t.e.l.e.z.ő. vétel!

Hol találom? – STEAM

És mennyiért? – 2,24€ – kb. 760 Ft

3. The Last Guardian Steelbook (fémdobozos)

Nem is olyan régen mi magunk is értekeztünk a játékról, amit imádtunk és csodáltunk, annak ellenére is, hogy néha ki szerettük volna tépni minden megveszekedett szál a hajunkat miatta… Az ICO és a Shadow of the Colossus készítői 9 évig dolgoztak a játékon és valami egészen mesteri és semmihez sem hasonlítható élményt hoztak össze ez idő (és egy teljes konzolgeneráció átugrása) alatt. A játék – sajnos – ps4 exklúzív, így nem érint mindenkit a dolog, de az tény, hogy aki a Sony nagygépét berregteti éjszakánként otthon, nem nagyon teheti meg, hogy ilyen áron a bolt polcán hagyja a játékot, főleg hogy egy csodavagány fémdobozos kiadásról beszélünk éppen!

Hol találom? – KONZOLOK SZERVIZE

És mennyiért? – 13.990 Ft

4. Battlefield 1 (ps4 / xbox one)

Jó, bevallom a Battlefield-széria nem igazán az Én világom, de ami jó, az jó és persze nem vagyok vak, van szemem a feltűnően kedvező ajánlatokhoz. Konzolon általában valamivel drágábbak a játékok éppen ezért szembetűnő, hogy most egészen PC-s árkategóriában zsebelhetjük be az Xbox One-os és PS4-es első VH-s szuperlövöldénket.

No most kedveztünk a nagyoknak…

Hol találom? – CORVIN KONZOL

És mennyiért? – 9.999 Ft

5. LEGO Star Wars The Force Awakens Limitált X-Wing Kiadás

Éééés kedvezünk a kicsiknek is, illetve azoknak a nagyoknak, akik lélekben még mindig szeretnek kicsit maradni. A LEGO-széria egyik csúcs-gyöngyszeme volt a tavaly megjelent The Force Awakens, hisz mindent tartalmazott, amit a lego játékokban szeretünk, de ezt talán sikerült még egy kicsit magasabb szintre emelni, mint az elődöknél. A humor tagadhatatlan lego, a játékmenet lego, a grafika… is lego és most egy kicsit az ár is olyan, mintha darabokra szedték volna, akár egy lego csillagrombolót.

Az extra, kis X-szárnyú fizikai lego modellt tartalmazó PC-s kiadás ugyanis most egy ötösért a tiéd lehet! Ráadásul az ajánlat elvileg bolt-exklúzív.

Hol találom? – KONZOLVILÁG

És mennyiért? – 4.999 Ft

6. Pathologic Classic HD

Halloween alkalmával egyszer már megemlékeztünk minden idők egyik legfurcsább és legatmoszférikusabb horror-játékáról, aminek teljes HD felújítása éppen valami csodásan kedvező áron settenkedik a GOG rendszerében. Misztikus és furcsa, az egyik legnagyobb kult-klasszikus a stílusán belül és nemsokára teljes reboot-ot is kap, addig viszont érdemes egyszer végigmenni az alapjátékon mert garantáltan semmihez sem hasonlítható élmény. Főleg ennyiért nem!

Hol találom? – GOG.com

És mennyiért? – 3,29€ – kb. 1000 Ft

7. Call of Cthulhu: Prisoner of Ice

Egy személyes kedvencem zárja (majdnem) a sort, ami most mindössze másfél euróért a tiétek lehet. Egy klasszikus point and click, azaz kattingatós, pixelvadász kalandjátékról van szó, ami H.P. Lovecraft történeteiből és az úgynevezett Cthulhu-mítoszból inspirálódott. Egyszerre vérfagyasztó és megmosolyogtatóan ponyvás történet, ami akár a klasszikus Indiana Jones kalandosorozat egyik epizódja is lehetne, csak még több nácival, még több okkultizmussal és persze tébollyal, totális őrülettel és kozmikus horrorral. Szóval Cthulhusoknak, horrorosoknak vagy csak kalandjátékosoknak ennyiért ez egy tényleg kihagyhatatlan deal!

…vagy helyette igyál egy cappuccino-t és gondolkozz el rajta, mennyivel jobb lett volna azt a 300 ft-ot egy fasza játékra költeni! (főleg hogy a cappuccino nem is igazi kávé…)

Hol találom? – GOG.com

És mennyiért? – 1,49€ – kb. 460 Ft

8. Alone In The Dark – A klasszikus sorozat

Mielőtt az Alone In The Dark név nevetség tárgyává vált volna az ötödik részt, egy Uwe Boll filmet és egy Illumination nevezetű… valamit… követően, a sorozat nem csak hogy óriási klasszikusnak számított, de első része megteremtette a mára már rendkívül divatossá és keresetté vált túlélő-horror játékok műfaját. A lovecrafti világból építkező, de saját utat járó sorozat első része a klasszikus „rettegés háza” recepten alapult, a második etap egy igazi gótkus szellemtörténetet tárt elénk, a harmadik epizód a vadnyugatra vitte a horrort (személyes kedvencem), majd a negyedik már „újkorinak” nevezhető installáció, mintegy visszatérve a gyökerekhez, újra a horror-házas formulát alkalmazta, ezzel rebootként szolgálva az egész sorozatot nézve. Ezen négy formabontó és mégis klasszikus horror-csodát kaparinthatjuk meg most szinte nevetséges, 3 euró alatti áron, ami több, mint jó…. ajánlat!

Csak azért sem mondom ki, hogy Jó fogás!

DO!

Hol találom? – GOG.com

És mennyiért? – 2,98€ – kb. 925 Ft

Már csak párat kell aludni és jövő héten újra jelentkezünk… Addig is jó vadászatot!

Varga Bálint Bánk

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8012458411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.04.27. 14:25:35

A Commandos sorozat egy II. vh-s játéknak álcázott logkai játék volt. A bibi az, hogy köze nincs ahhoz, aminek kellene lennie, mert biorobotok szinjén nincs az MI. Egyesével eltűnik mindenki a bázisról, de senkink nem tűnik fel. A 16 pályától én nem tudtam megcsinálni a szép lassan leölést. Utána öltni kellet, ami arról szólt, hogy fogtad a négy embert, beálltál egy sarokba és piszollyal agyonlőttél mindenkit, aki felbukkant, ha előtte takarítást megvolt. Vagy beszálltál egy járműbe, amivel nem tudtak mit tenni.

A 2. részben meg a kést át lehetett adni a béke embernek és mikor már 3 db volt nála, akkor mindenkit kényelmesen csendben ledobált. A többi tagra szükség sem volt.

Lehetne ma a kocepciót életképes coo-pa ugradelni, de ez a vonat már elment.

A hangulata egy ideig elvitte, de egy idő után becsületből toltam csak végig. A játék kinézete az, ami nagyon szép volt akkori szinten és tényleg idézte a korszakot, azt jól eltalálták. A 3. részével nem játszottam, de katasztrófa volt.

Varga Bálint Bánk 2017.04.27. 21:12:20

@molnibalage: "A Commandos sorozat egy II. vh-s játéknak álcázott logkai játék volt." - Én egyet értek ezzel a mondatoddal, csak szerintem ezzel nincs semmi baj. Ez egy ilyen műfaj. Vannak alapvető gyerekbetegségei. Ha az AI felismerne minden eltűnést, lehetetlen lenne a játék. De egyébként egyik lopakodós játékban sem ismerik fel, csak ha konkrétan a szemük elől tűnik el. Thief sorozat, Metal Gear sorozat, Hitman sorozat, Tenchu sorozat... ha tényleg észrevennék ezeket, akkor csak szellem módban lehetne őket kijátszani, azaz úgy hogy soha senki nem lát meg. (dishonoredban mondjuk én ezt imádom!) Szóval szerintem ez már ízlés kérdése nem a játékok hibája. :) Én szerettem a Desperadost is, szuper Commandos klón volt, szerettem az Star Trek: Away Team-et is és a nemrégiben megjelent SHADOW TACTICS is remek lett. :)

Avarga 2017.04.27. 23:17:35

Az miért maradt ki, hogy az eredeti Starcraft (és expansion) ingyé letölthető?

starcraft.com/en-us/articles/20674424

Varga Bálint Bánk 2017.04.28. 01:03:01

@Avarga: Igaz-igaz, az is nagy dolog, de a lista egyébként húzódhatna a végtelenségig (mert tényleg nagyon-nagyon sok jó vétel van hétről hétre sok platformon) de valahol meg kell húzni a mennyiségi és nem minőségi határt. (persze azt is meg kell, de az természetes, hogy nem a Starcraft előtt van meghúzva!) :)

McZozo 2017.04.28. 09:26:38

Azert nem veletlenul ezek a jatekok akciosak. vagy regi jatekok vagy sikertelenek. Peldaul a Last Guardian Vagy a BF1 szep szep jo jo de csalodas volt mind A BF1 pl azzal hgoy szinte cask multy volt nagy csalodas volt. A last guardian meg mindden tesztelo szerint a hibak tomkelegetol szenvedett. Valahogy azok a jatekok amik par honappal a megjelenesuk utan is jol fogynak nem mennek lefele arban.

Varga Bálint Bánk 2017.04.28. 10:22:36

@McZozo: Ez nem teljesen igaz. A kritikai sajtó oda volt a Last Guardianért. Hadd ne linkeljek, de Geekz, IGN Hungary, stb... Hallottam én is negatívat. De nagy többségben voltak a kritikák, amik szuperlatíviszokban beszéltek róla. A külföldi sajtó is ajnározta. Szóval a jó véleményünk nem "különvélemény". :) Financiálisan ráadásul siker volt a játék világszerte. (nem csak japánban) A BF1 szintén máig az egyik legkeresettebb játék az eladások alapján (erről találsz is a neten statisztikát), szóval nem lenne miért akciózni... A Batman játékok mind kritikailag, mint eladásban máig a csúcson vannak, és van köztük régi, de a legújabb részek is 60-75%-os árzuhanással pörögnek most. :)
Szóval azért léteznek jó akciók, nem kell azért leírni valamit, mert valamilyen oknál fogva (ami főleg még a húsvéti, tavaszi promóció) olcsóbb. ;)

Paczalpörkölt 2017.04.28. 14:52:09

"2,98€ – kb. 625 Ft" - Ez hogy jött ki? Van eladó euród? Mert ennyiért simán megvenném, még akár 10%-al többért is. Win-win. :)

Varga Bálint Bánk 2017.04.28. 17:13:24

@Paczalpörkölt: Nagyon köszönöm az észrevételt pörkölt úr, igazad is van, 625 helyett inkább 925. Javítom is! ;)

Varga Bálint Bánk 2017.04.28. 17:18:26

@molnibalage: Igen én is láttam ilyen kritikákat. De én fentebb a nagy, számottevő médiumokat hoztam fel példaként. Otherworld pl. itthon elég nagynak számít de azért az is csak egy vélemény, főleg hogy a világsajtó teljesen máshogy látta dolgokat. És spec mondjuk Én is, szóval cikk íróként fenntartom a jogot a véleményemhez! :)

Én csak egy linket írok, és lehet fikázni hogy mennyire jó a Metacritic, de több felhasználó és több kritikus együttes véleményének ilyen átütően jó aránya azért beszédes. :)

www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-guardian

kiskutyauto 2017.04.29. 01:18:33

Alone in the Dark? Azosztigen! Az kb 25 éves (legalábbis az első rész)

Varga Bálint Bánk 2017.04.30. 16:34:52

@kiskutyauto: És még mindig fantasztikus! ;) #aloneinthedark

Varga Bálint Bánk 2017.04.30. 18:32:27

@grungi: Nincs mit, hétfőn, azaz holnap megint érkezik egy 8-as adag! :)

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása