Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Glüx társasjáték-kritika
Glüx társasjáték-kritika
S lőn világosság?

Ahogy múltkori Vikingdoms-kritikámban kifejtettem, nem vagyok az absztrakt játékok feltétlen rajongója: alkalomadtán szívesen játszom velük, de magamtól szinte soha nem ezt a típust emelem le a polcról. Ettől függetlenül érdeklődve és a lehető legelőítéletmentesebben igyekeztem próbát tenni a Piatnik újdonságával, a Glüx-szel.

Szobákat bevilágításából játékot készíteni – lássuk be – bátor vállalkozás, hiszen jó eséllyel nem ez az a ...

Sponsio társasjáték-kritika
Sponsio társasjáték-kritika
Fogadás életre-halálra.

Korábban a Patchwork tesztelése kapcsán már felvetettem, hogy vajon komolyabb lenne-e a versengés, ha nem takaró varrogatásról, hanem birodalomépítésről, vagy űrháborúkról lenne szó, azonos játékmechanika mellett. A Sponsio ennek az ellenkezőjét látszik alátámasztani, azáltal, hogy teljes ártatlansággal kezeli az általa feldolgozott alapvetően brutális témát. Egy vidám, szórakoztató, helyzetfelismerésre, stratégiára (és persze reményekre) építő ...

Szeptemberben jön a SNES Classic Mini, a 16-bites aranykorszak miniatűr mementója
Szeptemberben jön a SNES Classic Mini, a 16-bites aranykorszak miniatűr mementója
Aki kapja, marja!

Sokáig kerülgették pletykák és szóbeszédek a tavalyi NES Classic Mini utódát, melyet ezúttal a 16-bites éra királyáról, a Super Nintendóról mintáztak. Ám ezúttal hivatalossá vált: mindössze 3 hónap múlva, azaz szeptember 29-én érkezik a Super Nintendo miniatűr változata, benne 20 feledhetetlen játékkal, plusz egy vadonatúj, eddig soha sehol meg nem jelent címmel, a Star Fox 2-vel. A teljes játéklistát itt olvashatjátok:

...

Társasjáték fronton csak a baj van
Társasjáték fronton csak a baj van
Dobod? Fogod? Megvan? Játszod? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

18698100_10208486350988864_4885944328375335361_n.jpg

Alább változtatások nélkül közöljük Horváth Vilmos zseniális Bëlga átiratát amely a társasjátékozás világának mélyebb rétegeibe ás le. Teszi ezt könnyedén, iróniával fűszerezve - miközben rávilágít komolyabb Facebook-társadalmi témákra is, mint az adminok élete, a beskatulyázás, a csoportos rendelések és a közösségi finanszírozás.

...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása