Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

The Black Aether novellapályázat indul!
Július 2-áig lehet jelentkezni.

Kezdő írók jelentkezését is várják az úgynevezett Round-Robin, vagyis többkezes novella megalkotására, hogy egy sokoldalú mesterművet hozzanak létre.

A koncepció

A magazin az 1935-ös, számos elismert szerzőt együttműködésre késztető, Julius Schwartz által indított Round-Robin kezdeményezés koncepciójából indul ki. A Fantasy Magazine akkori főszerkesztője ugyanis két elbeszélést akart létrehozni: egyet sci-fi, egyet pedig fantasy (weird) stílusban. A két, egymástól különböző novellának viszont azonos nevet adott (The Challenge from Beyond), és nem utolsósorban olyan szerzőket mozgósított (a teljesség igénye nélkül), mint H. P. Lovecraft, C. L. Moore, A Merritt, Robert E. Howard, Donald Wandrei, Stanley G. Weinbaum és Edward E. Smith. Bár az írók érzékeny lelkülete megnehezítette az együttműködést, a két novella végül elkészült, és így meg is jelent az 1935-ös Fantasy Magazine számában.

A pályázat

Schwartz kezdeményezéséhez hasonlóan a The Black Aether is legalább egy (a jelentkezők számától függően) Round-Robin novellát szeretne létrehozni, melynek keretében egy elbeszélésen 4-7 író dolgozna. Minden résztvevőnek egy adott szekciót kellene megírnia a történetből, ám az egyes szerzőknek meg kell majd határozniuk egy olyan jellemzőt, amelynek szerepelnie kell az őket követő részekben, így kiegészítve-formálva egymás írását.

A további részleteket, szabályokat a Black Aether magazin honlapján találjátok. Mivel a jelentkezési határidő elég szűkös, ezért azoknak érdeklődőknek, akik tudnak azonosulni a magazin koncepciójával, érdemes minél korábban jelentkezni, hogy részesei lehessenek a hazai Lovecraft-közösség első Round-Robin novellájának megalkotásában, amely majd megjelenik a The Black Aether következő számában.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7512608019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása