Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

E3 2017 | Electronic Arts összefoglaló
Főszerepben a Star Wars, a FIFA, a Need for Speed, de a BioWare új játéka is bemutatkozott.

A nyárral együtt végre elérkezett az év legfontosabb videojátékos eseménye is, az E3. A los angeles-i játékexpót a videojátékos világ talán legkevésbé kedvelt kiadója, az Electronic Arts nyitotta, és meg ragadta az alkalmat, hogy ízelítőt adjon a szó szerinti és átvitt értelemben vett legizmosabb játékaiból.

A konferenciát – kissé meglepő módon – a Madden 18 nyitotta, ami a sportjátékok, azon belül is az amerikai foci kedvelői számára kínál egy hangyafinggal többet, mint az előző évi verzió. A játék egy igencsak menő előzetest is kapott, amelyből többek között kiderül, hogy lesz egy Long Shot névre keresztelt sztorimód, mert ugye ma már egy sportjátékból sem maradhat ki az ilyesmi. Hol vannak már a régi FIFA 98-as idők…

A focibogyó elrúgása után a Battlefield következett, amely előtt fényes jövő áll; érkeznek a DLC-k, a következő az In the Name of the Tzar névre hallgat és igencsak menő tartalmakkal igyekszik kedveskedni a régimódi hadviselés rajongóinak.

Ezután visszakocoghattunk a gyepre, ám ezúttal a FIFA 18-ra irányultak a tekintetek, amely egy igen erős gameplay trailerrel borzolták a rajongók kedélyeit. Természetesen a Fifában is folytatódik a sztorimód, ugyanakkor az is kiderült, hogy a Nintendo Switch-es változatból ez a mód sajnos kimarad.

A foci után pedig jöhettek is a verdák a Need for Speed Payback képében, amely gyors, látványos és izgalmas szórakozással kecsegtet azok számára, akik szerint a Mario Karton túl is van élet. A bemutatott trailer igen tetszetősre sikerült:

Ezek után egy igazi indie különlegesség érkezett a Brothers: Tale of Two Sons alkotóitól: A Way Out című börtönös-szabadulós móka izgalmas játéknak ígérkezik, ráadásul a kooperatív fajtából:

A szökevényszimulátor után egy kis technológiai izmozás következett az EA Seed divíziójának bemutatásakor, amelynek a feladata a legkomolyabb technikai lehetőségek integrálása a játékos projektekhez. Gépi mély tanulásról, neurális hálókról és egyéb nyalánkságokról szólt a fáma. Bármennyire is bullshitnek hangzik, érdemes komolyan venni a technokrata hozzáállást, amelynek egyik zászlóshajója az elsőként emlegetett Madden 18 is lehet, amely a Microsoft bikagépén, a Scorpión valami egészen félelmetesen részletes lesz:

A Mass Effect: Andromeda vegyes fogadtatása ide vagy oda, a BioWare csapat bármelyik új játéka kiemelt prioritást élvez. Így van ez az eddig Project Dylan néven pusmogott játékkal is, amely Anthem néven mutatkozott be az eseményen, ezzel a hangulatos videóval:

Maradunk az űrben, ám hiperűrugrunk a messzi-messzi galaxisba, hiszen elérkeztünk a Star Wars Battlefront 2-höz, amelyhez érkezett egy vadonatúj előzetes, amely láttán még Darth Vader is elégedetten csettintene. Kegyetlenül jól néz ki a játék, ráadásul a készítők tanultak a sírásból is és végre egy épkézláb egyjátékos móddal is készülnek. Egyelőre tehát az Erő van ezzel:

Ezzel pedig az E3 összefoglalók első állomásának végéhez értünk, ám az eseménynek még távolról sincs vége, hamarosan újabb szemlével jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1012584773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása