Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Lépj ki a virág-vacsi-mozi szentháromságból
És vidd el őt társasozni!

black-love-playing-card-wallpaper-desktop-_1.jpg

Tinédzser korunktól kezdve hatalmas energiát fektetünk bele, hogy megtaláljuk azt az embert, akivel romantikus kapcsolatba keveredhetünk. Kortól és nemtől függetlenül álmatlan éjszakák, erős szívdobogás, izzadt tenyerek, hosszas tervezgetés előzi meg azt a pillanatot, amikor elhívjuk Őt valahová, pedig ez még csak a jéghegy csúcsa.

Amennyiben jól kevertük a lapokat és Ő kifejezte, hogy bizony, Ő is szívesen randizna, akkor kezdődik az igazi szívás.

Mind tudjuk, hogy az első randin rengeteg minden múlik, így erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni - ez pedig veszélyes. Könnyű átesni a ló túloldalára és az elsőn mindent bevetni, majd feloldódni a második (vagy épp harmadik, negyedik) randi ígéretének mámorában - végül pedig rájönni, hogy kiégtünk.

Vége.

Kifogytunk az ötletekből.

Ekkor jön be a képbe a társasjátékozás. A társasjáték szót ízlelgetve először arra gondolunk, hogy az efféle játékokat minimum hárman, négyen kell játszani, de ennek nem kell mindig így lennie.

Gondoljunk a társastánc szóra, bizony ezt is két ember műveli, és valljuk be, igazán romantikus dolog. De amíg verhet a sors valakit botlábakkal, vagy nulla felé konvergáló ritmusérzékkel, addig a társasjátékozás tekintetében nincs kifogás. Mindenki játékos fajta.

Játszani évszaktól és helyszíntől függetlenül is lehet, időbeli megkötése sincsen, sőt manapság a helyszínnel is egyre kevesebb a gond, hiszen gombamód szaporodnak a stílusos társasjátékos kávézók-pubok, mint pl. a Board Game Café.

Játékok két főre

A Mr. Jack tipikusan olyan játék, amit csak és kizárólag ketten lehet jászani, ugyanis a játék során az egyik játékos Hasfelmetsző Jacket a másik pedig az őt üldöző detektívet alakítja. Jacknek az a feladata, hogy minél hamarabb meglépjen a városból, vagy a játék végéig titokban maradjon a személye. A nyomozó feladata pedig az, hogy a városban lévő ártatlan karakterek közül egyre többet kizárva, minél közelebb kerüljön az elkövetőhöz és végül elkapja őt.

jo1.png

A játékosok a gyanúsítottakat minden körben különböző irányokban és módokon mozgathatják. A Hasfelmetsző célja az, hogy elvegyüljön a tömegben, mivel az őt irányító játékosnak minden nap végén informálnia kell a nyomozót arról, hogy villanyfényben, vagy épp egy sötét városrészben áll.

A detektív igyekszik úgy mozgatni a karaktereket, hogy minél többet kizárhasson, miközben szemmel tartja a kijárat felé settenkedő gyanús egyéneket.

A parti kb. 30 perc alatt lemegy, ezután érdemes cserélni, mert mind a két szerep nagyon izgalmas.

A kis dobozos Jaipur egy többfordulós kártyajáték, ami szintén az 1 versus 1 játékok táborát erősíti. Ebben a játékban a játékosok indiai kereskedőket alakítanak, akik azon igyekszenek, hogy minél nagyobb haszonnal vegyék és adják az árujukat.

jo.png

A piacon akad bőr, kelme, fűszer, ezüst, arany és drágakő is, ezek elszállítása érdekében pedig érdemes tevékre is szert tenni. A piac érdekessége az hogy a nagy tételben eladott áruért rengeteg pénzt lehet besöpörni, ám az idő haladtával a pénz értéke rohamosan romlani kezd. A kereskedés három egymástól független fordulóig tart, aki a legalább két meccset megnyer, az lesz a maharadzsa kedvenc kereskedője.

A Jaipur kártyái szépen illusztráltak, a játékszabály egyszerű, a doboz egészen kicsi, és a helyigénye sem túl nagy, így egy kávézóban is könnyedén lejászható.

Ha igazán szeretnénk lenyűgözni (és egyben letaglózni, ha nem a hobbi gyakorlója) a választottunkat, akkor vezessük be bátran az Évszakok színes világába. Ugyan ennek a játéknak a helyigénye jóval nagyobb, mint az előző kettőnek így érdemes olyan helyre menni, ahol ez nem okoz problémát.

Budapesten, a Barcraft2-ben tartanak is a játékból, így már ezért is érdemes oda szervezni a randit, a hangulatos itallap és helyszín pedig már csak a hab a tortán.

3_1.jpg

Az Évszakok szabálya nem túl bonyolult, csak épp nagyon sok mindenre kell figyelni benne, tehát ha bármelyikőtök úgy érzi, hogy a gondolatait se tudja rendezni a másik közelében, akkor ne ezt válasszátok, illetve tegyétek el későbbre.

Ezt a játékot négy játékos játszhatja maximum, de ketten is nagyon élvezetes darab. A játékosok varázslókat alakítanak, akik a főmágusi címért vetélkednek. A játék a kártyák körbeadásával és az elkövetkező három évre való felkészüléssel kezdődik, majd kezdetét veszi az igazi játék amely varázstárgyakat gyűjtéséből, és nagy hatalmú famulusok idézéséből áll. Ezeket kihasználva kell minél több kristályt (győzelmi pontot) gyűjteni és az ellenség orra alá borsot törni, miközben pörögnek az évszakok és egyre fogy az idő.

A 7Wonders Duel (avagy 7csoda Párbaj, hiszen hamarosan magyarul is megjelenik) egy fantasztikus két fős játék, ami képes lenyűgözni bárkit. A mini kártyák irdatlanmód cukik, a grafika mutatós, a játék maga pedig kiegyensúlyozott, fifikás és rettentően stílusos. A győzelemhez több út is vezet, a legtöbb pedig csipkelődéssel van kikövezve.

7-wonders-duel-slider.jpg

A játék során, ami három fordulóból áll, összesen 7 csoda épülhet meg - ezekhez kell a megfelelő mennyiségű nyersanyagot, illetve nyersanyagforrást megszerezni vagy épp megépíteni, miközben mindkét fél azon van, hogy az ellenséget kellőképpen visszatartsa.

A győztes nyerhet szimpla pontfölénnyel, elsöprő katonai győzelemmel, illetve a tudományt kiaknázva - de ezeken belül is bőven akad lehetőség a taktikázni vágyóknak.

És akkor jöjjön a randijátékok koronázatlan királya, a Hanabi - ennek a játéknak már a szabálya is elég ahhoz, hogy lenyűgözz vele bárkit, játszani vele egyet párosan, pedig biztos siker.

A Hanabiban a nézőket kell lenyűgöznünk egy lélegzetelállító tűzijátékkal, a cél, hogy minél nagyobb pontossággal lőjük fel őket (vagyis sorrendben egytől ötig, szín szerint), annál nagyobb lesz az elismerés - de ez közel sem olyan egyszerű.

hanabi-card-view.jpg

A Hanabiban a saját kártyáink hátoldala néz felénk, és a játékos társunk az, aki valójában látja a kezünkben tartott lapokat, és mi az övét. A játékosok egymást segítik, tanácsokat, utalásokatt adnak egymásnak a kézben tartott kártyák színére vagy épp számára vonatkozóan. A segítségadás mennyisége limitált, viszont a játék mindig újabb lehetőséget ad, ha apró sikereket érünk el benne.

Ebben a játékban van valami végtelenül bizalmas, és kedves abban, ahogy a játékosok folyamatosan beszélgetve, egymást segítve dolgoznak azon, hogy valami szépet hozzanak létre közösen - és ez kettesben is nagyon jól működik.

Ha a csinos játéklista még nem győzött meg igazán arról, hogy érdemes a társasozást a szerelmi életedbe beilleszteni, akkor még akad pár erős érvünk:

  • Legyen szó állásinterjúról vagy épp egy randevúról - ha felkészült és magabiztos vagy, az mindig  jó benyomást tesz bárkiben, akivel szembe kerülsz. A szabályok előzetes átolvasásával, vagy egy játékbemutató videó megnézése után könnyedén el tudod navigálni a játszótársadat, ha ő nem ismeri a szabályokat. A tudás hatalom, az intelligencia pedig szexi.
  • A játék egy aktív program, könnyedén lehet közben beszélgetni, ismerkedni. Az, ahogy a partnered önfeledten játszik, sokkal többet elárul róla (és rólad is), mintha a másik múltjában vájkálnátok. Egy-két jó parti után beszélgetni is könnyebb, rengeteg téma merülhet fel játék közben, de megoszthatjátok egymással a stratégiát amit követettek, vagy egyszerűen csak kibeszélhetitek a játékot.
  • És nem utolsó sorban, rendkívül könnyű felhozni (nemtől függetlenül) az egyik leginkább rettegett témát a randi vége felé, mondjuk így: 

    “Esetleg van kedved szombaton még egy partihoz?”

 precision-dice-heart-01-530x260.jpg

 

-KralleKralle

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr9111703515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

never again 2016.09.15. 12:17:48

@Muzsikok közt: És amikor ronggyá vered, ott kókadozik szomorúan :D

we.love.selfshots 2016.09.15. 23:08:02

Sőőőt vannak kimondottan olyan társasjátékok, amik kimondottan felnőttesek... Mondjuk egy kis Monogamy társasjáték www.erotikus-tarsasjatek.hu/szex-tarsasjatekok-felnotteknek/monogamy-tarsasjatek/
Játszani tényleg nem ciki és menő és társasozni sokkal izgalmasabb és érdekesebb mint a mobil kijelzőjén Pokemon GO-zni ^^

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása