Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Sminkeld magad Star Trek karakterré
Ultramenő Star Trek sminkkollekció debütált.

fokep.png

Ha valaki a „hazy chick filter” kifejezést használja, biztosak lehetünk benne, hogy vagy a Star Trek eredeti sorozatának rajongója vagy az Instagramos sminkfotóké. Azonban a StarTrek 50. évfordulójára piacra dobott tkollekció bizonyítja, hogy a két csoport közt jelentős átfedés is lehet – a megszokott pólók, dísztárgyak és játékok mellett ezentúl a MAC tematikus sminktermékeire szórhatják a rajongók pénzüket.

A Star Trek mindig is híres volt arról, hogy feszegeti a határokat, emiatt a feministák és Martin Luther King egyaránt méltatták az eredeti sorozatot, különösen Uhura hadnagy karaktere miatt. Ezt figyelembe véve egyáltalán nem meglepő, hogy a MAC cég a maga módján ünnepli a Star Trek franchise erős női ikonjait.

Uhurán kívül a következő olyan felejthetetlen alakok inspirálták a kollekciót mint az ex-borg szexszimbólum Hét Kilenced a maga jeges szépségével, a visszafogottan is nőies Deanna Troi tanácsadó, és Vina az ő szenvedélyes táncával, amit orioni alakban lejtett.

Ha a sminkhatalom igazán bevállalós lett volna, akkor nem maradt le volna le a listáról Ishka, akinek a ferengi nők a zsebeiket jogaikat köszönhetik. Bár az ő sminkelése napi több órát igényelt a forgatáson, de valljuk be elég látványos darabja lett volna a kollekciónak egy olyan termék, amit ő inspirált.

Vessünk egy pillantást a szeptember elsején polcokra került dekorkozmetikumok promóvideóira, amik tulajdonképpen sminktutorialokként is szolgálnak:

Star Trek ki kicsoda?

Uhura

„Nézd, mama, egy fekete nő van a TV-ben, és nem szolgálólány!” (Whoopy Goldberg elhíresült reakciója a karakter láttán). Ma már Uhurát sokan csak úgy ismerik, mint Spock szexi és pimasz barátnőjét, és az arc, amit hozzákötnek, Zoë Saldanáé. Az eredeti sorozatban azonban Uhura egész mást képviselt. Nem csak meleg szíve és bájos arca vagy tökéletes és ikonikus sminkje miatt emelkedett ki a kor televíziós hősnői közül, hanem magas rangjával, hihetetlen szaktudásával, függetlenségével és bőrszínével. Ő inspirálta Mae Jamison asztronauta karrierjét (aki az űrből minden műszakja kezdetén tájékoztatta Houstont, hogy az „üdvözlőcsatornák nyitva”) valamint Whoopy Goldberg színészkarrierjét és aktivista tevékenységét is.

Hetes

Annika Hansenként született, borgként nőtt fel, és leginkább nyálcsorgató látványosságként ismerjük. Jeri Ryan jelmeze, pusztán azért, hogy hihetetlenül dögös és szűk legyen, tervezői bravúrokat megkövetelő mellpótlásokat és kényelmetlen fűzőrészt is tartalmazott, a színésznő pedig többször elájult miatta és képtelen volt normálisan mozogni. Ugyanakkor a karakter maga a Voyager sorozat egyik legösszetettebb, leglenyűgözőbb alakjává nőtte ki magát, és nem csak a látvánnyal, de személyes küzdelmeivel és fejlődésével is belopta magát a rajongók szívébe – többek közt Barack Obamáéba. Mássága és szociális hátrányai ellenére barátokat, társakat szerzett, és kiváló példaképpé vált.

Ishka

(Aki érdekesebb, mint az Új nemzedék karakterei közt fáradt anyukaként mosolygó Troi, és jelentőségteljesebb, mint a hajóbaleset áldozata Vina, aki sohasem volt orioni.) Ishka a sorozat feministája és üzletasszonya, egy személyben a ferengi feminista mozgalom. Fajának törvényei tiltják, hogy egy nő profithoz jusson, de még azt is, hogy ruhát hordjon, nevetségesen elnyomó társadalomban él. Nos, mondani sem kell, Ishka, ha már jó cimpája volt az üzlethez, használta, ezzel többször bajba keverve magát. Két falat előrágása között a Vagyongyűjtés szabályait is a fiaiba táplálta, bár Quarkra nézve, vagy főleg Romra, ebben nem volt túl sikeres… Moogie olyan nő volt, akit nem érdekelt, mit gondolnak mások, elkötelezett, aranyszívű és erős. És képzeljétek csak el, ha hozzá tervezik a sminket! Aranyozott latinum arckiemelő, a kapzsiság örök bronzosító, és persze műszempilla helyett „Üzlet” fantázianevű szilikon fülnagyobbító.

A kollekcióban 25 termék van, az ecseteket leszámítva ragyogó, érdekes színekben. A legtöbb terméket megtekinthetjük Alle Connel cikkében a Revelisten, itt az ajándéknak legmegfelelőbb darabokat emelném ki.

mac_sku_s3a6af_280x320_0.jpgA KHAAANNNN! ajakfény nem csak szép vörös fényű rózsaszín, de kibontáskor alkalmat ad a megajándékozottnak, hogy teli torokból üvölthesse a sikh vezér nevét.

mac-star-trek-collection-mac-trip-the-light-fantastic-powder-in-highly-illogical-swatches-3.jpg A Highly illogical púder legalább olyan fényes, mint Spock elméje, és tökéletes értelmetlen bocsánatkérések drága kísérőjeként.

mac-star-trek-collection-mac-trip-the-light-fantastic-powder-in-highly-illogical-swatches-3.jpgÉs a Naked Time nyomott pigment, mert… mert ez mindenki kedvenc része…

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1211668014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása