Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Deadpool 2 gondolatok és újdonságok
Jön Kábel!

deadpool2.jpg

Az már szinte biztos, hogy a Deadpool 2-ben lesz Kábel, és a büdzsé növekedése sok más egyéb szuperhős felvonultatását is biztosítja. De ki fogja játszani a legbetegebb szuperhős veterán társát?

A Deadpoolbomb

A hagyományos Marvel filmbüdzsé töredékéből forgatott Deadpool akkorát robbant a kasszáknál, hogy több alapvetőnek hitt hollywoodi tényt is megdöntött – és nem mellékesen legalább újabb két részre megalapozta jövőt önmaga számára. A legtöbb bevételt elérő, szigorúan korhatáros (itthon 18+-os) film sokak szerint a Marvel univerzum legjobb megfilmesített alkotása lett, méghozzá épp azért, mert egyáltalán nem hasonlít egy Marvel-filmre – mégis kifigurázza azokat. Ugyanez a visszajelzés a sorozatoknál is tetten érhető: a filmhez képest jóval komolyabban vett Daredevil, vagy az egyenesen drámaivá váló Jessica Jones igen sikeres lett, de úgy, hogy megmaradt mindkettőnek a jellegzetes humorfaktora, és nem veszítettek a karakterek a „szuper-egyéniségükből”.

Az irányváltás remélhetőleg a mozifilmeken is meglátszik majd. Mindenesetre az új trend jelei a polgárháborús Kapitány kontra Vasemberen már meglátszódtak: hiába maradtak meg a néhol röhejes akciójelenetek, vagy a szokásos szuperhőshumor, ennek ellenére a film komoly morális és politikai kérdéseket feszeget, ráadásul a végén két főhős is elbukik (igaz, egy új emelkedik). A nemsokára mozikba kerülő Dr. Strange trailerjéből pedig alig lehet ráismerni a Marvelra (az Új X-Men még bármilyen lehet, de ha megnézzük, feltétlen írunk róla).

deadpool3.jpg

Jön a kettő!

A Deadpool második részének komolyabb előkészületeit hamarosan elkezdik, így nemsokára indul a casting, hogy kik legyenek a világ legviccesebb antihősének társai. Kolosszus karaktere remek választás volt az első részben, Negasonic Teenage Warhead (már csak leírni is élvezetes) pedig épp annyira illik Deadpoolhoz, mint Robin Batmanhez – csakhogy az új film új hősökért kiállt. Cable jelenléte már 100% és nem csak azért, mert ő látható a legtöbbet a képregényekben is Deadpool oldalán. Cable és Deadpool annyira ellentétesek és mégis annyira összeillenek, hogy az már önmagában képernyőért kiállt – Rob Liefeld, a Deadpool megalkotója csak azért nem rakta bele az első részbe, mert nem szeretett volna túl sok történetet egy alkotásba zsúfolni (na meg a büdzsé sem nagyon engedte). De a folytatásban ezekkel már nem lesz baj, és Stephen Lang is gőzerővel gyúr a szerepre – amire a rajongók és a filmes szakemberek szerint is tökéletes lenne.

dp2.jpg

Biztos lesznek egyéb más, új hősök is Deadpool mellett - szerelmének „átalakulását” valószínűleg a harmadik részre tartogatják - de sokkal nagyobb kérdés, hogy ki lesz az új főgonosz? Mert Deadpool első ellenfele volt a film legjellegtelenebb és legegysíkúbb alkotása, aki a legkisebb mértékben sem ért fel főhősünkhöz – így igazán ellenfél sem volt. Ahhoz, hogy a kettő túlszárnyalja az első részt, tartani kell az eddigi színvonalat, behozni pár új, érdekes karaktert, és betenni egy nagyon fasza, nagyon stílusos főgonoszt, aki karakterként is képes kiállni a vörös pizsamás halálosztó ellen.

Reméljük, sikerülni fog.

-Nosfi

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr308729528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása